婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

咪住先
你上次講完, 你老公話完佢地, 你老爺仲有無硬闖?
你不停話自己好驚好驚好驚好有陰影好有陰影
咁其實之後仲有無發生?

同埋, make sure自己有無鎖門, 有幾難?
再唔係, 擺張凳係入面頂住到門
唔需要再好驚啦

大宅

附近有無運動埸OR會所呢類場所?

橫拈要驚佢地行為, 我會出去沖涼算
反正佢地唔會就你

侯爵府

引用:下,仲未解決??難聽d講句,你c6都好大問題

原帖由 cream090909 於 15-07-02 發表
下,仲未解決??難聽d講句,你c6都好大問題啫,呢個問題根本唔應該發生囉!!!

...
No 第二件事

侯爵府

引用:Jm們留返啖氣暖肚啦,樓主佢純呻㗎咋,上一

原帖由 chan_chi_mun 於 15-07-02 發表
Jm們留返啖氣暖肚啦,樓主佢純呻㗎咋,上一個post已經有無數jm的提議比樓主解決問題,佢全部都唔試,又呢又 ...
都話我今次講嘅唔係比人用廁所嘅問題 係佢唔敲門

男爵府

回覆:比62攪到好驚去廁所

好核突囉,我實當面怒爆,駛唔駛買個痰罐比佢地呀,咁多時間唔痾係要等人沖涼先入黎,痴線

侯爵府

引用:咪住先你上次講完,+你老公話完佢地,+你老爺

原帖由 mini1204 於 15-07-02 發表
咪住先
你上次講完, 你老公話完佢地, 你老爺仲有無硬闖?
你不停話自己好驚好驚好驚好有陰影好有陰影
62無 到99 但我無比佢入
總算有人知我講嘅重點係我驚無鎖好
只係好恐怖 每次去廁所都要整整下嘢再確保幾次有無鎖好
因為佢成日唔敲係到開開開我先驚
其他人會敲⋯ 我都知唔會鎖好開到 但我成日怕我自己無記性以為我鎖左原來無

侯爵府

引用:好核突囉,我實當面怒爆,駛唔駛買個痰罐比

原帖由 TreeLover 於 15-07-02 發表
好核突囉,我實當面怒爆,駛唔駛買個痰罐比佢地呀,咁多時間唔痾係要等人沖涼先入黎,痴線

...
之後62無再入黎 但佢唔理有無人唔會先問有無人直接開 我經過上次怕好怕無鎖好 其他人會敲我唔會驚⋯

子爵府

俾著我..我情願俾錢JOIN GYM[舒適堡個D, 日日去沖涼無咁嬲

侯爵府

引用:好核突囉,我實當面怒爆,駛唔駛買個痰罐比

原帖由 TreeLover 於 15-07-02 發表

...
其實62無再咁 但佢一直五敲門直接開令我仍不安

翡翠宮

咁make sure 自己要鎖囉
無其他辦法
唔需要好驚

大宅

回覆:比62攪到好驚去廁所

好變態囉,點解你可以一味得個驚字,唔做野既?你c6呢?
成日咁樣硬闖,遲d係咪可以成家咁赤條條通屋走架?你得個驚字有咩用?

侯爵府

引用:好變態囉,點解你可以一味得個驚字,唔做野

原帖由 Moniquechan522 於 15-07-02 發表
好變態囉,點解你可以一味得個驚字,唔做野既?你c6呢?
成日咁樣硬闖,遲d係咪可以成家咁赤條條通屋走架?你 ...
佢無再入黎 但唔敲門姐
但講過無用 因為佢屋企全部人都好x自私

男爵府

Joant 發表於 15-7-2 12:31
佢無再入黎 但唔敲門姐
但講過無用 因為佢屋企全部人都好x自私
你意思係你鎖左門,但62連門都冇敲就直接扭開到門,但因為你鎖左所以入唔到去?

男爵府

hahawalala 發表於 15-7-2 12:49
你意思係你鎖左門,但62連門都冇敲就直接扭開到門,但因為你鎖左所以入唔到去?
...
好似有位JM講,沖涼前問下62999用唔用,唔用我就去沖涼,
同埋一定要鎖門,假如門鎖有日真係壞左,就等C6係屋企既時候先去沖,
沖前同C6留意下6299會唔會係你沖涼期間想入廁所,如有,要阻止佢地,

呢個問題嚴重,唔知你地有冇小朋友,如果有小朋友見到6299咁做,對小朋友十分唔好!

子爵府

Joant 發表於 15-7-2 12:22
其實62無再咁 但佢一直五敲門直接開令我仍不安
你有冇聽JM建議加個門'卒', 唔係扭架, 打橫卒住, 就算佢唔敲門直接開都唔會開到。咁當然你冇卒好度門另計。
你成日話驚自己唔記得鎖門怕佢入左嚟, 入廁所鎖門係好正常, 無論响邊都要啦。
make sure 自己有冇鎖門都唔係好難啫。

唔好成日懶曬62同99。你沖涼前有冇問下佢地有冇需要去廁所, 問左先去囉。

littlesun    發表於 15-7-3 00:31

大宅

可能樓主已經患上焦慮症, 你驚自己冇鎖好, 但其實好難唔記得鎖, 因為你外出用廁所, 第一件事係鎖門嫁啦.......

不如的起心肝, 裝橫鎖 + 防盜鍊, 雙管齊下.

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

你話擔心佢冇敲門, 咁其實佢敲左代表可以入黎?
如果唔係, 咁敲唔敲門其實多餘,
你LOCK左門, 佢敲都冇用,
你LOCK左門, 佢唔敲硬沖入黎都冇用。
這真的是重點嗎?

你又話驚自己唔記得LOCK 門, 咁其實你咁驚件事, 而且有前科, 你都可以驚 "唔記得" LOCK門。
大前題係你自己都唔識保護你自己,
請問邊個幫到你?
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

件事都好耐下架啦窩
仲未搞掂? 同你 C6 講啦
再唔解決返娘家住囉

侯爵府

引用:可能樓主已經患上焦慮症,+你驚自己冇鎖好,+

原帖由 人都巔 於 15-07-02 發表
可能樓主已經患上焦慮症, 你驚自己冇鎖好, 但其實好難唔記得鎖, 因為你外出用廁所, 第一件事係鎖門嫁啦.... ...
只怕屋主不是我 我岀錢都無用

我都唔知⋯我只係知我每次去廁所我都會check完又check⋯

侯爵府

引用:你話擔心佢冇敲門,+咁其實佢敲左代表可以入

原帖由 Jolin_Yuen 於 15-07-02 發表
你話擔心佢冇敲門, 咁其實佢敲左代表可以入黎?
如果唔係, 咁敲唔敲門其實多餘,
你LOCK左門, 佢敲都冇用, ...
只係佢敲左我都可以話有人阻止佢入
雖然我知有人敲完不會等人有反應就入
我每次都有鎖 我都唔想驚咖⋯
我連鬧都無鬧過都比人單打
我老公幫我岀聲又有人用歪理黎駁佢
只好話我一日走唔到都係抵我死
鬼叫我窮⋯

首頁

尾頁

跳至