自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆 #20 鳳梨 的文章

No, my daughter is not a Perth resident and it only cost around HK$2700. She studied full day course.
Dose anyone interest in Perth Summer course, sharing the info for yours.
Pls click:-http://forum.baby-kingdom.com//viewthread.php?tid=818304

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

Thanks, but dont understand what is "旁聽生" and any field trip activities in the afternoon ?

原文章由 CINDYC 於 08-4-6 14:20 發表
No, my daughter is not a Perth resident and it only cost around HK$2700. She studied full day course.
Dose anyone interest in Perth Summer course, sharing the info for yours.
Pls click:-http://forum. ...

別墅

原文章由 ZZdaphne 於 08-4-6 12:36 發表

agree

要慢慢培養,唔可以急進,
小朋友會接受唔到。

''澳洲教育聯網''攪的,有無人去過.
16日for P.4-F.1 $21,950
住宿當地家庭,Perth or Brisbane
要返當地學校的,
好似好過X安。 ...

小女學校(f.1)今年暑假都係透過此機構搞遊學團
14天
費用約HK$25000
我比左訂金
星期一會俾埋餘額...
7月出發
利程同你講既相近

願一切順利

aln ;)

大宅

我女兒報咗, 跟學校有老師會安全, 家長會放心D.
20日 (F.1) $27xxx

原文章由 ZZdaphne 於 08-4-6 12:36 發表

agree

要慢慢培養,唔可以急進,
小朋友會接受唔到。

''澳洲教育聯網''攪的,有無人去過.
16日for P.4-F.1 $21,950
住宿當地家庭,Perth or Brisbane
要返當地學校的,
好似好過X安。 ...

男爵府

係咪都係去澳洲呀?

原文章由 Elmo_baby 於 08-4-6 16:49 發表
我女兒報咗, 跟學校有老師會安全, 家長會放心D.
20日 (F.1) $27xxx

水晶宮

That means exactly follow their routine, nothing special arrangement for my daughter.
原文章由 鳳梨 於 08-4-6 14:28 發表
Thanks, but dont understand what is "旁聽生" and any field trip activities in the afternoon ?

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

複式洋房

Hi Hi, Minijelly,

我都幫囝囝報咗新加坡之旅,你平啲喎?

Regards
Ranran

原文章由 minijelly 於 08-4-5 20:14 發表
hahaaa~~~我今日報左永X喇,14日新加坡,實數$16300

大宅

原文章由 Q太郎 於 08-4-6 11:45 發表
要去遊學團學英文, 一定唔好去星加坡
星加坡 d英文咁差
如果要去學英文, 一定要去英國或澳洲o既遊學團
每年都有好多嫁
同埋永安呢 d旅行社都唔係主力搞遊學團o既
應該搵 EZ 呢 d
人地年年都搞, 仲有中學英文老師帶隊 ...

hahaaa~無計,亞囡搭唔到長途機,佢會頭暈架,其實去遊學團我絕對唔會天真到諗住佢學識英文,得個14日點有可能吖,咁都學得識的話,唔好話萬幾蚊吖,條命俾埋佢都得呀

大宅

原文章由 vet 於 08-4-6 12:43 發表
如果有咩意外真係後悔都冇用

况且玩完呢幾日我唔相信會令个小朋友脫胎換骨law

就算去學英文,大都份同行的人都講中文
有セ大進步??

錯喇...係2年前我個囡得6yrs,暑假既時候我地去左埃及,同佢探訪完當地小朋友之後,佢真係學你話齋,成個人"脫胎換骨"我老公仲笑佢話佢可能鬼上身tim~~

大宅

原文章由 charlielok 於 08-4-6 13:48 發表
在我仔9歲時,我報了學聯的新加坡遊學團,他玩得很開心,對於他是一個難忘的經驗.

