論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

而家有得試工架咩.
不過, 我見過完約果d, 自己見過係好d既.

原文章由 ankle 於 08-5-5 16:47 發表
香港完約好定overseas好呢個問題我都諗0左好耐~~
見過幾個之後都係覺得香港完約好,
overseas 好難溝通, 除非你好有耐性同時間,
如果唔係都幾
我就剛剛請0左個完約, 佢試工完全無問題,
最緊要識聽同講, ...

別墅

現成係有得試工架, 我試過兩個都ok...但因要湊new born...兩個都唔肯做...要請oversea...如果local唔喜歡湊b, 而又同你簽佐約, 受苦既只係自己咋

子爵府

現成可以隨時唔做tim.

原文章由 JOESPHINE 於 08-5-6 01:32 發表
現成係有得試工架, 我試過兩個都ok...但因要湊new born...兩個都唔肯做...要請oversea...如果local唔喜歡湊b, 而又同你簽佐約, 受苦既只係自己咋

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我請0個個現成都算幾好, 佢都好鐘意我個囡,
一見到就爭住抱, 好彩我個囡都唔太怕佢~~
最好彩就係佢而家個僱主度揍緊同我個囡一樣大架b~
所以一黎試工就上晒手, 都唔使我教佢咩~~
我都算好好彩啦~~
原文章由 JOESPHINE 於 08-5-6 01:32 發表

別墅

我4月中時見左一個本地(即將完約), 點知4月尾agent 打比我同我講, 個工人要同舊僱主renew, 點知又要去in過, 上星期找左一個已完約的工人(佢地叫oversea), 不過我係面對面in架。

我地唔請oversea, 係因為oversea 果d多數都唔識做無經驗。面對面in, 起碼會知道佢識唔識。
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

大宅

Must be overseas. My first maid had worked in HK for 10 years. When she worked for me, she showed the worst attitude to me --- black face, moody and threatened me with bad behaviour. My experience is --- never hire those HK maids. :;pppp:
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。

禁止訪問

回覆 #1 mrsphcheung 的文章

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Of Course Oversea!

大宅

overseas ..

首頁

尾頁

跳至