夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:我已經習慣冇驚喜唔浪漫了,如果有就當Bonus

原帖由 LamLamMummy 於 15-02-13 發表
我已經習慣冇驚喜唔浪漫了,如果有就當Bonus,冇就預左唔會失望
我都係,已經習慣了!從來無浪漫,無驚喜,我已經學會左唔在乎,唔會嘈,嘈黎都無用…

男爵府

引用:其實點先叫浪漫情趣......?教下我地啲C6啦

原帖由 onlyhuman 於 15-02-13 發表
其實點先叫浪漫情趣......?
教下我地啲C6啦
我覺得咁樣好正。

子爵府

回覆:Muimuipoon 的帖子

agree,我唔鍾意驚喜,浪漫,好怕慶祝任何野(生日,周年紀念,情人節...),唔會買禮物,而且我係完全唔會記得,老公反而會記得,我覺得無咩唔好,蛋糕又食唔晒,朱古力又整得唔好食,禮物曬錢曬時間,仲要扮到勁驚喜,我朋友都知我性格,只會約食飯算

子爵府

回覆:kylam100 的帖子

我老公都系無咩驚喜,紀念日,節假日都係錫一啖,我覺得已經足夠

大宅

回覆 111aaa 的帖子

me too!

男爵府

回覆:好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!(男女士可討論)

平平淡淡的生活,不等于日日如是,是䢤

男爵府

平平淡淡的生活,不等于日日如是,是相處里找到balance point

我覺得節日係比雙方一個藉口,一起甜甜蜜蜜的為將來製造美好嘅回憶

男的女的都想對方錫,只係如果到開聲嘅地步,給予再多也不如一個及時的吻

大宅

引用:好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!結婚十以上有

原帖由 kylam100 於 15-02-13 發表
好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!
結婚十以上有小孩,唔等同一生日唔需要物,結婚週年唔驚喜。我唔係要好貴禮 ...
我好現實,任何節日想買禮物,比封大利是比我就ok喇

珍珠宮

引用:agree,我唔鍾意驚喜,浪漫,好怕慶祝任何野

原帖由 肥豆媽咪 於 15-02-14 發表
agree,我唔鍾意驚喜,浪漫,好怕慶祝任何野(生日,周年紀念,情人節...),唔會買禮物,而且我係完全唔會 ...
我直頭有種唔好煩我嘅心態

大宅

回覆:gk678 的帖子

每逢佢生日,結婚週年……我有用心意買禮物。
我知平淡好,不過平到無味道。我不是想要拍拖情人浪漫,我意思係要大家比D心意為對方做D野。
同佢經歷太多,打,吵,鬧,咩都有。未結婚到婚後我從來無要求過咩,連去旅行都等小朋友大左先去(起嗎十年)。從來無過份要求,我估你身邊的都會出街拖著你,偶然你,生日都講句。
我呀媽的情人會送小禮物,我舅父會FB對舅母示愛。珍惜2人相處影相曬錢恩愛。我直頭覺同一個男人生活之外無感覺。

大宅

回覆:AGa1111 的帖子

如果佢唔煩我都好,各自各生活。我次次約人出街总叫我買外賣回家(佢一個食)或放工想放鬆行一陣(講明我去買野)又叫我外賣三父子囡食。我只\\想改變我對佢睇法………………

大宅

回覆:LovelyK 的帖子

我都想問下姊妹們是否一樣

子爵府

引用:唔好嬲~買野自己氹自己

原帖由 julieko 於 15-02-13 發表
唔好嬲~
買野自己氹自己
無錯,愈想就愈失望,自己買野俾自已同埋打扮得靚d人都開心d。

子爵府

回覆:AGa1111 的帖子

所見略同

男爵府

我都唔需要浪漫同驚喜,只要大家有時間喺埋一齊,仲好愛對方,咁日日都係情人節。
細水長流嘅愛情都好好~

大宅

回覆:Muimuipoon 的帖子

羡慕死人啦。我觉佢最爱自己多D,咩都要聽佢讲食咩,做咩,買咩。

伯爵府

我是比較感性之人,唔可以無左浪漫,但可以唔受無貴禮物,最緊要心意啫,我堅持婚前婚後都需要2人世界既。雖然老公唔係做得好,咁我自己明示要咩囉!都一樣可以開心。

但黎緊bb就出世,可能有短時間會無左浪漫。

大宅

引用:好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!結婚十以上有

原帖由 kylam100 於 15-02-13 發表
好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!
結婚十以上有小孩,唔等同一生日唔需要物,結婚週年唔驚喜。我唔係要好貴禮 ...
有冇同c6傾下?咁你地拍拖個時係點過呢d重要日子?

別墅

回覆:kylam100 的帖子

我都有同感

男爵府

lazywife 發表於 15-2-13 21:35
我,我只要佢愛家,愛我子女就得,我可以無任何要求,我咁多年都無慶祝咩節日,情人節我直頭年年返工。

...

想法一樣, 但很難做到

首頁

尾頁

跳至