係呀,我睇過學聯要9yrs起呀,無得揀為有揀永安啦,等佢第一次去玩得開心d有個難忘既暑假,下次先肯再去嘛

大宅

原文章由 aln 於 08-4-6 16:36 發表

小女學校(f.1)今年暑假都係透過此機構搞遊學團
14天
費用約HK$25000
我比左訂金
星期一會俾埋餘額...
7月出發
利程同你講既相近

願一切順利

aln ;) ...

澳洲我初初都有考慮,治安良好又唔駛飛好耐,但唯獨是因為個邊係冬天,所以打消念頭,你囡囡去完之後可唔可以分享下呀?祝一切順利

大宅

原文章由 Ranran 於 08-4-7 21:33 發表
Hi Hi, Minijelly,

我都幫囝囝報咗新加坡之旅,你平啲喎?

Regards
Ranran

Hello Ranran,
你個囝囝幾時出發呀,我個囡報左10/8個團,唔知會唔會咁"橋"同團呢? 我平d係因為講座當日我即場報名,-$500報名費再送旅遊保,我再發揮我dC9精神,叫其他報名既媽咪一齊報,咁又可以減多$200同行優惠嘛

大宅

澳洲-布里斯本

原文章由 Q太郎 於 08-4-6 16:58 發表
係咪都係去澳洲呀?

複式洋房

Hi, Minijelly,

真係咁啱, 同你個囡同一團噃, 10/8. 可以互相照顧噃

Regards
Ranran

原文章由 minijelly 於 08-4-9 23:02 發表

Hello Ranran,
你個囝囝幾時出發呀,我個囡報左10/8個團,唔知會唔會咁"橋"同團呢? 我平d係因為講座當日我即場報名,-$500報名費再送旅遊保,我再發揮我dC9精神,叫其他報名既媽咪一齊報,咁又可以減多$200同行優 ...

大宅

原文章由 Ranran 於 08-4-11 02:11 發表
Hi, Minijelly,

真係咁啱, 同你個囡同一團噃, 10/8. 可以互相照顧噃

Regards
Ranran

hahaa~咁就真係啱喇,你個囝幾大呀?遲d說明會可以相認喇,保持聯絡呀

複式洋房

Nearly 9 years old. See you during the pre-summer camp meeting but I don't know when wor

Ranran

大宅

但係我有個朋友有兩個女,一個去左英國,一個去左星加坡讀書,
佢話有時有d英文去星加坡果個女仲正確過去英國果個,佢就極力
推介我個仔去星加坡讀書

原文章由 Q太郎 於 08-4-6 11:45 發表
要去遊學團學英文, 一定唔好去星加坡
星加坡 d英文咁差
如果要去學英文, 一定要去英國或澳洲o既遊學團
每年都有好多嫁
同埋永安呢 d旅行社都唔係主力搞遊學團o既
應該搵 EZ 呢 d
人地年年都搞, 仲有中學英文老師帶隊 ...

大宅

原文章由 Ranran 於 08-4-11 13:24 發表
Nearly 9 years old. See you during the pre-summer camp meeting but I don't know when wor

Ranran

我個囡出發當日啱啱9歲零1日大,我諗無咁快知道茶會時間掛???話晒仲有4個月先去

大宅

原文章由 toby豆 於 08-4-11 14:07 發表
但係我有個朋友有兩個女,一個去左英國,一個去左星加坡讀書,
佢話有時有d英文去星加坡果個女仲正確過去英國果個,佢就極力
推介我個仔去星加坡讀書

...

如果只係去summer camp邊度都無咩所謂啦,最緊要就係好玩就得啦 等佢去過第一次覺得正既話,下次你亞囝"唉"你年年俾佢出去玩啦

大宅

summer就去邊都無所謂,我只係想講星加坡英文唔係咁差姐~~~~

原文章由 minijelly 於 08-4-11 14:43 發表

如果只係去summer camp邊度都無咩所謂啦,最緊要就係好玩就得啦 等佢去過第一次覺得正既話,下次你亞囝"唉"你年年俾佢出去玩啦

首頁

尾頁

跳至