夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

TSEWAIYIN 發表於 15-3-18 03:51
已經有前科,幾年前,老公在外面認識第 n 個小三,而當時我工作太忙,無時間陪佢,就被人淡忘了我的存在。 ...

最慘係自己大量付出左後,對方只係覺得當初又冇人搵支槍逼你跟我,呢D真係勁無言

複式洋房

回覆:TSEWAIYIN 的帖子

離吾離都冇关系,就算你有第二春都吾需要離,if your new lover don\'t mind.大婆係大婆,cheater will always be a cheater. 吾洗心up,最緊要开心

伯爵府

回覆:老公話要搬走,好無奈

咁多年,真心覺得你好偉大,如果佢要分開,你可唔可以同啲仔女搬走,唔好比個衰人再返轉頭,雖然你話老了,無用,但你仍然有機會選擇多姿多采嘅生活,無謂比個衰人限制你以後會有嘅日子!你要加油

伯爵府

咁多年,真心覺得你好偉大,如果佢要分開,你可唔可以同啲仔女搬走,唔好比個衰人再返轉頭,雖然你話老了,無用,但你仍然有機會選擇多姿多采嘅生活,無謂比個衰人限制你以後會有嘅日子!你要加油

男爵府

佢都唔系第1次, 已不及前痛, 只不過你唔相信佢玩完又完
你現在不如好好看清佢真面目, 他為人咸汁, 不停要後生女
何況你的小孩已成長, 根本冇須要再偷生噤生活,
你以前又是做過工的, 我相信你會較明事理及看開一點
做個快樂人吧, 不要這樣折磨自己, 你的小孩會愛你的,
我們是為自己而活

子爵府

佢話要走也阻止唔到佢,現在必須同佢計清錢銀,攞得幾多得幾多。仔女都大了,不用你照顧,你就享受下自由,做自己喜歡做的事把啦。

條死佬隨時係同條小三有咗細路,咪大個理由叫自己走囉,呢啲衰嘢我在親戚群中見唔少

男爵府

回覆 TSEWAIYIN 的帖子

明白你既苦況,既然而家仔大女大,唔怕同佢攤牌...還自己自由,你仔女知道佢既行為嗎?

伯爵府

其實妳男人要搬走,妳現在係被動一方.
感情冇左 , 妳都要考慮經濟方面.
住屋係政府樓,居屋定私樓 , 有工作??妳仔女出身未??

如果錢唔係問題 , 仔女大晒 .我係妳,先同仔女講清楚佢老豆d野, 繼而離婚, 重過新生活. 去下2,3天團, join 下d興趣斑, 行下山......
過好,每一天!

伯爵府

我有親戚 , 就60歲,太太過身2年 , 單身生活都好寫意, 玩2胡,去下旅行 , 旅行中識左位50歲女士, 她老公也過身幾年了,2人仔女都大了 ,子女都 贊成一齊 , 現在佢地2人, 有時在男家住, 有時在女家住, 一齊出席家宴, 感情好好.

過好,每一天!

公爵府

咁嘅男人真係唔要都罷,要調節好自己

大宅

有手有腳,管不到,理不到。
樓主您自尋樂趣好了!
呢位所謂丈夫老早已走,強留無謂!

大宅

男人真係好自私,
老婆為佢付出了一世寶貴的青春,
生兒育女,照顧家庭
到女人年幾大,就將這一切都拋諸腦後,
嫌棄女人老,
其實就係自私貪心減濕

男爵府

BK Milk勳章

加油,唔好衰比個賤精睇,要好好過日子!
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

別墅

.

別墅

.

別墅

回覆:TSEWAIYIN 的帖子

一份幾十年的感情是吾捨得,但吾捨邊有得呢。不要講什麼利用價值,你要為自己而活,五六十歳都可以有自己的方向。這裏很多人支持你㗎!

別墅

好多謝各位的支持和鼓勵。

但個心仍然很痛。

小三帶住佢 ex 兩個讀緊小學的小朋友,但小三仲未同 ex 正式離婚的。

最底死就係c6 願意幫小三擔起佢頭家,

想起當年c6 搵得少,我要做工幫輕佢的負擔,無得玩,無得去旅行。依家仔女大晒,唔使佢養,就出去養小三的仔女,真過份。

別墅

引用:既然仔女都大,放過自己放過佢啦!揾定佢d

原帖由 竇漪房 於 15-03-18 發表
既然仔女都大,放過自己放過佢啦!
揾定佢d通奸証據同揾律師計身家!
個心都唔响你度留佢都冇意思啦!
佢仲無錢過我,之前有嘅都用晒在小三嗰邊,點會有身家可以分。

別墅

引用:你當年辛苦又唔係只為佢反正仔女已大, 何不

原帖由 mapp2009 於 15-03-18 發表
你當年辛苦又唔係只為佢

反正仔女已大, 何不放生自己?? 其實佢玩女人咁多年, 你早只當佢同屋主, 由佢走, ...
間屋係我屋企人的,無聯名戶口

別墅

引用:回覆 TSEWAIYIN 的帖子男人出軌時總有一堆

原帖由 mc 於 15-03-18 發表
回覆 TSEWAIYIN 的帖子

男人出軌時總有一堆的藉口,
講真,已經無第一,二次嗰段時間的日哭夜哭的情況了。

但心仍很痛。

首頁

尾頁

跳至