美容扮靚

跳至

首頁
12345...21

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我之前兩個月都係狂甩頭髮, 這個月我就剪短左, 真係無甩噤多架 !

大宅

CYWS 發表於 14-11-11 12:37
我之前兩個月都係狂甩頭髮, 這個月我就剪短左, 真係無甩噤多架 !
呢個我有問過醫生, 係唔係剪短頭髮可以俾多D營養頭髮, 佢同我講呢個係錯誤觀念喎, 佢話營養係未出世時有需要, 生咗出來就唔再吸收喎, 佢話點解美國明星驗有冇吸毒係驗頭髮, 估計邊段時間吸過毒, 因為頭髮可以驗到。點都好, 我都係剪短咗, 唔使顯得咁塔咁稀疏

elizz    發表於 14-12-23 16:22

子爵府

回覆:sammy-karen 的帖子

我都好似你咁,中西醫睇晒,驗埋血都無用,果時真係好灰心,我仲要好細咋果時
之後轉左好多洗頭水,用左organic brand之後甩少左,都無咁乾
再用啲organics既hairmask,唔留長頭髮,又有用啲strengthenhair 既spray
先叫做多番少少
之後會食好多supplements, B comples r, for hair r,真係好左
之後係埋我之前講果隻,就多左啲毛仔生出黎
佢都係supplements黎架,唔係藥,所以你唔駛擔心

複式洋房

回覆:脫髮問題........救命呀!

點解咁多年都一直有咁多人有呢個問題!!!
唔通真係好似我以前有做treatment果間咁講,洗頭水出事?!?
但幾年前做過療程又用佢地洗頭水之後我係覺得好左,
起碼唔覺得越來越薄,好似之後都現在都差不多量,不過頭髮就唔再油笠笠

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 sammy-karen 的帖子

之前有jm介紹用白咪醋開水1:20, 先用洗頭水洗頭, 之後醋水淋頭, 等幾分鍾沖水再用護髮素, 我試左半個月到, 真係甩少多, 你可以試下

複式洋房

引用:回覆 sammy-karen 的帖子之前有jm介紹用白

原帖由 bb416 於 14-11-11 發表
回覆 sammy-karen 的帖子

之前有jm介紹用白咪醋開水1:20, 先用洗頭水洗頭, 之後醋水淋頭, 等幾分鍾沖水再 ...
哇,咁神奇!!如果真係work就大家都開心晒

大宅

sammy-karen 發表於 14-11-11 13:47
呢個我有問過醫生, 係唔係剪短頭髮可以俾多D營養頭髮, 佢同我講呢個係錯誤觀念喎, 佢話營養係未出世時有需 ...

我同你經歷差唔多,其實好多時唔係我哋身體出現問題,而係現在嘅洗頭水太多化學物質。我今年年初又係咁甩,跟住去開相熟嘅藥房問佢有冇好嘅洗頭水,我話甩好多頭髮,覺得頭髮好油,好笠,跟住佢介紹咗隻控油洗頭水俾我,我同佢講我想要防脫髮洗頭水喎,佢話我可能油份太多阻塞毛孔,所以應該用控油洗頭水,佢仲話呢隻洗頭水係一間專業嘅防脫髮中心出嘅,如果有問題,可以打電話問佢哋意見。結果我買咗,用咗4-5日左右,痕到想死,咁我打電話去問啦,原來都唔係嗰回事,我仲約咗上去check 頭,先至知道我唔屬於油,而係因為我由細到大都係用護髮素按摩頭皮,所以搞到毛孔塞晒而甩頭髮。佢講一樣嘢我覺得好啱嘅,如果身體出現問題,係整個頭都會甩,唔會識得集中甩頭頂部分,而且真係見到稀疏部分係好污漕,好多嘢封住,最後我jion咗個頭皮清潔,之後真係見到頭皮健康返,好乾淨,仲見到微絲血管添,而且已經解決咗甩頭髮問題,我現在仲買埋佢哋生髮添喎。

別墅

chloechloemama 發表於 14-11-11 16:45
我同你經歷差唔多,其實好多時唔係我哋身體出現問題,而係現在嘅洗頭水太多化學物質。我今年年初又係咁甩 ...
呢隻洗頭水只係得藥房有得賣? 叫乜牌子? 但你頭先講你買咗都唔適合你喎!

