跳至

首頁

尾頁

別墅

我昨天驗完返來呀,我鍾意食甜都話果碗糖水
勁難飲呀,不過我當佢苦茶一野飲曬,姑娘叫飲完後不要飲太多水否則會吐,我只是飲了一口清
水,但旁邊那媽咪不知是否飲太多清水吐了,真辛苦呢.
還有說今天如果沒有醫院電話打來這樣報告就
等於沒有事,如果有事會通知我們回去的.
等到現在都沒電話希望沒事呢.

別墅

我今日都係c+做左糖水test, 好worry,我想問下你地每次產檢驗小便有無事呀!我糖尿個格有變色架!連續3個月都變左色(+2綠色),所以e生要我一定要做糖水test.

別墅

原文章由 janjan28 於 08-4-26 00:23 發表
我同你掉返轉喎....我聽到個姑娘叫d媽媽行多d喎....

我做TEST個日, 個姑娘叫我去行吓街, 成兩個鐘咁耐又唔食得嘢, D時間好難過, 唔周圍行吓, 好易悶到嘔

大宅

好媽媽勳章

你地唔食再食甜野la,
唔係嚇你地, 個b 大好難生,
我上胎生左成日,
最怕都係要打針,
我見有d 人, 一日要打成3 枝針架.
我今日返去check 返3 個月平均數,
好彩都合格, 如果唔係要入院住到生.

複式洋房

2月中同3月中血糖都 +1 & +2 /口\ 之後安排左做糖水test, 好在無事.....3月中+2之後, 自己戒左食甜同孕婦奶粉, 今個月中去check終於正常返曬. 不過醫生advise食生果最好只食橙同蘋果,比較少d糖, 提子,奇異果果d千祈唔好掂ar各位 ,糖份勁高ga )))) 而家都重好擔心...明明知左無事...但係阿b個body大左2個weeks ar....好驚到時會好難生...

複式洋房

我現在都可以Keep 到,平均血糖都唔會 over 6.5 ,但真係小 D 出街食飯,我有次食完番屋企度成 7.5 嚇死!
至於生果,我覺得沙田柚唔錯,(去便便容易D嗎) 記住唔係泰國果D ,泰國果D雖然多汁好食但較甜,所以通常我買中國果D 即D人整柚皮果D ,唔太甜又纖維高,可能我早發現血糖高,到現在已習慣唔落糖!無法,身體要緊,廣華姑娘講到明,生完要再test ,飲多次糖水,如超標要睇糖尿科,所以我會聽話!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我今日都去左做糖尿測試
果杯糖水真係超難飲
飲完好想嘔
同埋最慘係第2次抽血
痛到飛起

大宅

而家要食營養餐 ...
明天仲要自己行刑篤手指驗血糖
一日仲要篤4次 ~ 早餐前(空肚), 早餐後2hrs, 午餐後2hrs & 晚餐後2hrs

我下個星期四就要交3日嘅成績比姑娘睇 ~

大宅

唉!...我今日收到廣華姑娘電話....話我星期一驗血時,驗到血糖高..要下星期再CHECK多次....
真係要小心飲食..
我之前重成日食提子..!!!

大宅

我而家一份只可以食10粒提子ja ....
真係到喉唔到肺

別墅

我好大"work"呀,糖水test血糖超高,空腹6.1
after 2 hr "12.2" 呢2個幾月真係餐餐食菜好啦

大宅

好媽媽勳章

大家忍下口, 而家都就來8 個月,
好快出關, 到時先食la,
你地都想個b 健康嘛~~~

洋房

我424去test..超咗1...所以都要見營養師

洋房

我424去test..超咗1...所以都要見營養師

別墅

血糖高會否導致BB郁多D活躍?

大宅

噚日去左廣華TCHECK血糖...
原來都有幾多MAMA血糖高...
不過杯糖水真係幾難飲..愈飲愈苦(甜到苦)

希望廣華吳好打比我....(吳打比我即係血糖OK)

大宅

I am also over the standard ... need to see doctor next Tuesday ... very nervous now .. as I don't know the exact glucose level yet .. and my baby is already under weight ... Too Bad

公爵府

原文章由 missyy 於 08-5-1 12:45 發表
我好大"work"呀,糖水test血糖超高,空腹6.1
after 2 hr "12.2" 呢2個幾月真係餐餐食菜好啦

嘩..........咁你真係超高好多 wor

我都高呀, 空腹正常, 但飲完就8.2 過左少少, 要見營養c 但問左姑娘話正常人過8 度就超, 孕婦就over 7 度, 但問題係呢2個月都冇重過反而仲輕左, 真煩, 營養 c 叫我唔使減份量, 只係小食多餐, 哎.........聽日第一次返去篤手指呀, 希望唔食雪糕冇事啦~

公爵府

原文章由 HappyKatherine 於 08-4-30 15:45 發表
我而家一份只可以食10粒提子ja ....
真係到喉唔到肺

我想食"流連"都唔敢呀~

複式洋房

我係4月尾都做咗血糖測試. Result 合格. 醫生俾咗個tips我.佢叫我飲糖水嗰日帶定一杯鮮檸檬汁(1 fresh lemon juice)加入糖水裡面.杯糖水好飲之如又唔會影響測試結果.

首頁

尾頁

跳至