自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

比我就一早出o左聲
佢上車時都係比一個人錢之嘛, 留咩位喎

禁止訪問

別墅

我有一個好激氣的經歷, 雖然已是起馬5年前發生的了, 但看到呢個post, 我的嬲怒又回來了 , 話說一天早上, 我如常的乘搭由屋苑開往中環的早上特別過海九巴, 我個人較喜歡坐上層的窗口位, 可是我排的位置不是太前(但總有位坐), 我上到樓上時, 看見有唯一一個的窗口位, 出面坐著一位男仕, 我於是行過去預備跨隻腳入去同時同佢講唔該, 示意他借借, 可是他用超細聲同我講野, 我聽不清他說甚麼, 所以仍繼續我跨入去的動作, 但佢再重覆講番嗰句, 這回我聽清楚了, 係話 "個位有人", 咁我哦一聲, 然後轉身預備去另外的位置坐, 點知佢細細聲講(以為我聽唔到) "戴耳聾機呀笨", 嘩, 這回我聽得十分清楚, 我即刻用我平時都不會用的粗言回敬佢一句, 咁啱佢個醜陋老婆上到來, 佢就係聽到我句話, 跟住話我好鬧佢老公, 大大聲聲鬧我, 講講下, 佢重好大聲咁講埋粗口添, 呢對夫婦日日如是, 由個男的去霸位, 等個女的上車, 我真係到依家都好記得, 好嬲同好唔開心左好耐, 最慘係每早都見到呢對PK .

伯爵府

畀面勳章

水晶宮

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

抵死~
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆 #5 edithedith 的文章

呢D人好cheap呀!!
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

留咩位呀 ,比左訂未呀 :;pppp: :;pppp:

伯爵府

虎到金來勳章

我都試過d甘架情況, 話說我之前要返工, 返中環, 甘屋企附近只有早晨特別車, 得3班, 甘就梗係要夾時間早d出門口啦. 甘當時大緊肚, 上到車, 見有位就想坐啦, 點之個女仔又係放緊手袋, 甘我就同佢講, 唔該借借, 個吉位係入面, 點之佢好似時運高, 唔理我, 甘我米企左係度, 甘後面又有人, 甘唔知點羅, 之後有個男仔出現, 佢即刻有反應, 同個男仔好厚面皮甘叫番我借借, 你話呢個咩野世界, 依家d人真係唔得, 如果果時我唔係大肚, 我一定產到佢上天花板.

大宅

留咩位......佢痴架....
咁多人佢仲好意思話留位.....

有時我會諗, 可唔可以比兩個人錢,
用一個位黎放野呢 ????

禁止訪問

珍珠宮

搭小巴我就試過, 果時大仔得歲幾出入都要孭個大袋. 咁有時佢搭車 我就寧願俾多個錢擺袋, 唔駛隔離有人坐迫住.
原文章由 mrs_chan 於 08-3-13 17:08 發表
留咩位......佢痴架....
咁多人佢仲好意思話留位.....

有時我會諗, 可唔可以比兩個人錢,
用一個位黎放野呢 ????

男爵府

男爵府

原文章由 silence 於 08-3-13 13:54 發表
巴 士 留 座 激 起 公 憤

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20080313&sec_id=4104&subsec_id=6238241&art_id=10859876

去 餐 廳 留 位 就 聽 得 多 , 但 在 巴 士 內 留 位 就 ...

唉真係乜人都有
[

男爵府

咁情形我都試過,但我就比幾個c9話我,話我咁細個小朋友都要坐一個位咁話,攪到佢地其中一個上唔到車,好在當時小巴司機出聲話佢地.
原文章由 macca 於 08-3-13 17:22 發表
搭小巴我就試過, 果時大仔得歲幾出入都要孭個大袋. 咁有時佢搭車 我就寧願俾多個錢擺袋, 唔駛隔離有人坐迫住.

珍珠宮

原文章由 k_wong7 於 08-3-13 17:02 發表
我都試過d甘架情況, 話說我之前要返工, 返中環, 甘屋企附近只有早晨特別車, 得3班, 甘就梗係要夾時間早d出門口啦. 甘當時大緊肚, 上到車, 見有位就想坐啦, 點之個女仔又係放緊手袋, 甘我就同佢講, 唔該借借, 個吉位 ...

吓~ 大肚都唔比你坐?? 唉~~ 咩世界....

子爵府

http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

珍珠宮

我新年搭van仔仲好笑!!! 我大仔而家7歲梗係要坐一個位啦! 又係遇到班c9大叔, 佢話叫我老公抱住個仔讓個位俾佢地, 我話我地有俾錢架!!! 佢地仲話俾番錢你咪得囉!!! 我同老公都慶慶地話: 3歲搭車就要俾錢啦!
成班都痴痴地!!!
原文章由 jacob614 於 08-3-13 17:56 發表
咁情形我都試過,但我就比幾個c9話我,話我咁細個小朋友都要坐一個位咁話,攪到佢地其中一個上唔到車,好在當時小巴司機出聲話佢地. ...

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至