興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 BadDad 於 08-2-9 03:22 發表
我都唔記得係邊樹dl,因為都好耐之前架啦,原檔我又冇左,不過我再試下搵下,搵到再pm你呀~!
不過你可以自己搵搵,歌名叫"just for you",因為我個女叫
"me me"所以我先改左做"just for me"咋 ...

尋晚我搵到首歌詞啦, thx~ 真係好正, 尋晚不停repeat, 我囡囡都就黎識唱啦... 但係你知唔知邊個唱架, 因為我搵唔到dl得o既version呀, 就咁search just for you, 好多好多都係其他同名o既歌.. 激c我...

洋房

回覆 #21 stephenietam 的文章

haha....sorry,我都唔知係邊位小妹妹唱架~!
實不相瞞....我係一d英文都唔識,加上係個電腦白痴

侯爵府

原文章由 BadDad 於 08-2-10 02:18 發表
haha....sorry,我都唔知係邊位小妹妹唱架~!
實不相瞞....我係一d英文都唔識,加上係個電腦白痴

thx anyway~ 唔係我都唔會搵到一首咁好聽o既歌~

子爵府

nienie媽可唔可以pm份歌詞比我呀? 我都覺好好聽呀~ 叫老公學下彈d chord先得...

侯爵府

原文章由 Jolly 於 08-2-10 18:14 發表
nienie媽可唔可以pm份歌詞比我呀? 我都覺好好聽呀~ 叫老公學下彈d chord先得...

http://www.songtaste.com/play.php?song_id=40357

一入去就有歌同歌詞架啦~ 首歌仲會不停自動repeat, 呢首歌而家晚晚都陪住我~~

洋房

我岩岩又搵到首好正架,係我相薄首頁按"Enter"之後,聽聽.......

別墅

如果要影"前清後朦"的相, 400d 原廠機可以做到嗎?

子爵府

nienie 媽,
thanks so much~ 叫nienie學結他啦, 然後想像下佢第日學校音樂表演時自彈自唱呢首歌...... 冧c人...
原文章由 stephenietam 於 08-2-10 23:40 發表

http://www.songtaste.com/play.php?song_id=40357

一入去就有歌同歌詞架啦~ 首歌仲會不停自動repeat, 呢首歌而家晚晚都陪住我~~

侯爵府

原文章由 Jolly 於 08-2-12 21:50 發表
nienie 媽,
thanks so much~ 叫nienie學結他啦, 然後想像下佢第日學校音樂表演時自彈自唱呢首歌...... 冧c人...

唔洗客氣啦~ nie nie暫時5歲開始會學piano(佢自己意願), 大d佢鐘意咩就再轉lor, 我就比較佢學volin~

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 CSbaby 於 08-2-12 13:02 發表
如果要影"前清後朦"的相, 400d 原廠機可以做到嗎?

400d 當然可以, 不過要睇你用咩鏡頭 ?
平的, 一支 50mm f1.8 都好好 $600 only

複式洋房

各位大大, 借個位問少少野。
囡囡現在兩歲, 我都好想同佢影多d靚相,
不過未影, 佢已經撲埋黎搶相機.....
你地應該也有此經驗, 如何應付呢?

男爵府

用長鏡, 企後d zoom埋去, 到佢埋到黎我已經影左好多張了 又或者玩偷拍都唔錯架

洋房

回覆 #31 饅頭人 的文章

買部玩具相機,比佢玩到厭先,之後佢都費事理你部真野..

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原文章由 饅頭人 於 08-2-16 10:40 發表
各位大大, 借個位問少少野。
囡囡現在兩歲, 我都好想同佢影多d靚相,
不過未影, 佢已經撲埋黎搶相機.....
你地應該也有此經驗, 如何應付呢?

亦可以試下叫佢企定, 影完即刻比返佢睇. 有時都 work 架.

複式洋房

原文章由 chan803 於 08-2-17 08:50 發表

亦可以試下叫佢企定, 影完即刻比返佢睇. 有時都 work 架.

就係慣左比返佢睇, 未影佢已經要睇
及要搶來自己影

伯爵府

就算有大光圈鏡
都建議收一兩級光圈影
中焦o既成像會 sharp 好多好多

別墅

請問" 收一兩級光圈影" 即係點做呢?

原文章由 kc1016 於 08-2-20 01:23 發表
就算有大光圈鏡
都建議收一兩級光圈影
中焦o既成像會 sharp 好多好多

侯爵府

原文章由 CSbaby 於 08-2-20 09:40 發表
請問" 收一兩級光圈影" 即係點做呢?

姐係如果枝鏡o既最大光圈係f1.8, 收一級就係f2.8, 收兩級就f3.8咁...

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-2-20 17:16 發表

姐係如果枝鏡o既最大光圈係f1.8, 收一級就係f2.8, 收兩級就f3.8咁...

f1.8 收一級好似f2.5, 再收一級係f3.5. 總之個轉輪收三隔就係一級.

侯爵府

原文章由 軍魁星 於 08-2-20 17:53 發表

f1.8 收一級好似f2.5, 再收一級係f3.5. 總之個轉輪收三隔就係一級.

hehe, 我個concept係啱o既, 係d數字錯左姐...

首頁

尾頁

跳至