自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我諗起米高積信,佢明明係皮膚嚴重白食,D

原帖由 142526 於 15-03-18 發表
我諗起米高積信,佢明明係皮膚嚴重白食,D傳媒話佢係漂白皮膚。我一直都信傳媒,直到佢死左,我在網上看到 ...
吓!原來佢係白食?!我真係依家先知

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆:cy單家事,令我諗起匹諾曹同沒關係呢2套戲

人言可畏

大宅

我淨係覺得梁齊忻好可憐

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

同埋"霸王"單新聞又係令我諗返匹諾曹呢套劇

woodpecker    發表於 15-3-18 20:28

珍珠宮

匹諾曹呢套劇,好好睇,講男主小時候,爸爸救火後失踪,結果受傳媒抹黑造假,媽咪受不了壓力自殺,而引致家破人亡,為還父親清白,立志要揭開黒媒真面目。

結局好正面,值得一睇!

複式洋房

當年陳水扁個女都係俾傳媒迫到就嚟癲

伯爵府

agree

伯爵府

D記者好恐怖,明知佢有事,仲不停向佢埋手,他日如果唔好彩有乜事,呢班人一定要記得自己今日做過嘅好事。

珍珠宮

2024年龍年勳章

Edithcsm 發表於 15-3-18 19:31
係呀,匹諾曹講嘅情況正正係而家傳媒嘅問題,佢地用取材同報導手法去引導讀者思想,令讀者只知佢地想報導嘅 ...
香港人真係要醒啲呀,唔好咁易被傳媒影響.

如果唔係,遲啲普選特首,媒體支持嘅候選人就寫得好好,其他就有咁衰寫咁衰,我地如果信哂而跟住去投票,以為自己話事,其實係俾媒體操縱。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

引用:岩岩睇哂沒關係是愛情,講精神病,已經令我

原帖由 zayma 於 15-03-18 發表
岩岩睇哂沒關係是愛情,講精神病,已經令我好震撼。到匹諾曹,我只係岩岩睇到第6集,已經令我有好大反思, ...
同意!

祝福齊昕!

男爵府

引用:同埋\"霸王\"單新聞又係令我諗返匹諾曹呢套劇

原帖由 wynnehung 於 15-03-18 發表
同埋"霸王"單新聞又係令我諗返匹諾曹呢套劇
霸王??

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

其實佢好慘,都係家庭問題,佢老豆雖然好多人唔like,但傳媒都唔應該拉埋個女落水,依家仲不停炒作,係咪想搞出人命先安樂呢?

伯爵府

畀面勳章

噚日有jm介紹睇24個比利
關於人格分烈
真係幾好睇
睇完本書再睇你推介嘅匹諾曹

男爵府

引用:噚日有jm介紹睇24個比利關於人格分烈真係幾

原帖由 chow_mama 於 15-03-18 發表
關於人格分烈
真係幾好睇
24個比利我無耐性睇,太多字hehe

男爵府

傳煤操守去左邊?

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆 zayma 的帖子

轉載自明報網站

【明報專訊】《壹週刊》報道指霸王洗髮水含化學物二噁烷,遭霸王控告誹謗索償案昨續審。撰寫涉案報道的記者續供稱,其草稿中原有「霸王正處於危險邊緣」等字句,因上司認為「不夠好」而刪除。霸王一方質疑是否不夠好去「整死」霸王,又指報道刊登前《壹週刊》才決定把文章標題由「霸王含致癌物」,改為「霸王致癌」,記者回應不知情。

撰寫涉案報道的《壹週刊》前記者林瑜婷昨承認,其訪問報道中所提及的聯合醫院中藥諮詢科總監劉飛龍時,對方曾指出,若消費品的二噁烷含量在10ppm(即百萬分之十)以下,應該安全;若含量高於10ppm,長期使用有可能「有事」。林稱有關資料曾於其草稿中提及,並憑其個人判斷指出「霸王正處於危險邊緣」。惟其上司最終刪除有關段落,認為劉的說法在解釋霸王如何處於危險邊緣上說得「不夠好」。
霸王一方隨即質疑,所謂的「不夠好」是否指在「整死」霸王方面。林否認,反駁指寫文章不是為了「整死」任何人,只是說事實。案件今續。

侯爵府

香港人幾時變成咁

侯爵府

引用:噚日有jm介紹睇24個比利關於人格分烈真係幾

原帖由 chow_mama 於 15-03-18 發表
關於人格分烈
真係幾好睇
十年前已經睇完24個比利之後仲有一本續集叫比利戰爭,係講比利之後係精神病院既事同最後點無罪既過程,除左比利,仲有第五位莎莉,同鏡像姊妹都係同一作者既出品,一樣係講人格分裂,好好睇,我收藏晒

伯爵府

畀面勳章

yucheung 發表於 15-3-18 21:21
十年前已經睇完24個比利之後仲有一本續集叫比利戰爭,係講比利之後係精神病院既事同最後點無罪既過 ...
多謝推介

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:傳煤操守去左邊?

原帖由 kiki818hei 於 15-03-18 發表
傳煤操守去左邊?
没有了!嘩眾取寵!

放下自在

首頁

尾頁

跳至