烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

Vca

等我返去試下整先,我想問每舊豆腐大約幾大先可以讓舊肉入去呀?

男爵府

原文章由 膽小媽媽 於 22/2/2008 09:40 AM 發表
Vca

等我返去試下整先,我想問每舊豆腐大約幾大先可以讓舊肉入去呀?

我喺依度買既豆腐係一盒盒pack 好,
舊舊一樣大架...
一時間唸唔到大約好似乜野咁大...
最衰依個餸我又未影過相!

canies 整過呀~ 妳問佢吖!

別墅

原文章由 Vca 於 08-2-21 17:56 發表

妳囝囝係咪mixed 來架?
雖然妳張大頭相睇得唔係好清楚...
但隱約睇到佢輪廓好深! (我覺得~)

如果妳老公係外國人既話...
佢唔鍾意食依d野唔出奇!
我老公係bbc,佢既diet 好鬼佬~
不過我都改變咗佢口味好多架嘞! ...

嘩!! Vca mud你咁鬼好眼力,係亞我ex(佢daddy 係法國人),我現在c6亦係鬼,所以佢好怕我食咸魚或蝦醬之類既野....硝但係佢又會食雞腳bor.....
http://hk.myblog.yahoo.com/monmon-chin

伯爵府

原文章由 Vca 於 08-2-21 02:59 發表

我用李x記架咋!
我地依度可以選擇既牌子真係好有限~ 唔知乜水果d我試都唔敢試! 要架~ 開咗之後要放雪柜架! :loveliness:

唔該你呀

男爵府

原文章由 monmonchin 於 23/2/2008 02:41 PM 發表

嘩!! Vca mud你咁鬼好眼力,係亞我ex(佢daddy 係法國人),我現在c6亦係鬼,所以佢好怕我食咸魚或蝦醬之類既野....硝但係佢又會食雞腳bor.....

哇哈哈~~~
我由細到大都好多人話我觀察力强既!

我老公都會食雞腳 - 但只限冇骨果d! 懶~~~
佢又唔食內臟,但我成日佢試食~~ 嘻嘻!

男爵府

原文章由 goodday228 於 23/2/2008 10:35 PM 發表

唔該你呀

唔洗客氣~ :loveliness:
但其實唔依個食譜唔用蝦醬都可以用蝦膏架!
蝦膏比較容易控制份量~~~

首頁

尾頁

跳至