婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

原文章由 kantanjin 於 08-6-20 11:14 發表

妳有娘家support絕對無問題.
妳好好了, 我就係無娘家support先無奈孤軍作戰呢

我都係冇娘家支援自己呀,有娘家支持自己,真係好幸福,我e d唯有係家同c6冷戰,都幾痛苦

大宅

原文章由 hinhofion 於 08-6-20 12:47 發表

我都係冇娘家支援自己呀,有娘家支持自己,真係好幸福,我e d唯有係家同c6冷戰,都幾痛苦

hinhofion~

我好明白妳, 我之前冷戰左兩日, 我都覺得辛苦. 妳而家點呀? 撐住呀~我地係孤兒女來的, 我絕對支持妳!

大宅

原文章由 bigbigsnake 於 08-6-20 12:26 發表
最唔like 話人黑口黑面, 要笑時就會笑啦..!嫁入嚟賣笑呀, 笑得出至得家....!!

我99佢地就係咁衰ga la,唔出聲就話你黑面,根本唔想同佢講野,唔出聲咪唔出聲lor,係都要話人黑面唔比面佢,正賤人!

大宅

你46 其實好緊張個仔, 不過比你99 分化咗.

你現在要湊好bb, 肥肥白白, 等你99冇得出聲.向你99示威, 冇99你湊bb, BB仲好的,等你C6 有眼睇, 唔好比99入位.

你99 及C6會忍唔住要睇BB (嫲嫲心理, 睇你捱得几耐,要你哎佢湊返去). 你到時同99/C6講 : 你叫我帶走BB, 我現在同你冇關係, 以後都唔洗旨意見個B. 要見等法庭批先, 嚇下佢都好.

quote]原文章由 joyfong 於 08-6-19 18:34 發表 我『你帶埋個仔走,仲之個仔唔好有事』我好嬲問是你說的,他想也沒想答:係,你帶埋個仔走。

大宅

原文章由 bigbigsnake 於 08-6-20 12:26 發表
最唔like 話人黑口黑面, 要笑時就會笑啦..!嫁入嚟賣笑呀, 笑得出至得家....!!

哈哈~~但係我一睇到你寫得咁鬼精警就笑咗出嚟~~

大宅

原文章由 hinhofion 於 08-6-20 12:47 發表

唉~~我都唔想同你咁似,但係我又真係都冇娘家噃~~
唯有儲多啲私己錢啦姊妹~~

大宅

原文章由 wmpl 於 08-6-20 13:05 發表

唉~~我都唔想同你咁似,但係我又真係都冇娘家噃~~
唯有儲多啲私己錢啦姊妹~~

同意....姊妹們, 我地"孤兒女"要儲個錢傍身, 等隻6? 等同等乞米~

禁止訪問

男爵府

原文章由 pigpig1971 於 08-6-20 12:54 發表
你46 其實好緊張個仔, 不過比你99 分化咗.

你現在要湊好bb, 肥肥白白, 等你99冇得出聲.向你99示威, 冇99你湊bb, BB仲好的,等你C6 有眼睇, 唔好比99入位.

你99 及C6會忍唔住要睇BB (嫲嫲心理, 睇你捱得几耐,要你哎 ...

唔好玩到咁盡呀,一陣返唔到轉頭呀

大宅

原文章由 joyfong 於 08-6-20 13:22 發表

姊妹們,雖然我有娘家支持,但都帶比他們擔心由其我阿爸,有時佢都會問個c6有無打來,佢都唔想見我倆攪到咁,所以阿爸叫我個c6打來傾到就傾 搬出來住一家三口好!但我同你們一樣我要儲多d錢 ~ 我們大家一起同99作戰! 努力! ...

joyfong

係呀,始終大部份做外父外母真係好識得體諒兒女的,佢地想一家團圓, 反而大部份99就真係想頭家散左先開心,以為個仔娶第2個新抱來就會快樂地根佢相處.真係怪~

努力呀!記住自己買六合彩,中左唔好比男人知呀~

大宅

係呀各位姊妹,真係要有點私心,多多少少都儲d 私己錢,有乜事上黎都唔洗驚,冇事ga話咪當係儲黎老左,仔大女大時,同c6 4圍去ga旅費lor

禁止訪問

大宅

原文章由 joyfong 於 08-6-20 15:42 發表

我個99很識做的,係佢個仔面情一定係做到好可憐(眼濕濕好委屈) 被人欺負咁,唔係我老公唔會打來罵我唔睇諒佢阿媽,我地嘈完攪到咁,個99只識講我無對你唔好仲識置身事外話返我倆公婆現在都唔知想點係度囉唆! 我大伯問佢同 ...

