跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 得意媽 於 08-1-19 00:01 發表

有咩海鮮呀?

1條魚for 7 個人, 蝦, 扇貝, 大hin, 青口

子爵府

伯爵府

醒目開學勳章

子爵府

又開新part,到~~

今日去左試trial class(kwik maths),而家學數的方法同以往真的很不同 ,方法很過癮~
http://www.kwik.com.hk/index.html

http://www.kwik.com.hk/IMAGES/news.pdf

子爵府

annie,

daddy said they met wy also

will you let wy to enroll

i think we won't at this moment.

in fact, i heard my colleague said this kind of new methods have some drawback ga. Her son (in LaSalle) "jump" out all steps to the answer and hence marks are deducted then and hence she doesn't let her daughter (Maryknoll) to join.

原文章由 fwy1222 於 08-1-19 17:45 發表
又開新part,到~~

今日去左試trial class(kwik maths),而家學數的方法同以往真的很不同 ,方法很過癮~
http://www.kwik.com.hk/index.html

http://www.kwik.com.hk/IMAGES/news.pdf ...

[ 本文章最後由 Holmanma 於 08-1-19 22:43 編輯 ]
妹妹1歲la~

子爵府

原文章由 Holmanma 於 08-1-19 17:50 發表
annie,

daddy said they met wy also

will you let wy to enroll

i think we won't at this moment.

in fact, i heard my colleague said this kind of new methods have some drawback ga. Her ...

我都有同感,所以我不打算學晒整個course,maybe只學加及減(2個階段),仲要過2個月才會開始,等學到咁上下咪上小一咪啱啱好,我只想佢在基本簡單運算上可以快dd就算~~
大d做的數要step by step咁列出來嘛~~d套就係跳晒囉:lol: 我覺arm我學dd....(5水成日計錯數..)

[ 本文章最後由 fwy1222 於 08-1-20 19:42 編輯 ]

子爵府

今日去左摘粉嶺摘草莓,今次個場不算太大,但都算企理,我們不是摘了太多草莓,反而蘿蔔及紅菜頭都摘了一大堆.仲割左一斤生菜返婆婆家餸添~
唔佑係咪自己動手摘的關係,d菜同蘿蔔都真係好似鮮甜dd咁

子爵府

今日有好多事發生咗
一早個bun bun 同我 resign, 即2/20 last day
na na lum 去揾 agent, 5:00pm 見第一個, 即時試工,
新工人都仲係我屋企試緊工, 個舊工人返到嚟就話要2月9走人 大佬呀,你話走就走, 靠害咩 仲要係過年時侯 真頭痕, 2月尾連亞媽個飛機位工人都比我家姐徵用咗 即是話我2日中一定要有新工人返工!!!

今日ch 甩咗第三隻牙, 今次無吞落肚lu:-P :-P

子爵府

原文章由 fwy1222 於 08-1-19 17:45 發表
又開新part,到~~

http://www.kwik.com.hk/IMAGES/news.pdf ...

hou似幾得意,不過係擔心有小小似公文數咁,到學校上堂時mou興趣jet~事關上pth時,有個小朋友既阿ma都比佢囝囝上公文數,不過5豬佢上左幾耐!但就打算quit lu~

子爵府

原文章由 HeiMarie 於 08-1-20 22:42 發表

今日有好多事發生咗
一早個bun bun 同我 resign, 即2/20 last day
na na lum 去揾 agent, 5:00pm 見第一個, 即時試工,
新工人都仲係我屋企試緊工, 個舊工 ...

a個bun bun真係
咁試工果個得5得?

伯爵府

morning~

原文章由 HeiMarie 於 08-1-20 22:42 發表

今日有好多事發生咗

係law,個新bun試成點?

伯爵府

乜解救今朝人影都冇隻

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原文章由 小BMom 於 08-1-21 14:13 發表
乜解救今朝人影都冇隻

我食梗麵
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

子爵府

ic.

indeed, my friend would like to form a group start earliest in next sat. at Prince Edward centre. if you know anyone wants to join, pls. let me know, so that they can get the promotion price (pay 3 get 1 free).

原文章由 fwy1222 於 08-1-20 19:40 發表

我都有同感,所以我不打算學晒整個course,maybe只學加及減(2個階段),仲要過2個月才會開始,等學到咁上下咪上小一咪啱啱好,我只想佢在基本簡單運算上可以快dd就算~~
大d做的數要step by step咁列出來嘛~~d套就係跳晒囉 ...
妹妹1歲la~

伯爵府

原文章由 M&A Mom 於 08-1-21 14:18 發表

我食梗麵

食完未jet up 下野啦

男爵府

工人呢家野真係靠唔住, 個個resign完就話想快D走, 好似佢地係老闆多過自己係老闆.

今日有好多事發生咗
:-D

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原文章由 小BMom 於 08-1-21 16:19 發表

食完幾個世紀啦 現在夠鐘去湊女:mrgreen:

你收左信未?我好擔心呀:-(
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 小BMom 於 08-1-21 16:19 發表

乜你好悶咩

工人呢家野越玩越多花臣

小bmom > 係喎, yc 重係米婆婆揍

[ 本文章最後由 得意媽 於 08-1-21 17:08 編輯 ]

男爵府

嘩, 睇睇下原來仲有兩個幾星期就過年, 上星期六日先辦左一D年貨, $$$又飛走晒.
:-D

伯爵府

原文章由 M&A Mom 於 08-1-21 17:01 發表

食完幾個世紀啦 現在夠鐘去湊女:mrgreen:

你收左信未?我好擔心呀:-(

收咩信?小一?我冇份大抽獎呀~
擔心咩?

首頁

尾頁

跳至