在職全職

跳至

首頁
12345...23

尾頁

別墅

原文章由 lswkaren 於 08-3-31 10:51 發表
放工我一定唔得, 一踏到六點立刻挽袋走人..所以只可以lunch time去買, 但海運d嘢真係好貴, 只可以買下減價嘢, 有時weekend咪自己出去justco, wingon, 佢哋d價錢大眾化, 而尿片同奶粉都係去藥房, 萬x, 屈xx買.

你啊B ...

哎..... 我呢輪忙到死, 日日做到七點幾先走得, 今日都要8點先走 (禮拜六呀!!mouth: 返左工真係無晒時間, 返到屋企bb都瞓左, 我返工佢又未起身, 就算起左身都唔可以同佢玩好耐, 要趕住返工!!!

我連買對襪仔比佢都無時間, 佢果d已經唔啱著!

佢食日本雪印, 而且我上網訂, 唔駛怕無貨. 你bb呢?? 食咩奶粉??

佢呢輪唔肯食奶, 食剩好多, 咁點長肉架!!!!!!!!!

大宅

咦! 星期六你仲要返? 我都係返一至五.
你個b都好早瞓? 咁咪好囉, BB瞓多d係好事.

我個B食A+, 成日無貨, 早前真係激氣成日都去搵貨, 而家好d,d貨都返咗好多不過呢一隻唔係識合啊B, 因為實在太甜, 所以到stage 2我會轉, 唔駛佢次次食到啖上頸.

我啊b間中都唔食奶, 由三個月至五個幾月, 有時只係食三至四安, 有時可以7安食哂, 我已經都睇化, 而家佢唔食都算啦, 俾多d時間佢休息仲好, 肺事次次好似同佢打完一大輪交佢都唔食...駛氣!

原文章由 dcandrl 於 08-4-6 00:45 發表

哎..... 我呢輪忙到死, 日日做到七點幾先走得, 今日都要8點先走 (禮拜六呀!!mouth:mouth:" /> 返左工真係無晒時間, 返到屋企bb都瞓左, 我返工佢又未起身, 就算起左身都唔可以同佢玩好耐, 要趕住返工!!!

我連買對襪仔比佢都 ...

[ 本文章最後由 lswkaren 於 08-4-7 12:14 編輯 ]

別墅

原文章由 lswkaren 於 08-4-7 12:07 發表
咦! 星期六你仲要返? 我都係返一至五.
你個b都好早瞓? 咁咪好囉, BB瞓多d係好事.

我個B食A+, 成日無貨, 早前真係激氣成日都去搵貨, 而家好d,d貨都返咗好多不過呢一隻唔係識合啊B, 因為實在太甜, 所以到stage 2我 ...

哎.......我都想 sat 唔駛返, 你有好工就可憐吓介紹我啦!
佢係夜晚好早瞓, 不過由早上到傍晚都唔瞓大覺, am 30分鐘, pm 30分鐘........... 哎..........

其實你可以試下雪印, 我同事由心美力轉去雪印大仔都ok, 食左皮膚好d, 訂貨又穩定.

大宅

hehe! 如果有好工, 會第一個搵你.. 你係第幾座返工? 我就係第六座.

我啊B都係朝早唔會瞓好多, 大約兩至三次, 每次1.5至兩個鐘, 夜晚就8點瞓, 中間叫醒佢10點食多一次奶, 然後瞓到直至7點叫佢起身食奶返學.

等我諗諗! 其實真係隻隻差唔多, A+除咗甜d, 我啊B d皮膚都ok, 遲一些先轉俾佢, 避免一次過轉奶同食糊仔.

原文章由 dcandrl 於 08-4-7 22:43 發表

哎.......我都想 sat 唔駛返, 你有好工就可憐吓介紹我啦!
佢係夜晚好早瞓, 不過由早上到傍晚都唔瞓大覺, am 30分鐘, pm 30分鐘........... 哎..........

其實你可以試下雪印, 我同事由心美力轉去雪印大仔都ok, 食 ...

[ 本文章最後由 lswkaren 於 08-4-8 09:57 編輯 ]

別墅

原文章由 lswkaren 於 08-4-8 09:53 發表
hehe! 如果有好工, 會第一個搵你.. 你係第幾座返工? 我就係第六座.

我啊B都係朝早唔會瞓好多, 大約兩至三次, 每次1.5至兩個鐘, 夜晚就8點瞓, 中間叫醒佢10點食多一次奶, 然後瞓到直至7點叫佢起身食奶返學.