大宅

angela-nice 發表於 14-11-11 17:30
呢隻洗頭水只係得藥房有得賣? 叫乜牌子? 但你頭先講你買咗都唔適合你喎!
所以想搵啱支屬於自己嘅洗頭水唔係咁容易, 我諗住頭髮油咁問藥房個老細, 佢就介紹咗呢隻, 點知原來呢隻控油真係好勁(我之后俾咗老公用), 洗幾日頭即刻痕到想死, 未打電話去問返佢哋點解。原來頭髮油或笠唔代表頭皮都係油, 係因為其他原因, 咁用錯洗頭水所以頭皮變咗好乾, 未痕到死死下。

大宅

sammy-karen 發表於 14-11-11 12:33
其實我有去過李x玲, 貪佢唔使買療程, 但做咗半年都係甩緊, 所以冇再去, 其他嗰D我上網check過好似好hard se ...
你有冇減肥節食?我年頭生完b,打后為了快速㣊身去減肥,千萬不好,啊,我節食三個月,個排脫很多頭髮.近這三個月我吃左很多野,養血,雞潤一星期兩次,吃足兩個月,又看中醫,又煲黑豆何首烏,盡量養多些血,因腎虛致脫髮.現在好好多

男爵府

karkar1704 發表於 14-11-11 01:39
你地有無用過pola活黑生髮水? 效果唔錯呀!
請問你用咗有冇生頭瘡??我有呀, 所以無用到

男爵府

-karen 發表於 14-11-10 16:13
我今年32歳, 我甩頭髮差唔多成3-4年, 今年仲甩得特別勁, 我諗每日都有成百幾條, 依家個頭頂越來越少頭髮, ...
我頭頂條界已經去到後面,出街要用髮夾遮住後面條界,個人真係好唔開心,又無辨法

大宅

kinchioscar 發表於 14-11-12 16:05
我頭頂條界已經去到後面,出街要用髮夾遮住後面條界,個人真係好唔開心,又無辨法
...
同是天涯倫落人.........唉

大宅

Xmas吸收勳章 熱血勳章

用無患子洗頭水啦我都改善緊啦嘿嘿,係d有機店買到吖

大宅

chloechloemama 發表於 14-11-11 16:45
我同你經歷差唔多,其實好多時唔係我哋身體出現問題,而係現在嘅洗頭水太多化學物質。我今年年初又係咁甩 ...
咩洗頭水來架,係唔係一定要係藥房先買到, 同埋佢哋有幾多款架?咁我點知買邊隻先啱我?

大宅

teamelody 發表於 14-11-12 13:55
你有冇減肥節食?我年頭生完b,打后為了快速㣊身去減肥,千萬不好,啊,我節食三個月,個排脫很多頭髮.近這三個月 ...
我冇減肥, 驗咗身冇乜特別, 一切正常, 係三脂有少少偏高啫, 所以都唔知乜事。

大宅

sammy-karen 發表於 14-11-12 17:21
咩洗頭水來架,係唔係一定要係藥房先買到, 同埋佢哋有幾多款架?咁我點知買邊隻先啱我? ...
我覺得佢哋嘅洗頭水比較專業, 買錯可能會有反效果, 所以佢哋只會擺係藥房賣, 但藥房都未必識賣, 所以我買錯咗搞到鬼死咁痕, 最好嘅方法先打電話咨詢佢哋意見先去買, 咁會穩陣D。

大宅

我所有勁甩頭髮呢個問題,剛轉用左呂洗頭水,問題改善左啲啲

男爵府

熱血勳章

脫髮有好多原因:壓力大, 長期用藥,洗頭水唔啱,缺乏營養同礦物質都會脫髮,試吓搵出原因,我覺得最好就係補充營養最簡單,我見我d朋友都用咗好好多.

男爵府

回覆:chloechloemama 的帖子

係邊間,幾錢呀

首頁
12345...21

尾頁

跳至