夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實一向都無check佢嘅電話/SMS/email/MSN嘅習慣,今次之所以有所發現都係不經意咁去睇先發現!並唔係話想查D乜!

當然每件事發生都會有因!有D野真係要雙向嘅,唔係一個人係咁付出另一個就真係會接收得到!反思的確有必要,即使呢段關係維持唔到,起碼下次有機會都會小心處理!

如果真係有事發生,其實都唔使點挽回,因為既然咁忙都仲有時間咁搞,都真係好有心,我再做乜都唔會有用!所以依家除左反思之外,都係時候為自己日後人生同生活想想!

原文章由 猪仔妈 於 08-7-8 05:55 PM 發表
千万不要去查什么出軌的證據,查到了你又会快乐吗?我觉得女人有时候糊涂一点好
你们一起多年,感情一定也很深,不妨试试用你的贤良淑德,去挽回你们的婚姻,出轨的确要不得,不过你冷静想想,一段感情完好,第三者是插不进来 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

之前我同屋企人同埋我男朋友去旅行,我發現左我男朋友完來出面有第2個,個賤人仲要係結左婚仲有個仔,當時我即刻問佢,佢都唔認,當時真係好無助,個心好痛,但係又唔想比屋企人知,到搭飛機返香港途中,已經忍唔著係度喊,真係好辛苦....後尾佢都成認左,直到依家大半年,其實我仲未放得低架,把口就話信佢,但係有時佢收工唔打電話比我,我又會胡思亂想
我諗n年後,我都會記得呢個賤女人
樓主,你既心情我真係身同感受
呢個好多人都話,原諒佢就要信佢,但係其實當你係個個主角的話,係唔係又係真係咁呢

複式洋房

講得好, 支持你!

[quote]原文章由 lulufefe 於 08-7-8 12:17 發表
....如果真係有事發生,其實都唔使點挽回,因為既然咁忙都仲有時間咁搞,都真係好有心,我再做乜都唔會有用!所以依家除左反思之外,都係時候為自己日後人生同生活想想!

複式洋房

我絕對同意!講話原諒佢的確係好易,但係真係要做又係另一會事!真係可以完全唔諗返起件事?!真係可以做得到嗎?!

只要有一條刺刺左入你個心,唔可能話咁易就可以拔出嚟!只好盡量唔去掂條刺,可能咁樣可以無咁痛,不過佢仍然喺個心度!

我知道自己係無可能當乜事都無發生過咁生活!既然係咁,點解仲要生要死咁去留佢喺身邊?!咁樣嘅關係仲可以白頭到老咩?!

原文章由 寵壞了 於 08-7-8 07:26 PM 發表
之前我同屋企人同埋我男朋友去旅行,我發現左我男朋友完來出面有第2個,個賤人仲要係結左婚仲有個仔,當時我即刻問佢,佢都唔認,當時真係好無助,個心好痛,但係又唔想比屋企人知,到搭飛機返香港途中,已經忍唔著係度喊,真 ...

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

楼主,加油哦!
都会过去的,雨过后有彩虹!

珍珠宮

好媽媽勳章

多謝williamhui 既關心,已經收到你既pm
其實樓主仲愛你老公既,你就當比個機會你老公,也比自己一個機會呀
當初我原諒我男朋友個時,都係自己同自己講,我仲係好愛佢,我先比佢一個機會,再慢慢觀察下佢囉,或者有時有d人會話,有得第1次就會有第2次,咁其實又未必既,有時有d野當佢試過曾經失去過,依家會學懂更加珍惜
有時真係好難去控制唔去胡思亂想,咁試下做其他野分散下注意囉

民房

我都試過check電話搞到唔開心. 呢個故事教訓你 "唔好check 人電話" 你越check越衰, 佢越討厭你, 你自己開心D, 最好扮唔知, 有事你C6都會回頭. 你仲愛佢就唔好再check唔好再問, 問到又點? 離婚又煩, 原諒又煩, 最緊要自己開心就OK啦

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 bunny223 於 08-7-8 20:08 發表
我都試過check電話搞到唔開心. 呢個故事教訓你 "唔好check 人電話" 你越check越衰, 佢越討厭你, 你自己開心D, 最好扮唔知, 有事你C6都會回頭. 你仲愛佢就唔好再check唔好再問, 問到又點? 離婚又煩, 原諒又煩, 最緊要 ...

sorry,我又唔同意喔
你當唔知,唔理,唔去check
到佢地感情深厚左,到時更加難搞

我曾經問過我男友,係唔係到我地結婚,我一日未揭發出來,你都會依然同個賤女人一齊,佢話係,有邊個男人唔係咁做呀...
如果比著我是男人,我諗我都會好似我男朋友咁諗囉
呢d野當然係越早解決越好啦,我個人意見

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 bunny223 於 08-7-8 20:08 發表
我都試過check電話搞到唔開心. 呢個故事教訓你 "唔好check 人電話" 你越check越衰, 佢越討厭你, 你自己開心D, 最好扮唔知, 有事你C6都會回頭. 你仲愛佢就唔好再check唔好再問, 問到又點? 離婚又煩, 原諒又煩, 最緊要 ...

sorry
講漏左
當你知道你係同人地分緊自己個老公
就算比一千幾百萬我駛,都駛得唔開心啦

複式洋房

的確!我仲係好愛佢!但係咁又點?愛係雙向嘅,你愛佢,但係佢唔care又點呢?!Warning 之前已經俾晒,而且仲好清楚明白咁表示過後果會係點,如果咁都仲係有事發生,咁即係佢根本唔介意同唔唔理個後果啦!咁仲可以點俾機會佢?就算俾機會佢,但係佢會唔會要又係另一會事!

