親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:回覆+Lqueenie+的帖子你諗好後POST上嚟參考

原帖由 BBQsham 於 15-03-18 發表
回覆 Lqueenie 的帖子

你諗好後POST上嚟參考下吖
Day 1: 3點到, Merlion
Day 2: luge, garden by the bay
Day 3: 仲諗緊...... Zoo又唔想去, summer去完USJ, 又唔係太想去USS
Day 4: legoland
Day 5: legoland
Day 6: little big club, 5點機回港

複式洋房

回覆 kinkis426 的帖子

我都係10/4 出發喔!! ^^

大宅

買咗COMBO TICKET LEGOLAND
可以一日出入兩個THEMEPARK?
之前有POST話唔可以喎

大宅

初到貴境, 兩大一小5日行程

Day 1 - 大約下午5點於Carlton City check-in, 請問酒店附近有冇咩景點?
Day 2 - book 車去legoland
Day 3 - 中午轉酒店So Sofitel, 打的去zoo, 晚間garden by the bay
Day 4 - 打的去Santosa, 環球影城
Day 5 - 中午机回港

煩請各位指點指點! 謝!

男爵府

引用:我4月10至13去第一日大約下午一點去市中心

原帖由 kinkis426 於 15-03-16 發表
我4月10至13去
第一日大約下午一點去市中心
之後去新加坡科學館同雪城

伯爵府

引用:報到先。 我2大2小(6&13歲)Day 1 坐Scoot

原帖由 bestwish 於 15-03-17 發表

報到先。 我2大2小(6&13歲)
我都坐scoot,前四天基本是相同的,但我Day 5去Zoo,Day 6未plan

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

剛訂了機票去新加坡5天, 0403出發, 計劃去legoland住一晚

子爵府

引用:Quote:原帖由 bestwish 於 15-03-17 發表本

原帖由 be 於 15-03-18 發表
我都坐scoot,前四天基本是相同的,但我Day 5去Zoo,Day 6未plan
我都係Day 5去zoo wor

Day 6都係行下街,hea下,食下野。

大宅

引用:買咗COMBO+TICKET+LEGOLAND可以一日出入兩

原帖由 ksorange 於 15-03-18 發表
買咗COMBO TICKET LEGOLAND
可以一日出入兩個THEMEPARK?
之前有POST話唔可以喎
可以任出入,我第一日,個樂園入去一陣跟住出去食野再返入去
第二日我去完water park下午再入樂園

子爵府

2024年龍年勳章

各位:

我都會 Easter 去, 我自己就度左咁, 請大家比下意見:

Day 1 - 零晨到 (因晚上先飛) , 即到 SENTOSA MOVENPICK ZZZ
Day 2 - zzz 夠起身, 預 10:00AM... 去 Sea Aquarium
Day 3 - Universal Studio whole day
Day 4 - 離開 MOVENPICK, 住 Carlton City, 下午可以River Safari (一個下午夠唔夠玩? 是否近 ZOO, 係既可以去埋, 又或有咩可介紹呢? 因為ZOO 同 BIRD PARK 以前都已去過),
DAY 5 - 未諗到, 附近可以去邊? 摩天輪?
DAY 6 - 早上離開 CARLTON CITY, book 車到 LEGOLAND, 之後去 Little Big Club + Hello Kitty, 晚上包車去睇螢火蟲
DAY 7 - 水上樂園
DAY 8 - LEGOLAND
DAY 9 - 早上 CHECKOUT back to Singapore 坐飛機回港

仲有咩地方一定要去呢?

另, 係咪由一個地方去另一個坐的士都化算同易搭? 馬拉都是如此嗎? 請指教.

Thanks

伯爵府

引用:Quote:原帖由 be 於 15-03-18 發表我都坐sc

原帖由 bestwish 於 15-03-18 發表
我都係Day 5去zoo wor

Day 6都係行下街,hea下,食下野。
係wor,真係九成相似,你幾時去?我4月5去

伯爵府

引用:報到先。 我2大2小(6&13歲)Day 1 坐Scoot

原帖由 bestwish 於 15-03-17 發表

報到先。 我2大2小(6&13歲)
請問你legoland會趁這幾天官網有折買定票嗎?因1day upgrade 2 day的prom tion唔知幾時完

大宅

回覆 彥彥媽咪 的帖子

請問moevenpick 較 hardrock 好, 是嗎??? Carlton City 有什麼優點? 謝

男爵府

回覆:kat0318 的帖子

請問你買邊間pkg? 同埋幾錢?謝謝!

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

Lqueenie 發表於 15-3-17 21:46
我4月4日出發, 仲有一日行程未諗到

我3號出發都未諗, 不過我得4日, 1 日legoland, 1 日uss, , 第一日去到係晚上點幾, 實際無咩地方去到

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

chhappy 發表於 15-3-19 01:48
請問你買邊間pkg? 同埋幾錢?謝謝!

康x. 成8500+, 一位大人, 小童都5400+一位
重要只住得3星.

我一月找自己agent 找台中位, 一直等到3月頭都無位, 先轉新加坡.

伯爵府

sophie_mama 發表於 15-3-19 01:34
回覆 彥彥媽咪 的帖子

請問moevenpick 較 hardrock 好, 是嗎??? Carlton City 有什麼優點? 謝
有好多jm住過Carlton City 都話超得,甚至有jm的包車司機說Carlton City是最好得

男爵府

回覆:kat0318 的帖子

Thx!

大宅

引用:Quote:原帖由+bestwish+於+15-03-17+發表本

原帖由 be 於 15-03-19 發表
請問你legoland會趁這幾天官網有折買定票嗎?因1day upgrade 2 day的prom tion唔知幾時完

...
Promotion 20/3完

子爵府

kat0318 發表於 15-3-19 07:59
康x. 成8500+, 一位大人, 小童都5400+一位
重要只住得3星.

太貴了. 自己訂機票同酒店會化算好多。 酒店又可以自己揀邊間都得。

經 agent 買 package 焗限左 要住指定酒店

首頁

尾頁

跳至