自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:成日話人推bb車搭扶手電梯

可以叫職員幫手架!佢會幫你抬架車上去!我試過几次

珍珠宮

我囡細時如只有我一個我會揹不用bb車, 因顧少樣, 而且bb在自己身我認為安全點.
但人人情況不同

侯爵府

引用:用孭帶,我明知有啲地方唔方便bb車,就一定

原帖由 媽咪面 於 15-05-12 發表
用孭帶,我明知有啲地方唔方便bb車,就一定用孭帶,小朋友係自己嘅,人地無責任照顧埋自己同小朋友,有嘅都 ...
我都係,出街前會睇定邊個出口有升降機,如冇/要行得遠,我會用揹帶

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章

香港地方細又人多, 兼且設施不足, 真係唔適宜用BB車出街, 用BB車反而仲唔方便
外國地方大, 通常自己有車, 車出車入, 方便好多

子爵府

原帖由 媽咪面 於 15-05-12 發表
用孭帶,我明知有啲地方唔方便bb車,就一定用孭帶,小朋友係自己嘅,人地無責任照顧埋自己同小朋友,有嘅都 ...
agree
而且揹住仲方便,推車等lift又耐,又要兜一輪搵lift,街又多人推車又難兼阻人。

如單拖一定揹住加背囊。
有人陪先會推車,有人幫手摺車,行電梯或樓梯都得。

侯爵府

可以搵職員幫手,佢會話你知邊度有lift,試過有個站冇,佢係帶我入office入面撘,又試過佢搬車我抱b

我唔敢推扶手梯,試過連b帶車搬上樓梯

禁止訪問

男爵府

我試過同樣事情 你可以要求職員幫你 你抱住bb 職員幫你推車上電梯

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 fionko 於 15-05-12 發表把起

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:yusostupid 的帖子

我女未識行時我會用揹帶或手抱再摺b車!我好彩試過旺東站或太孑站有好心人幫!

大宅

唔好話旺角,藍田地鐵站都只有扶手電梯,又長到死,每次推親b車都中壓力

侯爵府

用咩帶。一手拿車一手扶實。bb 在bb 車內上扶手電梯好危險

男爵府

引用:把起BB 摺起架車 如果一個人摺唔到 搵

原帖由 fionko 於 15-05-12 發表
把起BB 摺起架車 如果一個人摺唔到 搵路人幫手丫 最好就緊係唔好搭扶手電梯 ...
係喎,抱bb,接好車仔搵人幫手拎。

別墅

引用:用咩帶。一手拿車一手扶實。bb+在bb+車內上

原帖由 homommy 於 15-05-12 發表
用咩帶。一手拿車一手扶實。bb 在bb 車內上扶手電梯好危險
X2

首頁

尾頁

跳至