雖然件事仲係估估吓,但係我都會作左最壞打算先!起碼到時唔會臨時臨急唔知點處理!當然,最好就係乜事都無啦!

原文章由 寵壞了 於 08-7-8 08:07 PM 發表
多謝williamhui 既關心,已經收到你既pm
其實樓主仲愛你老公既,你就當比個機會你老公,也比自己一個機會呀
當初我原諒我男朋友個時,都係自己同自己講,我仲係好愛佢,我先比佢一個機會,再慢慢觀察下佢囉,或者 ...

別墅

我都會覺得你c6係有d唔正常. 至於你點做, 有另一個主題, 或者對你有幫助.

背叛過你的戀人回來你身邊,你應該原諒他嗎?
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1

珍珠宮

好媽媽勳章

你唔好用eamil同佢講啦
要兜口兜面問佢,睇佢咩反應呀嘛
有個打算都好既
但係我此終中要2公婆住埋一齊講清楚,唔好估估下呀,賣盞自己唔開心又辛苦

複式洋房

真係好困難好辛苦!今朝佢返工時,因為我唔多舒服,無起身同佢say good morning and goodbye!

衣家喺度諗,如果佢返到屋企,我應該用乜態度去對代佢呢?!
扮唔知?當無事發生?問佢?

真係好煩!

原文章由 寵壞了 於 08-7-8 08:45 PM 發表
你唔好用eamil同佢講啦
要兜口兜面問佢,睇佢咩反應呀嘛
有個打算都好既
但係我此終中要2公婆住埋一齊講清楚,唔好估估下呀,賣盞自己唔開心又辛苦

珍珠宮

好媽媽勳章

真係好矛盾呀
好地地提起又好似唔好咁

複式洋房

無錯!真係好矛盾!因為好想知答案,但係又唔想咁突然問起!但係今日先係星期二,幾時等到weekend?! 要日日好似無事咁同佢有傾有講,我真係驚我做唔到!而且好有可能一陣一見到佢已經開始喊!到時真係唔知點好!

原文章由 寵壞了 於 08-7-8 09:20 PM 發表
真係好矛盾呀
好地地提起又好似唔好咁

大宅

樓主, 你試下講d 野睇下佢反應先嘛!

例如: 你朋友個老公點點點..如果你老公係咁你又點點點...
俾少少 hints 佢, 睇下佢有乜反應先!
千析唔好俾佢知你check 佢電話!! 佢會好反感的!!

我同我老公拍拖時, 因為無聊, 睇下佢個 email, 點知睇到佢d fd 講出面追女仔的野..搞到我唔開心好耐..又唔敢出聲問佢..
最後佢feel到我有d 唔妥, 問我做乜, 我忍唔住講我膽心d 乜..
開頭佢都好好聲氣話佢無做乜..但之後講講下就同佢嘈...
最後其實都係我多心..之後佢delete 哂所有有關的email, 而我都唔敢再睇佢d 野...

大宅

樓主:吾知你仲記得我嗎?
我好明白你既感受,因為我也不能當無事咁,同一個欺騙自己的人一起生活o 但天下烏鴉一樣黑,如果佢話你知個事實,可能你仲傷心o如果選擇離婚o 之後,再搵個男人嫁過,可能,都係一樣...不如,正面D面對啦!

我覺得婚姻,有時都好講運氣架!D女人生得吾靚,讀書吾叻,家底吾好,就偏偏比佢嫁過好老公,可能做埋闊太,幸福快樂o但有D女人生得好靚,又聰明,讀書又叻,搵錢又多,但就偏偏嫁吾出,孤獨終老o
我覺得做人好難十全十美!你雖然最近,婚姻遇到挑戰,但我相信你一定有好多自己的優點o人生,除了老公之後,仲有好多值得你關心和重事的人和事,例如家人和朋友o 不要傷心,更不要因為D狐狸精影響你的婚姻,不值得law!

話又說回來,如果我係你,我會同老公D同事friend D,例如食下飯,weekend BBQ:一來可以收風,二來可以做下show,周圍同人講自己同老同好恩愛,打風都打吾"luck"… D狐狸精通常取易不取難o

再吾係同條狐狸精扮friend, 同老公講:[我梗係信你地啦!傻豬豬,亞妹失戀咁大件事,我作為佢亞嫂”,一定要開解下佢架, 始終女人明白女人多D…] (跟住你識點做架啦!記住, 係扮friend,吾好嘈咬,最好挑撥離間佢地,等條八婆死開o你要堅強D,記住,你係大婆,一世都係大既,你永遠都會勝利!老公係你既人,你千萬不要因為D狐狸精而放棄自己的婚姻…)

珍珠宮

好媽媽勳章

點同隻狐狸精扮friend呀
如果扮到呢個人既個EQ都幾高mouth:

珍珠宮

好媽媽勳章

你成日話佢OT好夜先返
你試下等佢返來幫佢按摩呀,整宵夜比佢食之類
點都要做D野哄下佢
要當平時咁開開心心
唔好比個感覺好似係苦瓜乾咁
如果你老公真係冇野對你唔著既
你觀察佢一排
如果佢身有屎,你留心觀察,一定有發現
如留意下佢電話響有咩反應,聽電話又有咩反應之類
我覺得依家係一動不如一靜

別墅

原文章由 寵壞了 於 08-7-8 23:15 發表
點同隻狐狸精扮friend呀
如果扮到呢個人既個EQ都幾高mouth:

可以當做戲咁做咪得囉, 比她知道妳的存在.
唔好當妳冇到. 仲要係她面前同老公有咁恩愛就幾恩愛.

首頁

尾頁

跳至