自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:我都係呢部,但冇咁嘅情況發生

原帖由 angusBBB 於 15-01-07 發表
我都係呢部,但冇咁嘅情況發生
同埋,請問你平時洗衫點架?用daily60,放衫既量大概幾多?

大宅

引用:Quote:cmh6122000+發表於+15-1-7+11:31+我

原帖由 angelfan07 於 15-01-07 發表
你識下熄咗機,重新開機放三件衫入去洗(普通重量o既衫)
如果系甘,即系萬一果機衫脫吾干,我要執D出來再重新洗一次,而吾系執D出來直接脫水?每次洗一個鐘,下下重新洗,1級能源都無用啦,變相用多左水同電

子爵府

回覆:cmh6122000 的帖子

乜野機都係太少衫唔得的

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 angusBBB 於 15-01-07 發表我

大宅

引用:乜野機都係太少衫唔得的 +

原帖由 櫻花餅 於 15-01-07 發表
乜野機都係太少衫唔得的
換之前用緊飛歌,意大利造,我只系洗幾條抹布都無問題

大宅

引用:Quote:原帖由+cmh6122000+於+15-01-07+發表

原帖由 angusBBB 於 15-01-07 發表
我差唔多日日洗,有時一日兩機。
我每次放7-8成衫,我用mix, 因為我覺得1 hour太少,怕衫'洗唔乾淨,mix好 ...
其實我買番黎之後一直用1小時的,都干都,無端尋日開始吾得,尋晚又開一機洗冷衫,睡袍,用cotton60度,用左3個鐘,到零晨1點才洗完都吾得,完全無脫過水!你有無試過只用脫水?我問過,如果只脱水,是否需要扭干小小D衫再按製,回答話吾使,只要放好D,不要堆埋一齊就Ok,但是我試過幾次只脫水都系吾得!

男爵府

回覆:千萬不要買呢部金章!

我都你用金章800轉,唔係你個型號,肥水無問題呀,你睇下轉速度有無扭歪左

大宅

引用:我都你用金章800轉,唔係你個型號,肥水無

原帖由 tiffchong 於 15-01-07 發表
我都你用金章800轉,唔係你個型號,肥水無問題呀,你睇下轉速度有無扭歪左

...
吾系扭的

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 angusBBB 於 15-01-07 發表我

原帖由 cmh6122000 於 15-01-07 發表
其實我買番黎之後一直用1小時的,都干都,無端尋日開始吾得,尋晚又開一機洗冷衫,睡袍,用cotton60度,用 ...
冷衫和睡袍濕咗水係重的,有機會係“重點感應”fing 唔乾~~
你有無試過熄機再開放三四件普通t-shirt 落機再洗?

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 angelfan07 於 15-01-07 發表

如果系甘,即系萬一果機衫脫吾干,我要執D出來再重新洗一次,而吾系執D出來直接脫水?每次洗一個鐘,下下重 ...
如果fing唔乾,我只係執某d衫或褸(較重)嗰d出黎,再fing就惦。

但有時要熄機放三四件衫再洗(通常洗半小時)。跟住放番之前濕咗嘅褸去fing乾就攪惦。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 cmh6122000 於 15-01-07 發表

如果fing唔乾,我只係執某d衫或褸(較重)嗰d出黎,再fing就惦。

但有時要熄機放三四件衫再洗(通常洗半小時)。 ...
如果以上我所講你都試過,多數係條大眼雞橡根鬆咗(我以前部機試過),師傅會拆開機身後面殼cool番好條橡根,如果師傅覺得橡根鬆會叫你換。

大宅

引用:Quote:原帖由+cmh6122000+於+15-01-07+發表

冷衫和睡袍濕咗水係重的,有機會係“重點感應”fing 唔乾~~
你有無試過熄機再開放三四件普通t-shirt 落機再 ...
尋日已洗曬D衫,今日未開機啊,怕左

大宅

你有無試過熄機再開放三四件普通t-shirt 落機再 ...
甘洗冷衫,睡袍應該點做?

大宅

但有時要熄機放三四件衫再洗(通常洗半小時)。 ...
我尋傍晚洗甘機就系執番D厚,大件既出來,干校服,底衫乍,都系干吾到,呢2日再試下洗阿b既衫,同埋約左師傅星期六上來!

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 angelfan07 於 15-01-07 發表

我尋傍晚洗甘機就系執番D厚,大件既出來,干校服,底衫乍,都系干吾到,呢2日再試下洗阿b既衫,同埋約左師 ...
其實試下三四件薄衫洗下就知。
用咗大眼機洗衣機好多年,用過三款機,基本上fing唔乾都係因為嗰兩個原因,所以每次洗被袋,濕水特別重嘅褸,窗簾布,我都驚fing唔乾。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

我尋傍晚洗甘機就系執番D厚,大件既出來,干校服,底衫乍,都系干吾到,呢2日再試下洗阿b既衫,同埋約左師 ...
如果校服底衫都乾唔到,好大機會橡根鬆咗跌落黎。

大宅

其實試下三四件薄衫洗下就知。
用咗大眼機洗衣機好多年,用過三款機,基本上fing唔乾都係因為嗰兩個原因,所以 ...
我第二部大眼雞,第一部飛歌,我洗3條抹布乍,都呢D無問題。呢部已經開始怕左,可能我吾識用,好怕脫吾干,fing吾干又吾知點搞,重新執過再洗定再脫呢,好麻煩囉,尋日洗既衫今日一早拎去朋友家度fing,今日又托朋友洗阿仔既校服!

大宅

如果校服底衫都乾唔到,好大機會橡根鬆咗跌落黎。
好多謝你甘用心解答我

大宅

回覆:千萬不要買呢部金章!

樓主,我部機同你一樣型號,用咗2年幾,間唔中都好似你咁乾唔到衣,要再擰過乾衣程式,呢樣都還好,最差係呢排洗洗下停咗唔郁,綠燈變紅燈閃下閃下,要再案過掣至再郁斷續洗,一個洗衣過程可以停5次以上,完全係手動多過自動囉
仲要部機都唔平 ,之前部金章用咗十零年,信得呢個牌子先再買,估唔到而家差成甘

大宅

引用:樓主,我部機同你一樣型號,用咗2年幾,間

原帖由 面包仔 於 15-01-07 發表
樓主,我部機同你一樣型號,用咗2年幾,間唔中都好似你咁乾唔到衣,要再擰過乾衣程式,呢樣都還好,最差係 ...
下,甘大劑,洗衫都搞到人都癲,好懷念頂揭式洗衣機丶

首頁
12345...6

尾頁

跳至