想生BB

跳至

首頁
12345...99

尾頁

男爵府

呢排真係好忙呀.冇上黎一排你地就開左part 2.你地真係好勁呀.

祝各位姊妹快d轉去媽咪會.
朗朗B 2010年10月9日出左世勒..

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

MeikoBB,

係呀, 不能長期靠食排卵藥, 真係會令內膜變得很膜,我試過來m, 只得2days, 只係用護墊!!! 下個cycle唔食, 即刻正常番!

你食排卵藥, 有無看住醫生???

原文章由 MeikoBB 於 08-1-23 23:50 發表
我係新手,又係好想快d有 BB 而努力左好幾個月都未bingo:cry: 睇左你地好多 discussion 覺得你地好鬼好,share 好多 information 又好 supportive 所以即刻 join in 啦
希望多多指教同大家都可以好快 bingo 一 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

cherry,

要做到不想, 可以話無可能!! 我都第四次了, 都有想呀! 只是由當初覺得有15%成功的機會, 我一定會係那15%到依家變成, 其實唔係真係必然的!

不過, 你唔怕, 你有5粒蛋, 內膜又好, 機會會多好多! 係呢? 洗唔洗塞藥或者打針?

原文章由 Cherry_CYW 於 08-1-23 22:49 發表
我第5個報到. 多多指教.
完成咗1st IUI, 噚晚及今朝有有少少緊張, 直至去到仁安就定咗好多, 醫生仲贊我叻, 咁忍得少少唔舒服, 見到精子入去個刻, 覺得生命好神奇, 6/2 CHECK BINGO .
ootolai, 有咩辦法唔去 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

豬女女,

真係好少見你啊!!! 新年會去旅行嗎???

原文章由 豬女女 於 08-1-24 08:34 發表
呢排真係好忙呀.冇上黎一排你地就開左part 2.你地真係好勁呀.

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

jennychu74,
係呀, d姊妹話冇問題架, 妳只要睇咗一次仁安先, 咁見醫生時就同佢講, 之後想返尖沙咀follow up, 因方便d, 咁就得.
但其實開咗treatment之後, 好多時都會沙田,尖沙咀兩間診所兩邊走, 視附妳要覆診嗰日, 醫生喺邊度. 我次次都係兩邊都要去.

原文章由 ootolai 於 08-1-24 08:09 發表
jennychu74

我係由仁安轉番去沙田的, 不過, 我係兩邊都book左, 看完仁安, 我照看沙田, 董醫生一眼把我認出, 跟住佢叫仁安fax番我的資料去沙田, 咁我就去番沙田看囉!

你下次看醫生可以直接問董醫生, 話佢知仁安唔方 ...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

MeikoBB,
WELCOME!
妳之前食排卵藥, 係一般婦產科醫生開定係輔助生育科醫生開架?
如果妳之前食一粒都唔得, 就可能要加到每日食兩粒, 但當然都係醫生決定啦. 仲有係妳有冇做過任何CHECK UP呀?
妳睇開邊個醫生呢?

原文章由 MeikoBB 於 08-1-23 23:50 發表
我係新手,又係好想快d有 BB 而努力左好幾個月都未bingo:cry: 睇左你地好多 discussion 覺得你地好鬼好,share 好多 information 又好 supportive 所以即刻 join in 啦
希望多多指教同大家都可以好快 bingo 一 ...

大宅

好媽媽勳章

hi

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

早晨姊妹們! 我來報到 la !

伯爵府

Cherry,
6/2 check bingo? 真係一份好大嘅新年禮物呀!
恭喜定妳先 ! happy happy chinese new year呀!
妳喱兩日可能會覺得子宮有d扯下扯下, 但係正常架, 唔洗擔心!
喱兩星期一於去shopping, 辦年貨, 分下心, 咁好快就可以慶祝喇!

原文章由 Cherry_CYW 於 08-1-23 22:49 發表
完成咗1st IUI, 噚晚及今朝有有少少緊張, 直至去到仁安就定咗好多, 醫生仲贊我叻, 咁忍得少少唔舒服, 見到精子入去個刻, 覺得生命好神奇, 6/2 CHECK BINGO .