等我 ...

sorry ar, 真係好忙, 忙到依家先得閒同你 chat! 返左工一個月喇, 好似唔覺咁, 日日都好鬼快過! 返到屋企小b已經瞓左, 或者準備瞓, 只係禮拜六 (如果唔駛開ot) 同禮拜日先可以同佢玩. 我驚佢會唔記得我!
我都係第6座, 咁橋既??
你亞b返學係唔係即係日託?? 佢可以瞓到7點真係好乖呀!

大宅

係呀! 係日托., 我啊b乖唔乖就唔知, 但好有規律, 佢可以一口起瞓足10鐘頭以上. 你啊b呢?

原文章由 dcandrl 於 08-4-14 23:22 發表

sorry ar, 真係好忙, 忙到依家先得閒同你 chat! 返左工一個月喇, 好似唔覺咁, 日日都好鬼快過! 返到屋企小b已經瞓左, 或者準備瞓, 只係禮拜六 (如果唔駛開ot) 同禮拜日先可以同佢玩. 我驚佢會唔記得我!
我都係第 ...

大宅

good morning everyone!

別墅

原文章由 lswkaren 於 08-4-15 17:00 發表
係呀! 係日托., 我啊b乖唔乖就唔知, 但好有規律, 佢可以一口起瞓足10鐘頭以上. 你啊b呢?

我亞b夜晚11點半食完奶, 最多瞓5至6個鐘咋, 跟住要再食奶. 但係 daytime 只係朝早瞓半個鐘, 下晝瞓1個鐘. 你話死未!!

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Hi, lswkaren & dcandrl,

Long time no see~

I also work in Tower 6 ar! 咁橋既??

My baby is now eating A+1 ar. (he always 啖上頸 & it always lack of stock!)

I'm thinking to change to 和光堂, do you know it is good?

別墅

原文章由 BBbaba.. 於 08-4-18 17:37 發表

I also work in Tower 6 ar! 咁橋既??

My baby is now eating A+1 ar. (he always 啖上頸 & it always lack of stock!)

I'm thinking to change to 和光堂, ...

嘩! 咁橋既? 你係幾多樓? pm我啦!
我小bb由開始到依家都係食日本雪印,我上網訂, 所以咁耐都未試過無貨. 啖上頸係點架??
你bb打左四個月針未?? 幾重?

大宅

Sent PM to you!

Do you know 和光堂 ar? or any comment fm other mammy?

四個月針 --> not yet...next month ar!

Three days ago, he is 6.5kg.

How about your BB? How old? &幾重?

大宅

lswkaren,

did you changed the profile photo?

The last one seems better wo!

別墅

原文章由 BBbaba.. 於 08-4-19 21:31 發表
Sent PM to you!

Do you know 和光堂 ar? or any comment fm other mammy?

四個月針 --> not yet...next month ar!

Three days ago, he is 6.5kg.

How about your BB? How old? &幾重? ...

即係3個月, 但係你 growing ruler shows 4個月!
我b 4個月, 月初去健康院磅 7.46kg, within the range la.
no comment on 和光堂, 我d朋友 & 同事食日本奶粉既全部係雪印同明治.

大宅

回覆 #33 dcandrl 的文章

no... he is 4 months old. As he got fever when he is 1 month, 健康院 said the 四個月針 have to be delay too....so...

wa..wa.. yours 7.46kg! 好勁呀!

別墅

原文章由 BBbaba.. 於 08-4-20 14:42 發表
no... he is 4 months old. As he got fever when he is 1 month, 健康院 said the 四個月針 have to be delay too....so...

wa..wa.. yours 7.46kg! 好勁呀!

點解發燒既?? 又點解發過燒要遲d打針? 咁佢有無打肺鏈同輪狀??

別墅

Good morning ISWKAREN & BBbaba..

大宅

good morning

原文章由 dcandrl 於 08-4-21 09:00 發表
Good morning ISWKAREN & BBbaba..

大宅

Hi BBbaba,

真橋連食奶都一樣...不過下個月會轉思敏兒, 貨可能多d,價錢有平d.

原文章由 BBbaba.. 於 08-4-18 17:37 發表

I'm thinking to change to 和光堂, ...

大宅

嘩! 咁耐無返嚟, 你哋已經send咗咁多email.

邊張呀? 食mummum個張?

原文章由 BBbaba.. 於 08-4-19 21:34 發表
lswkaren,

did you changed the profile photo?

The last one seems better wo!

大宅

Hi dcandrl,

咁勁 . 我b而家六個月都係8kg.

原文章由 dcandrl 於 08-4-19 21:46 發表

即係3個月, 但係你 growing ruler shows 4個月!
我b 4個月, 月初去健康院磅 7.46kg, within the range la.
no comment on 和光堂, 我d朋友 & 同事食日本奶粉既全部係雪印同明治. ...

首頁
12345...23

尾頁

跳至