自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:懇求祝福給我小女兒

加油呀,快啲好番

珍珠宮

飲d保礦力啦,不停嘔要補水,同埋要睇醫生,甲型流感會嘔得好利害

大宅

回覆:moonmoonbabies 的帖子

你用1:1既份量開寶礦力(可用暖水開)比囡囡飲,但要少量去餵佢,飲左都有機會嘔,寶礦力有電解質可補充人體脫水問題。我建意買水動樂好過買寶礦力出既,水動樂味道軟甜無咁易反胃!
我個囡一歲時都試過飲,放心無問題。希望你囡囡快d好番、加油呀!

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

祝你囡囡早日康復,不過建議你都係快d帶佢睇急症比較好。

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:阿女放學返來不停嘔,連水都嘔,不停話要喝

原帖由 moonmoonbabies 於 15-03-07 發表
阿女放學返來不停嘔,連水都嘔,不停話要喝水但同時飲完又嘔,半夜去睇医生,开始無乜小便,被奶奶話医院多 ...
妹妹同媽咪都要加油呀…

大宅

去飲寶礦力先,怕小朋友脫水。睇醫生啦,小朋友都好辛苦,祝福!早日康復。

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

座暖小小保礦力比小朋友飲,舒服D

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

祝福你女女,多口問你女有無痾?

大宅

腸胃炎嘅徵狀有: 疴、嘔、肚痛,有時係其中一樣,有時係逐樣嚟,再唔係就三樣齊嚟。我囡囡病親差唔多都中招,你真係唔想睇Dr.就試下以下呢個做法,無副作用:
腸胃炎急救法 (請廣傳, 多行善 )
腸胃炎急救法
The easiest way to cure Runny Tummy!

好朋友親身經驗, 腸胃炎急救法:好掂 話說我初四要上大陸旅行3天,但初三早腸胃炎,早上痾了6次,又嘔肚戚戚痛添. 下午到亞叔家拜年,亞嬸即沖滾的龍井茶加拍爛蒜頭4粒焗茶一杯,飲後果然舒服哂,不藥而癒,晚上睡前再喝一杯,第二朝好哂,順利出發。(亞嬸話任何綠茶茶葉均可。)我相信我應該係嚴重嗰隻,因為真係好辛苦。乜mood 都冇哂。最後都唔駛睇醫生兼冇介口,翌日旅行已食肥脷嘢。真神奇。冇理由好得咁快。一定要綠茶茶葉沖先有效啊。
(請廣傳, 多行善)
祝你囡囡早日康復

子爵府

moonmoonbabies 發表於 15-3-7 01:40
阿女放學返來不停嘔,連水都嘔,不停話要喝水但同時飲完又嘔,半夜去睇医生,开始無乜小便,被奶奶話医院多 ...
去左急症未?要打調針補充水份,打止嘔針,冇乜尿係缺水,脫水好危険

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

心情好,什麼都好,心情不好,一切都亂了。控制好心情,生活才會處處祥和。

侯爵府

兩母女都要健健康康!平平安安!

子爵府

男爵府

Little girl, get well soon

Pajamama is learning to be a good mama ^o^

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 moonmoonbabies 於 15-03-07 發表
祝早日康復

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主,囡囡睇完醫生食左藥仲有無嘔?
若無嘔就學樓上啲jm講咁,飲返啲寶礦力補充返水分
但若然仲嘔就建議你盡快去急症,因為你話佢飲水都嘔,又無乜小便,佢已經開始有啲脫水,係好危險架,呢個時候唔好再理醫院多唔多箘喇,你再唔快啲幫囡囡補充返水分我真係怕會出事

上年我囡都試過飲水都嘔,食左藥、塞埋藥都照嘔,最後嘔到有啲脫水,要入院吊針

珍珠宮

祝福

男爵府

比寶礦力呀女飲

男爵府

祝福你們健康平安幸福

首頁
12345...14

尾頁