大宅

好媽媽勳章

原文章由 高齡產婦 於 08-1-24 09:26 發表
Cherry,
6/2 check bingo? 真係一份好大嘅新年禮物呀!
恭喜定妳先 ! happy happy chinese new year呀!
妳喱兩日可能會覺得子宮有d扯下扯下, 但係正常架, 唔洗擔心!
喱兩星期一於去shopping, 辦年貨, 分下心, 咁 ...

cherry今次無問題啦!真係一份好好既新年禮物吖!
辦年貨....好吖!
你地幾時收爐吖?我年廿七收,初九開市!
我老公今年無假放吖....放假都係得自己一個.

伯爵府

朕,
妳公司好好呀! 放成兩個星期, 但老公要返工, 咪好悶囉...真係要搵d嘢攪下先得!
我只係放紅日, 年三十晚唔知有冇得收早呢? 我老闆係西人, 佢嗰日仲要係day off添, 實唔記得我啦, 到時又要我死死地氣, 自己開口問, 鬼咁樣衰.
過往老公公司都會放多幾日假, 咁我就攞大假一齊放, 但佢今年好似話冇喎, 而且我哋今年又唔去旅行, 放咁多日都唔知做物好!

原文章由 於 08-1-24 09:33 發表

辦年貨....好吖!
我老公今年無假放吖....放假都係得自 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀! 辦年貨啦! 我剛剛收到用hsbc積分換的超市coupon, 可以去買野lu, 仲要好似唔洗錢咁!! 想起都開心!!!

hsbc呢個星期六日換coupon, 再加埋年資, 我用左10500就換到$100啦, 老豆仲勁, 佢用左7500分咋!! 你地有無換?

quote]原文章由 高齡產婦 於 08-1-24 09:26 發表
Cherry,
喱兩星期一於去shopping, 辦年貨, 分下心, 咁 ... [/quote]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

朕,

你放得仲長個我, 我情人節番工, 好似初八來的!!! 收市時間就一樣囉!

辦年貨....好吖!

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

All,
Miss M昨晚準時來拜訪我了:;pppp: ,因此二月一定做唔到iui,下次排卵日應該撞正係CNY,唯有到時在Thailand 靠自己努力。我諗住今次要relax D,唔用D 仔check住,鐘意Do Do就 Do Do 同埋要放下自己假,食番少少鐘意的ice-cream。然後三月再戰iui。

男爵府

我年30晚收半day, 跟住初十二先開市呀:lol

辦年貨....好吖!

男爵府

happday,

我都係3月做呀....一齊3月做treatment!!!!

原文章由 HappyDay2008 於 08-1-24 10:01 發表
All,
Miss M昨晚準時來拜訪我了:;pppp: ,因此二月一定做唔到iui,下次排卵日應該撞正係CNY,唯有到時在Thailand 靠自己努力。我諗住今次要relax D,唔用D ...

男爵府

我boss都係西人, 但係佢好好....中國節日又比我地放早, 西方節日都比我地放早....! 新年係因為要choose the best best day開工, 所以今年就咁late先開市.

原文章由 高齡產婦 於 08-1-24 09:47 發表
朕,
妳公司好好呀! 放成兩個星期, 但老公要返工, 咪好悶囉...真係要搵d嘢攪下先得!
我只係放紅日, 年三十晚唔知有冇得收早呢? 我老闆係西人, 佢嗰日仲要係day off添, 實唔記得我啦, 到時又要我死死地氣, 自己開口 ...

男爵府

豬女女,

我昨晚先拜訪完妳個blog, 所以知道妳好忙.....!!! 仲有黑面神:evil:

原文章由 豬女女 於 08-1-24 08:34 發表

男爵府

jennychu,

我都未試過咁轉....
但係如果係搵董醫生做treatment, 係一定唔會難book!! 因為醫生一定會預返d位比我地呢班人! 所以妳不用擔心.

原文章由 JENNYCHU74 於 08-1-24 00:01 發表
PJ,HAPPYDAY2008
謝謝你地回覆,我第一次係去仁安睇,點樣可以轉去尖沙咀睇,去診所睇會唔會好難約時間,

男爵府

cherry,

relax & 加油呀!!!

送上祝福比妳呀!!

首頁
12345...99

尾頁

跳至