婆媳關係

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珊瑚宮

沙田麗豪酒店。试過七月份住。七百幾一晚。間房大到夠4個人瞓 try to ask price
玩具萬歲!

侯爵府

我的育兒心得勳章

回覆:擺酒大陸親戚要我出埋酒店?

我地男女家都無大陸親戚,但我覺得無可能包埋酒店,同樓上講咁嚟就嚟,唔到都無問題架,再唔係咪返大陸開幾圍食飯囉!

大宅

我地結婚只有book咗賓館比老公D大陸親戚, 都唔錯既, 地方好企理, 仲有wifi.

珍珠宮

chelseywong 發表於 14-10-9 02:30
係既..我都明佢既立場。但佢要book d正常酒店,睇過都要800-1000蚊晚(適逢公共假期)。十幾間兩晚差唔多兩 ...
你唔洗出,你未婚夫出就得

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

引用:想問呢...如果擺酒男家有好多大陸親戚,佢

原帖由 chelseywong 於 14-10-09 發表
想問呢...如果擺酒男家有好多大陸親戚,佢地黎係咪要我地安排埋酒店?我未來奶奶意思係咁,叫我book定同埋 ...
你老公話ok,係咪他自己有額外錢搞先,只要唔好動用結婚d錢同唔好碌咭袋住先,我理得他,如果唔系就咪充大頭鬼。

大宅

佢地住大陸邊到啊?如果近嘅話,包車送佢地番去大陸啦,點都平過租酒店啊。

大宅

乜你家99咁麻煩噶?如果多大陸親戚,咪另選個日子起大陸擺幾圍囖!我老公舅父個仔結婚,都喺咁之嘛!個嫲嫲成90歲,有地方住都辛苦啦走咁遠。大家開心,又唔洗用咁多錢住酒店!你99要威要人哋來香港,一喺叫佢出錢囖!

大宅

我月尾結婚,我d親戚係美、加返黎飲,我無包酒店同機票架!十幾廿人嘅機票連酒店啊!如果要我包,我會叫佢地唔好黎,等我我同bf同父母飛去個邊補請食飯。

別墅

真係好少聽到要包埋酒店WOH~

你99係吾係覺得你地都負擔到? 定係佢冇諗過咋?

我果時都好多親戚係外國返黎, 都冇人要過我地出酒店~
可能親戚自己都知結婚大開支, 識做啦~

個人覺得如果99真係想你地出, 而又出得到, 就算啦~

如果真係出吾到, OR 緊少少, 我覺得你老公可以同佢講下....話晒兩母子, 佢都吾想你地太辛苦掛~

子爵府

BK Milk勳章

回覆 chelseywong 的帖子

叫你男友直接問佢媽邊個出錢
千其唔好比親戚自己選酒店

你搵邊區呀?

大宅

我結婚果時都要租埋地方比大陸啲親戚住架!不過我係香港區擺酒,就搵北角啲套房,類似一間屋有三間房一個廳果種!大概1000蚊一晚!

子爵府

回覆:chelseywong 的帖子

不如 直接同酒店 傾
因為你話晒 要成 十幾間房
如果你99D親戚 玩嘢唔來
最後要得3 4 間房 點算
重有 酒店 check in 都要嗰條友仔個名呢
叫你99問清楚先

你問佢 酒店話要咁多間房
要晒全部人嘅全名 仲有証件 number
話晒來香港都要簽証
酒店都怕B6攪破壞佢間房 所以到時對名先可以入住

男爵府

引用:回覆+chelseywong+的帖子叫你男友直接問佢

原帖由 ada_fung 於 14-10-09 發表
回覆 chelseywong 的帖子

叫你男友直接問佢媽邊個出錢
搵緊荃灣區,佢地一定要痴住男家果邊。
99叫我地book我地俾,佢一定唔會出錢的。 佢覺得bf應該要俾.....

MiMa040187  荃酒店  發表於 14-10-18 18:59
MiMa040187  荃酒度,唔錯架  發表於 14-10-18 18:58
jelly-pudding  青衣呢  發表於 14-10-10 23:05
yipsiumee  荃灣可以搵下遠東酒店   發表於 14-10-10 01:32

大宅

引用:想問呢...如果擺酒男家有好多大陸親戚,佢

想問呢...如果擺酒男家有好多大陸親戚,佢地黎係咪要我地安排埋酒店?我未來奶奶意思係咁,叫我book定同埋 ...
我果時結婚,有親戚喺大陸,有親戚喺美國,全部都要包來回機票同酒店。不過量力而為啦,真係做唔到既,就同99傾下。

子爵府

引用:Quote:原帖由+ada_fung+於+14-10-09+發表回

搵緊荃灣區,佢地一定要痴住男家果邊。
99叫我地book我地俾,佢一定唔會出錢的。 佢覺得bf應該要 ...
荃灣區 panda 或者 Nina ?
3萬 落樓 啦

男爵府

引用:不如+直接同酒店+傾因為你話晒+要成+十幾間

原帖由 micling 於 14-10-09 發表
不如 直接同酒店 傾
因為你話晒 要成 十幾間房
如果你99D親戚 玩嘢唔來
最慘係99未firm有幾多人黎...次次問佢都話遲d遲d... 叫我地起碼book住10間先....係咪要佢地名先book到?因為好似agoda就唔洗...

子爵府

熊貓 應該可以攞到平房

子爵府

Agoda 貴

子爵府

你要成十幾間房
直接同酒店攞

同99講 你一日 confirm 唔到人名 證件號碼
一日 book 唔到
去旅行報團都要呢D啦

Iduncare  Agreed  發表於 14-10-24 23:02

男爵府

育兒性格勳章

小苦妹妹 發表於 14-10-9 00:46
我果時結婚老公都要book埋酒店比佢大陸既親戚,但你咁多大陸親戚,問下你奶奶可唔可以揀d平酒店,如果唔係 ...

Me too!

首頁
12345...10

尾頁

跳至