跳至

首頁

尾頁

別墅

My daughter was 2.72kg when born on 5 Feb 08, now 7.99kg. I'm still breast feeding her. She knows how to turn but can't sit by herself. Does your BB know how to crawl? Have you give your baby solid meal now. How much did he/she take for each meal? Which food you gave your baby first?

By the way 尋日先打完兩針,喊得好大聲。

[ 本文章最後由 sylviawm 於 08-8-13 16:22 編輯 ]

洋房

各位﹐我個bb都係2月5日出世架(男仔)﹐佢出世時重2.87kg﹐依家應該有9kg(因為係我自己磅所以未必準﹐要下星期打針先知真實重量)。
佢已識轉身好耐啦﹐但就仲未坐得好隱﹐佢坐坐吓會向後﹐所以要成日旁住佢架。
都開始俾米糊佢食﹐但佢就唔係幾食寧願飲奶(我估係因為佢懶 "趙"野)﹐但我都會繼續俾佢食半固體食物架。
有冇諗過幾時報playgroup呀?有咩好介紹?
祝大家bb身體健康﹐快高長大!

複式洋房

我個b都係2月5日出世,剛過立春,所以係鼠bb,當我計劃想生bb時,我好希望bb係屬鼠,因為我屬猴,會同屬鼠既人好夾...到我知道自己懷孕時,醫生話我知我預產期係1月31日,我心想"唉~係豬bb",所以懷孕時都接受咗bb會係豬女,點知~~到咗預產期,一d動靜都冇,我等下一日等下一日,返醫院檢查時,助產士話要我2月4日入院催生,結果2月4日入院醫生落催生葯,2月5日朝醫生話可以落去穿水,陣痛咗8個鍾,bb順產出世...而bb好似知道我既心意,佢好貼心咁乖乖等多幾日先出世 ,我真係好感動,好開心.因為自我知道自己懷住BB時,我已經打消咗要生鼠bb既念頭,但係BB原來係知架~~

別墅

回覆 #1 bluecherry 的文章

係丫, BB真係知道架.....
我係在職媽媽, 產假前2后8. 預產期20FEB...
我放假前成日同B仔講,等我放假就早D出黎(但最好等我同屋企食左團年飯先), 咁我有多D時間可以係屋企倍佢, 咁佢真係好乖...
我2Feb放假同屋企同家姑佢地食,3Feb就返我媽個邊食,佢仲比我返去訓咗幾個鐘...係4Feb零晨3-4點穿水入院,第2日就出黎啦.....你話佢係咪知道呢

洋房

hi!我呀囝都係25仔呀 有無興趣一斉hi-tea見吓交流吓.
email聯絡:
kalai88hk@yahoo.com.hk

複式洋房

原文章由 carrie0618 於 08-10-4 03:26 發表
hi!我呀囝都係25仔呀 有無興趣一斉hi-tea見吓交流吓.
email聯絡:
kalai88hk@yahoo.com.hk

good idea wor..my email is [email protected]
BTW..your bb can crawl now? my sweetie still can't

洋房

仲未識!!!!
咁有否其他同月同日mama呀

別墅

My bb can't crawl now and she has no intention to do so...

When do you want to tea?

原文章由 carrie0618 於 08-10-5 13:56 發表
仲未識!!!!
咁有否其他同月同日mama呀

洋房

me too la
是但la 你係full/part time mama 係咪除時得.我係full time mama. 除時都得.我住wong tai sin are u? 我msn add左你
[email protected]

首頁

尾頁

跳至