跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 蠢媽Charlit 於 08-6-1 08:06 發表

hello
我係全職媽媽黎架
好高興認識你
你個女女幾大呀 ..

我大女2歲5個月
細女就嚟10個月~
你女女4歲
係咪返緊學啦
唔知你揀咗邊間呢?
我而家都心大心細,唔知邊間好呀!

大宅

原文章由 yennie 於 1/6/08 11:32 PM 發表

我大女2歲5個月
細女就嚟10個月~
你女女4歲
係咪返緊學啦
唔知你揀咗邊間呢?
我而家都心大心細,唔知邊間好呀!

我個女而家中環聖心幼稚園讀緊 .. 其實我都心大心細都唔知同唔同個女轉好 .. 但聖心係一條龍同埋個名都好d .. 但佢係傳統教學唔係好岩我個女佢係要活動教學同埋因為我見個女都辛苦好累 .. 雖然佢仲瞓緊我抱佢出去 .. 但佢都係辛苦
我而家同佢考左聖公會 (因為我有個朋友個女讀緊, 佢話好好) , 活力 , 同諗住睇埋個間東欣囉 .. 但我心目中可能都係聖公會因為我聽左個校長講佢地教學方向我覺得都好

希望幫到你啦 !! 你有問題可以add我msn or send e-mail 比我
[email protected]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 #1 蠢媽Charlit 的文章

唔該晒!!!

嘩...都幾遠喎
其實我覺得小朋友咁細,返學都係玩既啫
所以我諗我都係畀個女係附近讀就算
我都鐘意活動教學~小朋友會CREATIVE D!

我以前住油麻地,返九龍塘根德
小學返土瓜灣牧愛
中學...搬咗去錦田...返沙田體藝
日日好似趕頭趕命咁
我就好討厭坐咁耐車返學啦...
唔只小朋友辛苦,連亞媽都係
我覺你係考慮轉校係好既!!!

別墅

Hi Yennie...if you have gathering, dont forget to call me...haha we could have a playgroup at CC alone

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 mingger 於 08-6-7 17:46 發表
Hi Yennie...if you have gathering, dont forget to call me...haha we could have a playgroup at CC alone

我點會唔記得你呀!第一個就CALL你先啦!

係LAW!
我都想我地自己攪個PLAYGROUP GA!!!
我之前係英國都係CRECHE都做過,都知道下點攪GA!
我仲有好多英文故事書同兒歌添呀

洋房

我係16座4期
我囡囡係四個大
我係要番工的
大家見面時叫聲hihi

原文章由 yennie 於 08-5-22 23:37 發表
HIHI~各位
我住4期GA
我有兩個女
大女2歲5個月
細女9個月

我好鐘意映灣園呀
上星期個OUTDOOR POOL開咗,大家下水未呀???

係呀...我仲想講下2/F既行人路
落親雨就好鬼"冼"
前幾日落雨,我個女慢慢行...都仆咗3次
佢D ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 emilychoy75 於 08-6-9 13:43 發表
我係16座4期
我囡囡係四個大
我係要番工的
大家見面時叫聲hihi

我住第15座喎
你咪住我隔離?!

別墅

hi.....

我住一期,囝囝2歲3個月... hehhe......

別墅

Hi Aprillui, I live in block 8, my twin girls are 2 years 4 mths old....pm me if you want to meet up..I am a full time mami..my name is Macy..cheers

原文章由 Aprillui 於 08-6-10 02:51 PM 發表
hi.....

我住一期,囝囝2歲3個月... hehhe......

洋房

原文章由 yennie 於 08-6-9 22:11 發表

我住第15座喎
你咪住我隔離?!

HI 你好!!下次約落去15-16座公園玩

大宅

請問有無映灣園媽媽報左東欣幼兒園

請問有無映灣園媽媽報左東欣幼兒園呀
因為我唔知道個一間好唔好,
希望大家比d意見
麻煩晒各位

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 emilychoy75 於 08-6-12 13:16 發表

HI 你好!!下次約落去15-16座公園玩

好呀!話唔埋我地見過都未定呀!

別墅

Hello 大家好!我住一期的!
我由陀住bb已經有上BK,囝囝現在6個月大了,很高興認識到映灣園的朋友呀!

大宅

回覆 #23 yennie 的文章

我都考慮左好耐 ..
但我放棄唔到中西區個校網 ..
同埋我覺得中西區d學校好 d

大宅

原文章由 bonnieysc 於 08-6-20 12:09 發表
Hello 大家好!我住一期的!
我由陀住bb已經有上BK,囝囝現在6個月大了,很高興認識到映灣園的朋友呀!

hi, i live in phase 1 and my son is 6 months old....
in fact, i want to from a private playgroup in CC, so anyone interested?

please PM me if you gals have any function, in fact, i wanna to try the BBQ coz i never try it. Did anyone try it before? CHEERS!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 LITTLESPICY 於 08-6-29 00:32 發表

hi, i live in phase 1 and my son is 6 months old....
in fact, i want to from a private playgroup in CC, so anyone interested?

please PM me if you gals have any function, in fact, i wanna to try th ...

do you mean you wanna form a playgroup?
我都想呀
不過會過咗個暑假先,因為係會所D FUSTION ROOM暑假會難BOOK D
我有兩個女,所以想自己攪,可以湊到兩個女去(兩歲半,10個月)

大宅

hi,
i live in Phase 1 and my son is 6 month old.... glad to know that here has a topic for CC mums to chats.

pls do let me know if you have gathering in cc.....

民房

HELLO yennie

我老公都係讀體藝中學畢業, 不過佢係體育,我住2座, 我BB9個月多D, 你BB係唔係混血兒??, 佢地好可愛, 唔知你會唔會識我老公呢????

原文章由 yennie 於 08-6-2 20:13 發表
唔該晒!!!

嘩...都幾遠喎
其實我覺得小朋友咁細,返學都係玩既啫
所以我諗我都係畀個女係附近讀就算
我都鐘意活動教學~小朋友會CREATIVE D!

我以前住油麻地,返九龍塘根德
小學返土瓜灣牧愛
中學...搬咗去錦田...返 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 gloriaJJ 於 08-7-8 23:37 發表
HELLO yennie

我老公都係讀體藝中學畢業, 不過佢係體育,我住2座, 我BB9個月多D, 你BB係唔係混血兒??, 佢地好可愛, 唔知你會唔會識我老公呢????

又會咁啱既~
其實我都唔係GRAD咗好多年...
我96年讀F.1,讀到04年F.7
可能識(知道大家係邊個,但未講過野LAW)都未定...HAHA!!!

我先生係英國人,我有兩個女.
大女影曦2歲半,細女靖翹11個月
PM下你先~

[ 本文章最後由 yennie 於 08-7-9 01:12 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 LITTLESPICY 於 08-6-29 12:36 發表
hi,
i live in Phase 1 and my son is 6 month old.... glad to know that here has a topic for CC mums to chats.

pls do let me know if you have gathering in cc.....

我上次約都無人理我-.-
你洗唔洗返工GA?
如果你係全職媽媽...可以WEEKDAY上嚟我屋企玩下喎

首頁
12345...15

尾頁

跳至