自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 bc97487719 於 08-5-3 01:53 發表

對唔住, 我承應, 我係度搞, 或者可以講是搞事!
但是, 搞的係, 在商業機構, 公眾平台, 網民之問; 以及, 私人利益之中, 作為版主"代言人" 應該點處事啫!

P.S. 從來, 我都有提醒版主的呀!

....何苦難為了自己..... ...

平心而論,可樂魚已是位盡責的版主
換了是你~會如何處理先前的紛爭?

版主是維持秩序,而不是收買人心
要找出一種令各式人仕信服的處理方法....難!

就如要找一種次次靈驗的方法令我囡囡靜下來一樣難

別墅

原文章由 wingmonly 於 08-5-3 02:19 發表

平心而論,可樂魚已是位盡責的版主
換了是你~會如何處理先前的紛爭?

版主是維持秩序,而不是收買人心
要找出一種令各式人仕信服的處理方法....難!

就如要找一種次次靈驗的方法令我囡囡靜下來一樣難 ...

平心而論,可樂魚已是位盡責的版主, 這是事實!

但是, 盡心, 盡責, 盡力, 咁係咪就代表就做到.....呢?

作為一個BK的版主, 我諗都應該平衡一下: 商業利益, 網民利益, 版規, 個人得失, 對嗎?

都唔駛第一時間就, 叫人"過主".......架!

大宅

如果真係急需要人幫忙,我都覺得應該去多幾個網到呼籲,只係bk到呼籲,成效唔會咁快,試試搵多d慈善機構幫忙

子爵府

唔好攪事,點解要小事化大呢?可樂魚都想有多些渠道幫到人!你而家對人,唔係對事,完全針對可樂魚而大做文章!明眼一睇就知啦!

王國長老

王國長老

原文章由 bc97487719 於 08-5-3 03:57 發表

但是, 盡心, 盡責, 盡力, 咁係咪就代表就做到.....呢?

作為一個BK的版主, 我諗都應該平衡一下: 商業利益, 網民利益, 版規, 個人得失, 對嗎?

都唔駛第一時間就, 叫人 ...

我已經問你, 你有冇好既辦法, 你又俾唔到我, 既然你冇實際可行既解決方法, 咁你只係空口講白話, 只會批評而唔解決到問題.

而家單親版已經有好多正面既討論, 大家互相幫忙, 係一件好事.

網民利益/個人得失同免費物資係咪一定要掛鉤? 我已經講過, 幫人唔一定要俾物資, 你同意嗎?

王國長老

王國長老

原文章由 wingmonly 於 08-5-3 01:04 發表
爸爸:

日子已經難過
小問題/小誤會隨它走吧
太介懷執著...只會令壓力更大負擔更重
何苦難為了自己:loveliness:

唔係每個都懂得 "放下" 既....
會放開既人, 每日都活得自在寫意
愛執著既人, 每日都活在憎恨之中

有智慧的人會做前者:-P

子爵府

原文章由 bc97487719 於 08-5-3 03:57 發表

都唔駛第一時間就, 叫人 ...

作為一個版主(任何討論區)責任是維持版面秩序,帶領會員討論該區專題...

你所說的範疇,已屬網主/管理員之工作

我唔明....
個人得失點解會關版主事?
網上世界(甚至現實世界)得與失不都是自己所作所為的結果嗎?
誰人可給予?亦無人可左右!

得罪講句....
你認為你繼續這樣下去....得是誰?失又是誰?

承教了:loveliness:

子爵府

原文章由 可樂魚 於 08-5-3 11:25 發表

唔係每個都懂得 "放下" 既....
會放開既人, 每日都活得自在寫意
愛執著既人, 每日都活在憎恨之中

有智慧的人會做前者:-P

我是個蠢人:loveliness:

首頁

尾頁

跳至