烹飪搵食

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

好好食,
(不過唔可以要求有d咩service 比你,亦唔可以要求有好舒適既環境,總之食完就要走!)

原文章由 bighug 於 08-4-5 00:08 發表
好味

複式洋房

食物水準已下降,服務質素更不濟!

以往炒蛋份量及嫩滑程度可說優質,但現在人客多了,食物水準似乎難以維持,只是馬虎弄弄罷了!服務更是唔“在乎”,尚未食完已經要趕你走,食得這麼辛苦,何必呢?茶餐價錢不斷加,已經好貴,服務又差,要惠顧也想一想。

大宅

原文章由 millymilly 於 08-4-5 15:53 發表
以往炒蛋份量及嫩滑程度可說優質,但現在人客多了,食物水準似乎難以維持,只是馬虎弄弄罷了!服務更是唔“在乎”,尚未食完已經要趕你走,食得這麼辛苦,何必呢?茶餐價錢不斷加,已經好貴,服務又差,要惠顧也想一想。 ...

但係每次見到門口个哥哥用中、英、日、普通話嚟招呼喲客排隊,我就覺得ヌ好食,又好玩!
[imhttp://f20.yahoofs.com/hkblog/QxQNJuaZBxbMC83Zvzc-_2/blog/ap_20080328124932397.jpg?ib_____Dvg8knZgQg align=right]

男爵府

原文章由 millymilly 於 08-4-5 15:53 發表
以往炒蛋份量及嫩滑程度可說優質,但現在人客多了,食物水準似乎難以維持,只是馬虎弄弄罷了!服務更是唔“在乎”,尚未食完已經要趕你走,食得這麼辛苦,何必呢?茶餐價錢不斷加,已經好貴,服務又差,要惠顧也想一想。 ...

其實都係普通餐的牛油多士、通粉、炒蛋吧了。還有燉奶、燉蛋。至起碼到目前未有茶餐廳做到樣樣都好味。其實食物水準都無麥點變。食物比起一般的餐廳真的好食多了。但趕客是事實,但絕對吾會未食完趕你走,比到盡d侍應你飲緊餐飲比張紙你示意你飲完好埋單走。我試過食晏繁忙時間同亞女食餐,小朋友食野幾快可想而之、佢仲要用匙筆柯華田飲。侍應都無催

蚊蚊媽

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

咁多年都係常餐, 煎蛋,多士,通粉+凍谷古

別墅

好媽媽勳章

勁好味!!! 不過真係普通茶餐廳的食物 e.g.通粉同蛋治, 但係佢的蛋治係第二度食唔到咁好味, 我常常都忍唔住要去食下。但一定唔可以要求環境同service law, 環境是迫, 而且service都好另類的, 不過有時見到都好好笑。
如果男仔帶女仔去就小心d, 除非個女仔清楚知道個環境同service啦, 唔係都唔建議去lu, 因為我見過有個男仔俾人哦足全程。

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 kiki.kiki 於 08-4-9 12:25 發表
咁多年都係常餐, 煎蛋,多士,通粉+凍谷古

我就係改通粉, 多士, 炒蛋 + HOT (熱檸茶)

好味呀.

子爵府

原文章由 YanYan0116 於 08-4-9 16:42 發表

我就係改通粉, 多士, 炒蛋 + HOT (熱檸茶)

好味呀.

,,,,,~

伯爵府

嘜d嘢食好貴呀, 咁常餐幾錢 ?

別墅

原文章由 korumi-08 於 08-4-10 22:24 發表
嘜d嘢食好貴呀, 咁常餐幾錢 ?

加咗價$28

大宅

絕對讚同到不得了. 因為呢間野太紅了, 所以山長水又遠o甘去左一次, 不過呢一次之後.......我唔會再去了.

原因一: 地方淺窄, 人多, 有小朋友真係好危險, d熱粉分分鐘o係你頭頂片過
原因二: d伙記....完全無服務可言.
原因三: 唔係平.
原因四: 問心, d食物真係一般, 我樓下d奶茶coffee好佢地多多聲, 如果為左佢地既招牌"炒蛋", 不如o係屋企整無o甘把火. 加上佢地既"炒蛋"唔係傳說之中o甘正.
原因五: 入親去個個人都係一個字: 快. 仲要係叫野快, 野食快, 食野快, 埋單快....

因為快, 所以我食過一次都唔記得食過d咩. 淨係記得唔會再去.

禁止訪問

男爵府

回覆 #1 kiukiudaddy 的文章

唔係朋友叫去食, 我真係唔會入去食, 就算好食咪又係普通野..但做咩要好似俾人趕咁.....有次同朋友入去食住等另一個朋友黎...俾d伙記不斷係度話阻佢做生意....

大宅

我好耐冇去啦,不過我記得d炒蛋同多士真係好好味

原文章由 kiukiudaddy 於 08-4-15 20:33 發表
完全認同,過去十多年來路過幫趁過兩三次(唔駛等位),完全唔覺得有咩好食,只可以話唔難食,口味雖然人各有別,但不致於可以俾人勁讚到咁,香港地若可掌握羊群心態,真係發過豬頭。

...

複式洋房

原文章由 hellolobaby 於 08-4-16 12:43 發表
我好耐冇去啦,不過我記得d炒蛋同多士真係好好味

多士好味, 奶茶ok, 煎雙旦都好正
唔多款式, 但快'翠', 不過, 係唔可以坐低慢慢食, d伙計會令你覺得好hurry架.

複式洋房

坐得勁唔舒服
食物無咩特別
試過一次就可以唔使再去

大宅

好媽媽勳章

一定係常餐, 炒蛋+多士無走雞!

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

好有壓力 <-- agree

原文章由 YuYuMother 於 08-4-4 11:25 發表
係幾好食, 但太多人啦......食得好趕.

碟粉岩岩食完放低隻叉, 侍應已經即刻幫你收起. 係好有效率, 但仍食得好有壓力, 坐多陣都唔得!! :;pppp:

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 happykklam 於 08-4-9 18:21 發表

我都係改炒蛋,多士,牛通,凍咖啡,再加個熱白,正正正~

I like 炒蛋,多士, 叉燒通 & 熱奶茶

首頁
12345...6

尾頁

跳至