個個99都好識做"氣"架啦~~我個個都係呀!
係我c6面前就聲淚俱下,扮可憐!

頂!!

男爵府

原文章由 joyfong 於 08-6-20 15:42 發表

我個99很識做的,係佢個仔面情一定係做到好可憐(眼濕濕好委屈) 被人欺負咁,唔係我老公唔會打來罵我唔睇諒佢阿媽,我地嘈完攪到咁,個99只識講我無對你唔好仲識置身事外話返我倆公婆現在都唔知想點係度囉唆! 我大伯問佢同 ...

粵語殘片都有做呀...1哭2鬧3上吊嘛...!個個99都係咁..

我C6個細佬尋日至問我, 仲咩呢排我同C6咁少上去佢(99)屋企, 一定係99同佢吟啦!C6 2個星期之前至上去食完飯, 上2個星期又同C6至同佢飲完茶.上星期佢去旅行.....佢細佬冇11, 2點都唔返屋企..佢細佬又點會知我地有冇上去佢屋企呀!!

整!!!!!!!!!!!!玩野呀...!

男爵府

原文章由 bigbigsnake 於 08-6-21 16:38 發表

粵語殘片都有做呀...1哭2鬧3上吊嘛...!個個99都係咁..

我C6個細佬尋日至問我, 仲咩呢排我同C6咁少上去佢(99)屋企, 一定係99同佢吟啦!C6 2個星期之前至上去食完飯, 上2個星期又同C6至同佢飲完茶.上星期佢去旅行.. ...

係呀個個99都係咁呀,我c6個哥離咗婚,多少都因為99成日講佢老婆唔係真心嫁佢個大仔喎,貪佢個單程証囉!!!
我同c6又成日因為佢媽d嘢嘈到想離婚,冷冷冷......冷咗成年幾戰!!!
之前叔仔同佢老婆,因為係大陸人,99蝦到人盡,總之人地做咩都唔啱,蝦人係hk無人無物,都無當過佢係人,直頭係妹仔咁,仲要吓吓同個細仔(叔仔)&個女講,等全部人一齊話佢,從來唔會當嬸仔面講,講咩都係佢啱晒,有次嬸仔話再係咁就帶埋兩個女返大陸住,同埋離婚囉,跟住99等人先知驚,先收歛吓咋.......其實係我教嬸仔,哈哈.....所以佢地唔多鐘意我,但係我又無所謂,我又唔駛求佢地,大不了以後都唔見囉(其實係我最想)!!!

別墅

過分!點可以甘架。。。個仔佢無份架?!

禁止訪問

子爵府

樓主, 你C6同你屋企人關係好唔好?
可唔可以睇下你爸爸出面出聲睇下件事會唔會好D, 一來你爸爸可以做下中間人, 二來俾你C6同個99知, 你都有屋企人"石"!!

之前又係C6 D屋企野, 攪到我好唔開心返左屋企, 我媽都出面同我C6"傾計", 起碼C6而家都會就住我媽先~~ 最緊要可以俾99果D人知, 我地D新抱都有阿媽生!! 唔係得佢地D仔係寶

大宅

原文章由 joyfong 於 08-6-23 18:19 發表
其實我都唔知要同個c6 冷戰到幾時,為了個99兩公婆攪成咁都唔知為乜,仲之就煩人。現在我地同分居沒分別,再咁樣下去比佢(99)攪到我地離婚也說不定 ...

咁你諗住點呀…去認低威?
我都知冷戰真係好難受…但我又覺得…如果個男人真係為左個阿媽連老婆仔女都唔要…咁仲點過埋下半世呀…我都試過好似樓主你咁樣…個陣就係嘈住邊…最後我冇屈服…但我同樓主你唔同既係…就算大家冷戰都係住係同一間屋…不過大家鬥忍…有咩都睇得住嘛…
但既然走左出黎…你死都要忍住呀~~~

伯爵府

畀面勳章

其實我真係好唔明d c6點諗,佢叫我地忍吓99,好,咁返到屋企我無理取鬧,你都要忍吓我,你叫得我忍99,無理由你唔可以忍吓我,如果你都做唔到,忍吓我,點解你又要我忍呢?自己都做唔到,但又要叫人地做.奇怪,奇怪.

首頁
12345...7

尾頁

跳至