跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章

引用:係架,佢地無咁多愛心架

原帖由 mikepanda 於 14-12-14 發表
係架,佢地無咁多愛心架
咁你都知,何以見得?

大宅

in粱李時見到老師好有耐心及笑容,我的女怕羞但最後都答晒問題,好中意這間學校。

別墅

回覆:fionlwf 的帖子

都係in時感覺吾好,成個流程都無睇出對細路有關懷。可能有梁李對比,差太遠。梁李又nice,見到細路又打招呼,又傾解,好小心又好有愛心,睇得出架

別墅

引用:我都有同樣煩惱,兆彼同梁李,兩間理念完全

原帖由 ckm2012 於 14-12-14 發表
我都有同樣煩惱,兆彼同梁李,兩間理念完全唔同既學校!
完全唔同既兩間學校仲好啦!唔使比較咁煩!最緊要楝間你中意既,同你理念一致既學校!其實兩間都出名,你想谷定唔谷,就咁簡單!

大宅

引用:都係in時感覺吾好,成個流程都無睇出對細路

原帖由 mikepanda 於 14-12-15 發表
都係in時感覺吾好,成個流程都無睇出對細路有關懷。可能有梁李對比,差太遠。梁李又nice,見到細路又打招呼 ...
👍👍👍

大宅

引用:Quote:原帖由+ckm2012+於+14-12-14+發表我

原帖由 irisleung888 於 14-12-15 發表
完全唔同既兩間學校仲好啦!唔使比較咁煩!最緊要楝間你中意既,同你理念一致既學校!其實兩間都出名,你想 ...
睇多少少學校資料,過兩日就放其他學校的offer

大宅

同埋考慮學費問題, 兆彼相比下都貴架, 不過資源真係比返曬學生, 梁李就唔清楚學費幾多

大宅

引用:同埋考慮學費問題,+兆彼相比下都貴架,+不過

原帖由 sarsae 於 14-12-15 發表
同埋考慮學費問題, 兆彼相比下都貴架, 不過資源真係比返曬學生, 梁李就唔清楚學費幾多 ...
梁李學券後,不用交學費

複式洋房

我二間有in....兆彼工式化。。要小朋友同家長分開。。見吾都。。對d细b....吾公平。。大人去不熟地方都會驚。。。感覺想要大b...梁李正常好多。。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:同埋考慮學費問題, 兆彼相比下都貴架, 不過

原帖由 sarsae 於 14-12-15 發表
同埋考慮學費問題, 兆彼相比下都貴架, 不過資源真係比返曬學生, 梁李就唔清楚學費幾多 ...
學費0

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

引用:我二間有in....兆彼工式化。。要小朋友同家

原帖由 waiwai000 於 14-12-16 發表
我二間有in....兆彼工式化。。要小朋友同家長分開。。見吾都。。對d细b....吾公平。。大人去不熟地方都會驚 ...
兆彼架面試流程,好聽啲係標準化,有規模、有效率,唔好聽架咪公式化,欠親切感及愛心。
面試從來都唔公平,因為有主觀因素,由其係細B,面試前一早預咗,鬼叫細B發展一定比人慢(呀仔都係細B),無得好怨,最多諗多幾條後路。
梁李架面試流程真係做得很好,當然亦會有小問題,但佢幫助小朋友熱曬身先見老師,小朋友可發揮最好一面。
兩間比較下,睇下各家長想要乜啦。

複式洋房

引用:我二間有in....兆彼工式化。。要小朋友同家

原帖由 waiwai000 於 14-12-16 發表
我二間有in....兆彼工式化。。要小朋友同家長分開。。見吾都。。對d细b....吾公平。。大人去不熟地方都會驚 ...
我唔認同,佢每年都收唔少細b,今年都係!分開只係想睇下小朋友處理情緒能力,大b都可以好痴身!

別墅

引用:Quote:原帖由+waiwai000+於+14-12-16+發表

原帖由 fionlwf 於 14-12-17 發表
兆彼架面試流程,好聽啲係標準化,有規模、有效率,唔好聽架咪公式化,欠親切感及愛心。
面試從來都唔公平 ...
你分析得好啱!👍👍我仔in 左咁多間,係梁李in 得最好!阿仔本身好怕羞,面試前玩得好開心,面試時居然答曬老師問題,出乎我意料之外。

相比in 其他幼稚園時,佢一係唔出聲,一係掛住玩手上既玩具唔睬人

子爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+LING~+於+14-12-13+發表老師

原帖由 mybabycullen 於 14-12-13 發表
Hi, 好高興在這𥚃見到你,你仔仔有d咩offer ?

複式洋房

我吾覺得係。。我有兩個朋友去in。。兆。。都哭都傻。。無考前part1...但都收。。因為1個大b...1個大b...加n班。。点分情緒拿分。。失望

大宅

如果話兆彼只揀大B,我就不認同, 因為阿囡班好多細B, 而我阿囡亦係細B。

至於梁李,我覺得有熱身是好的, 但可能梁李在區內出名,吸引唔少雙非報名, 我在熱身時段遇到位雙非小朋友, 不斷將積木掟來掟去,怎至掟向其他小朋友到, 出奇地佢阿媽不太理他, 阿囡就驚都不敢再玩,所以都係一個不愉快的面試經歷。

大宅

引用:如果話兆彼只揀大B,我就不認同,+因為阿囡班

原帖由 sarsae 於 14-12-17 發表
如果話兆彼只揀大B,我就不認同, 因為阿囡班好多細B, 而我阿囡亦係細B。

至於梁李,我覺得有熱身是好的, 但 ...
我認同兆彼唔一定只收大B, 只可講細B比較輸蝕,我呀仔係細細B,兆彼都收咗。

可能我好早in 梁李,唔覺多雙非,反而in 三間聖彼得時就遇到勁多雙非,我同你一樣遇到啲雙非仔勁百厭,啲呀媽又唔理,見到都驚。

禁止訪問

回覆:梁李、雅麗斯、兆彼、山景彼,點揀?

大宅

引用:其實每間學校的面試形式都會有人鍾意,有人

原帖由 rodybaby 於 14-12-17 發表
其實每間學校的面試形式都會有人鍾意,有人唔鍾意。最緊要自己喜歡,同學校能夠配合家長自己的要求和理念。 ...
👍👍👍

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mybabycullen 於 14-12-13 發

原帖由 babywish 於 14-12-17 發表
Hi, 好高興在這𥚃見到你,你仔仔有d咩offer ?
hipm u

首頁

尾頁

跳至