嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆:求救!3歲囡氣管敏感咳,求良方&醫生

網上見到,比你參考下,可以試試

大宅

回覆:LorettaLo 的帖子

其實可以轉下第二個中e

複式洋房

回覆 Fishmama522 的帖子

我女咳左半年,醫生都開左比亞女聞氣我又係唔想佢聞,想問你小朋友咳有痰嗎?一日要聞幾次?

大宅

引用:網上見到,比你參考下,可以試試+ +

原帖由 abe123 於 15-04-29 發表
網上見到,比你參考下,可以試試
這個堅得我囝剛3歲時咳左個半月睇左3次醫生之後都冇用,跟住一試這個湯好左7成煲左3次好番晒,好mind又好飮值得試

別墅

引用:回覆 Fishmama522 的帖子我女咳左半年,醫

原帖由 connie2311 於 15-05-01 發表
回覆 Fishmama522 的帖子

我女咳左半年,醫生都開左比亞女聞氣我又係唔想佢聞,想問你小朋友咳有痰嗎?一 ...
佢無啖架,乾咳,醫生叫我地早晚聞,每次禁2下,吸20下

大宅

之前阿女都係咁,睇左好耐醫生,最後晚晚蒸洋蔥,食左6支喉租未,個個星期六日都出公園跑跑跑,漸漸好番,依家keep 住星期六日都出去跑、公園、行山等。。無再咳過

大宅

我依家keep住食青蛙藥&聞氣一個月,再加上天氣轉熱暫時無再咳了,同埋有飲䲔魚肉湯。

大宅

回覆 LorettaLo 的帖子

不如試下法國醫院蔡榮豪醫生,我個仔都成咳,之後就會氣喘,次次都系睇佢,通過常一星期內會斷尾!佢診症好細心。

大宅

引用:Quote:原帖由 coffeeling 於 15-04-16 發表

原帖由 siutoto007 於 15-04-20 發表
我無相熟,最終睇番兒科
睇專科黄漢威醫生啦。我女都係3歲。之前都係睇佢。

大宅

我仔7個幾月大,咳左成3個月喇,聞氣聞左3個星期,好係好左,但仲有咳。
唔敢亂俾湯佢飲,可以點做😢

大宅

試下兒童呼吸科周建偉。我個仔咳了好雲佢睇好左。中醫西醫。食療咩都試過。轉左醫生幾次。最後朋友介紹周醫生。真係攪惦。普通兒科攪咳真係唔得。

伯爵府

引用:阿囡自從返n班後就好易咳,由10月斷斷續續

原帖由 siutoto007 於 15-04-15 發表
阿囡自從返n班後就好易咳,由10月斷斷續續咳到依家,呢半年兩次氣管炎,一次支氣管炎,3月尾氣管炎致入院, ...
阿仔十歳,剛試左以下湯水,改善了許多。

大宅

以上的分享
完全心同感受
半年前試食了健康產品-白藜蘆醇
我囡食好了氣管炎,增強免疫力,依家已經沒再氣管問題

別墅

白藜蘆醇乜野? 可否寫多點資料? 有冇相? 係邊到買? 因我個仔又係哮喘

伯爵府

回覆:hinson2006 的帖子

可否pm介紹什麼牌子,謝謝

大宅

回覆:siutoto007 的帖子

我個仔都係,咳佐個幾月。

大宅

引用:我仔7個幾月大,咳左成3個月喇,聞氣聞左3

原帖由 BabySiuYee 於 15-05-05 發表
我仔7個幾月大,咳左成3個月喇,聞氣聞左3個星期,好係好左,但仲有咳。
唔敢亂俾湯佢飲,可以點做&#128546 ...
咁細個又難搞點,唔敢亂俾嘢佢食

大宅

引用:之前阿女都係咁,睇左好耐醫生,最後晚晚蒸

原帖由 BBBQ 於 15-05-01 發表
之前阿女都係咁,睇左好耐醫生,最後晚晚蒸洋蔥,食左6支喉租未,個個星期六日都出公園跑跑跑,漸漸好番, ...
我猴棗未唔得,越食越咳仲發燒,試過兩次都係咁唔敢再試。

大宅

引用:試下兒童呼吸科周建偉。我個仔咳了好雲佢睇

原帖由 Sbaby 於 15-05-05 發表
試下兒童呼吸科周建偉。我個仔咳了好雲佢睇好左。中醫西醫。食療咩都試過。轉左醫生幾次。最後朋友介紹周醫 ...
多謝你介紹,天氣轉熱阿囡終於停咗咳,我無再食青蛙藥同聞氣了,感恩!

首頁

尾頁

跳至