想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:係咪叫緊糊

加油×2

複式洋房

回覆:Vickybebechu 的帖子

你今朝有無驗?我的情況同你差不多,過左due date 第五日,綠d 都淺。

複式洋房

回覆:係咪叫緊糊?

卒之等到due date…紅d同綠d都深色咗…cb都確定埋…不過原來中咗ohss…而家個肚好脹…有時行路都有d陰陰痛~!!

大宅

回覆 Vickybebechu 的帖子

想問下你睇邊dr個iui?

男爵府

引用:卒之等到due date…紅d同綠d都深色咗…cb都

原帖由 Vickybebechu 於 14-09-20 發表
卒之等到due date…紅d同綠d都深色咗…cb都確定埋…不過原來中咗ohss…而家個肚好脹…有時行路都有d陰陰痛 ...
恭喜你呀, 祝你bb痴實,你係搵邊個醫生做iui架?

複式洋房

回覆:winnie37 的帖子

多謝呀~!!我係睇開謝靜兒醫生…今次係3rd次IUI先

男爵府

引用:多謝呀~!!我係睇開謝靜兒醫生…今次係3rd

原帖由 Vickybebechu 於 14-09-20 發表
多謝呀~!!我係睇開謝靜兒醫生…今次係3rd次IUI先
我都睇緊佢,剛剛做左第一次iui呀下星期日派彩~
不過我預自己唔得架啦...想請問你之前係咪連續三個cycle做iui呀?

複式洋房

哈哈…又會咁啱既…我唔算係連續三次做IUI…今年1月做第一次…fail之後…醫生話我子宮有息肉…2月做個小手術清除咗…3-4月都係自己試…但4月化學懷孕…所以醫生要我停2個月…7月開始做第二次…都fail咗…係到8月再做第三次先

男爵府

引用:哈哈…又會咁啱既…我唔算係連續三次做IUI

原帖由 Vickybebechu 於 14-09-21 發表
哈哈…又會咁啱既…我唔算係連續三次做IUI…今年1月做第一次…fail之後…醫生話我子宮有息肉…2月做個小手 ...
i see! bb今次一定痴實架啦,你打左去book睇謝醫生未呀?如果中左好似要繼續塞小白球安胎架

複式洋房

已經即時返咗去啦…不過我中咗ohss…所以要keep check住個情況…不過我唔駛再塞黃體…醫生開咗安胎藥比我食

男爵府

引用:已經即時返咗去啦…不過我中咗ohss…所以要

原帖由 Vickybebechu 於 14-09-22 發表
已經即時返咗去啦…不過我中咗ohss…所以要keep check住個情況…不過我唔駛再塞黃體…醫生開咗安胎藥比我食 ...
加油!應該好快舒緩到掛。。。
聽你咁講即係第二三次都連續做,我今個月唔中都可能下個月繼續lu

別墅

引用:卒之等到due+date…紅d同綠d都深色咗…cb都

卒之等到due date…紅d同綠d都深色咗…cb都確定埋…不過原來中咗ohss…而家個肚好脹…有時行路都有d陰陰痛 ...
點知道自己中左ohss呀?其實係乜黎的?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Vickybebechu+於+14-09-22+發

原帖由 winnie37 於 14-09-22 發表
加油!應該好快舒緩到掛。。。
聽你咁講即係第二三次都連續做,我今個月唔中都可能下個月繼續lu
好彩無再惡化落去…呢幾日都逐漸好d…個肚無咁脹…體重都回落咗少少

咁你係咪食藥加打針…定淨打針呀??我除咗連續2個月做IUI之外…今個cycle我仲有食飢醇(因為我有多囊)同飲黑糖姜茶…睇下對你有冇幫助啦~!!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Vickybebechu+於+14-09-20+發

原帖由 pinkyying 於 14-09-22 發表
點知道自己中左ohss呀?其實係乜黎的?
Ohss係過度刺激卵巢既症狀…我初時都唔知中咗…係上網睇咗d症狀後覺得自己中咗…之後去返醫生到check就confirm中咗ohss

別墅

引用:Quote:原帖由+pinkyying+於+14-09-22+發表

原帖由 Vickybebechu 於 14-09-22 發表
Ohss係過度刺激卵巢既症狀…我初時都唔知中咗…係上網睇咗d症狀後覺得自己中咗…之後去返醫生到check就conf ...
我今個月做ivf的,仲有兩日就知真正既結果,所以我都唔知咩叫ohss,

男爵府

引用:Quote:原帖由 winnie37 於 14-09-22 發表加

好彩無再惡化落去…呢幾日都逐漸好d…個肚無咁脹…體重都回落咗少少

咁你係咪食藥加打針…定淨打針 ...
我都係多多地囊架,醫生話我marginal, 開始左食肌醇都有差唔多一年啦,薑茶就排前都有飲,今次我第一次iui, 係打藥加三支排卵針呀,琴日我心思思玩紅d綠d同你due date前5日到好似,不過我知打完安胎針有影響,所以我其實係睇下打胎針後既反應咋,希望越來越深色啦~

首頁

尾頁

跳至