夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

大宅

樓主 我覺得你在討厭現在的生活方式,因為你朋友沒有,一年365日都是跟仔女一起 , 每天都做一樣的事 令你很厭
我17歲有左 18歲生左大仔 今年25歲現在大著第2胎了
但是我跟老公都是上年才結婚 同佢經歷左好多好同唔好的事
BUT 佢E+都好似大BB甘 我唯一同你唔同的 就係 我E+先準備做少奶好好安胎 以後就做好我的家庭主婦LO 甘多年我都有做野 就係甘我都厭左 直到我大肚就有個借口比我唔做啦 而且大仔又要上一年班
其實每個人需要的野都唔同 有D人LIKE做家庭主婦 又有D人LIKE去反工 如果你覺得真係唔知做咩的話 其實你可以去社區中心到玩下 或者做下義工 重可以帶埋仔女去
而你老公的方面 你好好的慢慢把你的想法話比佢知 你唔同佢講佢邊知呀 你都識話佢係小朋友LO 係唔係 ? 你唔想用講的 咪SENDSMS比佢LO 又或者 寫信比佢哈哈
我老公都係甘一一 佢激嬲我 我要講到好白比佢聽
佢先知我嬲咩一一"
樓主 我地做女人的 睇開D 放鬆自己丫

大宅

回覆 #1 子晴83 的文章

或者你可以幫你啲仔女間學校做吓義工吖,
又可以識多啲人,又可以有嘢做吓,唔駛咁悶。

男爵府

畀面勳章

因為你小朋友仲細,你要日日照顧佢地,日日如是,自己覺得好似坐監咁,就算湊小朋友都可以搵d興趣課程學下,安排好時間,佢地番學,你去學下電腦、織野、煮野食、睇下書、等自己識多d,小朋友細個係困身d,趁而家俾多d時間落小朋友度,自己又要增值學下野,捱過左小學階段,就冇咁痴身,到時再搵野做。

「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

首頁

尾頁

跳至