自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:bb真係好小氣

我個大仔細個又係超小氣,所以你要講相反詞。好瘦,好曳,好醜,好難湊。

伯爵府

有D野真係唔到你唔信,有D BB真係小氣唔讚得,我個女都試過,讚佢健康之後就病,讚佢皮膚好跟住就出粒粒,搞到依家唔敢亂講野

珍珠宮

我信,有時唔到你唔信.

珍珠宮

唔只bb,有時大人讚一讚都會唔受得咖

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

咁迷信做乜... 咁講即係有bb 出世, 唔好祝佢快高長大啦...

男爵府

引用:Quote:原帖由+fatchu@home+於+14-12-03+發

原帖由 si_princess_si 於 14-12-03 發表
後生時唔信呢啲嘢,但生左b後真係唔到你唔信
對。上星期三死人C6夠膽死講:妹妹身體幾好,無乜病過。星期五晚即刻發燒俾佢睇,跟手睇醫生,醫生話感冒。

男爵府

引用:有D野真係唔到你唔信,有D+BB真係小氣唔讚

原帖由 mysterious22 於 14-12-03 發表
有D野真係唔到你唔信,有D BB真係小氣唔讚得,我個女都試過,讚佢健康之後就病,讚佢皮膚好跟住就出粒粒, ...

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

我覺得我女又唔會喎,佢而家一歲,無理由佢做得好,乖乖都要話佢曳曳架? 小朋友做得好就應該讚佢,佢先會繼續做得好嘛,如果你話佢曳曳,咁佢咪唔繼續做好,真係曳畀你睇囉?

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

讚我女健康之後就兩個月3次感冒,之前大半年都沒有病過

大宅

引用:係呀真係好靈。我女4個月果時話過佢重,抱到

原帖由 豬C9 於 14-12-03 發表
係呀真係好靈。我女4個月果時話過佢重,抱到手軟。結果6個月返去母院打針,體重就黎跌出生長線,原本重得好地 ...
點哂命呀?

大宅

引用:我覺得我女又唔會喎,佢而家一歲,無理由佢

原帖由 catcatcati 於 14-12-03 發表
我覺得我女又唔會喎,佢而家一歲,無理由佢做得好,乖乖都要話佢曳曳架? 小朋友做得好就應該讚佢,佢先會繼 ...
我諗係初生bb比較敏感,起碼都要過左幾個月先會要人讚

大宅

引用:唔只bb,有時大人讚一讚都會唔受得咖

原帖由 BREADWING 於 14-12-03 發表
唔只bb,有時大人讚一讚都會唔受得咖
大人都會?

大宅

引用:咁迷信做乜...++咁講即係有bb+出世,+唔好祝

原帖由 bosch 於 14-12-03 發表
咁迷信做乜... 咁講即係有bb 出世, 唔好祝佢快高長大啦...
咁祝福又唔同既,只能話為左bb,迷信d都係架啦

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我仔食好小奶,又瘦
我成日叫佢瘦仔瘦仔

點解佢唔肥?
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

大宅

引用:咁你明知仲講唔怕嘅,希望過兩日會回復正常

原帖由 fatchu@home 於 14-12-03 發表
咁你明知仲講

唔怕嘅,希望過兩日會回復正常。所以我話,小朋友嘅嘢,迷信d我都會。
我原本無認真當一回事,
比呀媽鬧完先知

大宅

Ly1125 發表於 14-12-3 07:13
今朝同人講完我bb大食,佢就即刻全日飲得勁少奶⋯⋯ 話比我媽知,比佢鬧到我想喊 好擔心呀,真係t ...
無事無事,因為你相信佢係"小氣",先特別覺啫。

大宅

引用:我仔食好小奶,又瘦我成日叫佢瘦仔瘦仔點解

原帖由 lailaiha 於 14-12-03 發表
我仔食好小奶,又瘦
我成日叫佢瘦仔瘦仔
小氣係唔讚得
但係彈又唔會

子爵府

我信架,d人次次讚我細女肥左,第二日實病,而家d人一讚佢,我一定會話bb瘦左,無肥過。

翡翠宮

Ly1125 發表於 14-12-3 11:36
我原本無認真當一回事,
比呀媽鬧完先知

真係唔好睇少老人家呢D智慧~所以咩叫"家有一老如有一寶"呢.....
除非對BB有害或危險(例如叫你比佢飲符水!)之外,好多嘢都係信下都冇所謂.....慢慢學習啦....

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我信, 都試過

下次唔敢

首頁

尾頁

跳至