懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

hihi...各位你地好!
我都唔知我會唔會變做2月媽媽,因為e生初步同我計預產期係30/1

我上星期己照左照,見到bb胎囊,琴日仲去廣華排埋期,5/8第一次係廣華產檢啦

大宅

好媽媽勳章

回覆 #21 MxK 的文章

MxK

你咁快就可以見到個胎long la?? 你宜家有幾多個wks 呀??

我都會係廣華生, 上星期六去左登記, 7月31 日先有得睇

洋房

我5wk5day啦....照果日係5wk3day
其實醫生暫時幫我計係30/1,我驚第時又話要遲,所以過埋來2月呢邊打招呼囉
我星期一先去廣華排,要排到5/8先第一次產檢,到時己經wk14....實排唔到產前運動班同照結構啦

原文章由 jojolly 於 08-6-3 16:29 發表
MxK

你咁快就可以見到個胎long la?? 你宜家有幾多個wks 呀??

我都會係廣華生, 上星期六去左登記, 7月31 日先有得睇

大宅

好媽媽勳章

我星期六個日去登記都已經好多人la..
我都要等到wk 13 先有得做第一次產檢呀

原文章由 MxK 於 08-6-3 16:55 發表
我5wk5day啦....照果日係5wk3day
其實醫生暫時幫我計係30/1,我驚第時又話要遲,所以過埋來2月呢邊打招呼囉
我星期一先去廣華排,要排到5/8先第一次產檢,到時己經wk14....實排唔到產前運動班同照結構啦 ...

子爵府

我係照u/s 呀~ 冇o野見到呀, 只係得一點黑色o野jor, 果日係 4wk 3days 呀, 我下個星期2會再返去check 個水瘤..希望冇大到la..

我個肚係超痛tim 呀, 佢o米話有大o左係肚痛係正常lor, 佢話唔想開止痛藥比我, 所以如果真係痛我好嚴重就要去急症呀..唉..希望我之前痛果2,3次係因為我食錯o野先o甘痛la...

原文章由 moonisland 於 08-6-3 15:26 發表
binbin 仔

你是照ultrasound 還市超陰? 這麽快看到一點? 你都有肚痛? 點痛? 醫生有沒有說什麽? 點算好?

別墅

請問book贊育係電話定親身去呢?係唔係帶埋醫生信證明有孕?

別墅

報到!!預產期係2/2/09

別墅

我今日肚or先去睇私家醫生... 5week1day
我friday先會去健康院做產檢....

子爵府

打電話book ok o家la, tel 2589 2100, 佢會問你有e生證明未, 你答佢有就得o家la, 因為第一次去佢地道產檢已經係10wk 既事, 到時一定有o家la~

原文章由 ccooll 於 08-6-3 23:15 發表
請問book贊育係電話定親身去呢?係唔係帶埋醫生信證明有孕?

子爵府

你去睇e生時有冇照u/s 呀? 5wk1day照到d o羊呀? 我果日肚勁痛去睇e生, 當日係 4wk3day 只係見到有一點黑色o野呀..

原文章由 csky 於 08-6-3 23:52 發表
我今日肚or先去睇私家醫生... 5week1day
我friday先會去健康院做產檢....

大宅

好媽媽勳章

Binbin 仔, 你好嗎?? 點呀, 你個肚仲有冇痛呀?
唔知點解呢排都訓得好差呀, 差不多每晚4.00幾就醒等天光,
搞到每朝返工都好攰好眼訓呀!!!

別墅

原文章由 binbin仔 於 08-6-4 09:24 發表
打電話book ok o家la, tel 2589 2100, 佢會問你有e生證明未, 你答佢有就得o家la, 因為第一次去佢地道產檢已經係10wk 既事, 到時一定有o家la~

Thank you. I've booked mid July : )

子爵府

我o尼2晚都冇勁肚痛la, 我諗我真係食錯o野至攪到o甘呀, 不過, 有時都有少少痛, 好似m痛果d o甘樣~ 你有冇o家?

係呀, 我都係訓得唔係o甘好呀, 要訓好耐至訓得著呀, 希望快d可以好訓d o拉!!

原文章由 jojolly 於 08-6-4 09:42 發表
Binbin 仔, 你好嗎?? 點呀, 你個肚仲有冇痛呀?
唔知點解呢排都訓得好差呀, 差不多每晚4.00幾就醒等天光,
搞到每朝返工都好攰好眼訓呀!!!

子爵府

welcome~~ :)

原文章由 ccooll 於 08-6-4 09:54 發表

Thank you. I've booked mid July : )

民房

csky,
我的預產期也是2/2/09呢!
我打算在廣華生,14/6才有空到廣華登記,會不會太遲呢?
另外,我book的醫生很full,所以我要21/6才可以到醫生處作檢查
今天我book了威院照oscar,排了25/7檢查.
係呢!我想問問大家其實醫院和健康院檢查有何分別?登記了醫院,是否需要再到健康院登記.
還是,先到健康院登記,才到醫院登記呢?
因為我在屯門工作,所以希望在屯門的健康院檢查,但生bb又會在廣華,我應該怎樣做呢?
因此,我現在還不敢到屯門的健康院登記,擔心護士會將我轉介到屯門醫院.
我甚麼也不懂,所以比較長氣,希望大家見諒!

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hi jr625,

我想問下你講果個oscar係咪即係照超聲波度頸皮連埋抽血呀?

我打去威爾斯問過佢本來都係排到25/7, 其實我唸住搵返自己個婦科醫生做返, 但診所姑娘同我講話照超聲波度頸皮同抽血係分開兩次做, 反而向威爾斯度做一日做哂, 有埋結果添, 咁其實向威爾斯度做係咪會好d呢?

大宅

好媽媽勳章

有架, 我都有時會有痛架, 但就係陰陰下咁.我諗應該冇野卦!
你個胸開發痛未呀??

原文章由 binbin仔 於 08-6-4 09:59 發表
我o尼2晚都冇勁肚痛la, 我諗我真係食錯o野至攪到o甘呀, 不過, 有時都有少少痛, 好似m痛果d o甘樣~ 你有冇o家?

係呀, 我都係訓得唔係o甘好呀, 要訓好耐至訓得著呀, 希望快d可以好訓d o拉!!

...

禁止訪問

子爵府

我個胸一早o係 day25已經開始痛la, o尼幾日重好似痛o左tim 呀..
我重有時會有反胃呀, 不過就冇嘔~

原文章由 jojolly 於 08-6-4 17:24 發表
有架, 我都有時會有痛架, 但就係陰陰下咁.我諗應該冇野卦!
你個胸開發痛未呀??

民房

原文章由 anita_mon 於 08-6-4 16:49 發表
Hi jr625,

我想問下你講果個oscar係咪即係照超聲波度頸皮連埋抽血?

我打去威爾斯問過佢本來都係排到25/7, 其實我唸住搵返自己個婦科醫生做返, 但診所姑娘同我講話照超聲波度頸皮同抽血係分開兩次做, 反而向威爾 ...

anita_mon,
我也不清楚威爾斯的oscar是否超聲波度頸皮連埋抽血呀!我都係見其他媽咪話威爾斯比較好,所以才打電話去book.因為我21/6先到醫生那兒檢查,擔心21/6之後才book oscar會無位,所以未早d
book 囉!

首頁

尾頁

跳至