親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:tst1800 發表於 15-9-22 17:36 好似

原帖由 youhello507 於 15-09-22 發表
我指換埋都係3萬里, 去北海道.
個個都知換北海道抵d, 但北海道難book嘛!轉機都唔易。所以宜家都唔bother去儲similes。嘥氣!macro polo 個電話打成個鍾先有人聽。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 youhello507 於 15-09-22 發

原帖由 ChloeMa 於 15-09-22 發表
個個都知換北海道抵d, 但北海道難book嘛!轉機都唔易。所以宜家都唔bother去儲similes。嘥氣!macro polo ...
Typo: 唔bother儲asiamiles

大宅

回覆:好開心, 換左3張名古屋機票

我換過兩次北海道
一次31/12
一次8月暑假

大宅

我都好彩, 普通會員, 昨晚訂時出了些問題, 俾唔到錢, 打了約10分鐘就OK, 幫我攪掂返!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+youhello507+於+15-09-22+發

原帖由 ChloeMa 於 15-09-22 發表
個個都知換北海道抵d, 但北海道難book嘛!轉機都唔易。所以宜家都唔bother去儲similes。嘥氣!macro polo ...
我成日打27475500、幾次就通了。我成日搞upgrade ,劃位,guarantee seat

大宅

回覆 --得得B-- 的帖子

謝謝您

大宅

引用:去名古屋是30,000+里

原帖由 moniquechoy 於 15-09-22 發表
去名古屋是30,000 里
係咪換一個人嘅來回機票?

大宅

你上AM 既網就看到每個地方需要幾多里

珍珠宮

只要俾多d錢cx賺,專線好易通的

大宅

回覆 Win0501 的帖子

係都係30000MILES.
其實當係換去北海道, 不過係轉機, 中間停留, 但佢只可以停一次.

大宅

回覆 holidaybb 的帖子

2次都直航? 勁呀

大宅

nono76 發表於 15-9-22 18:41
我玩七日咋,所以上高山就算
其實係名古屋, 我都係得7日咋.

我都會去白川鄉, 高山同上高地

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

bplam 發表於 15-9-23 10:20
其實係名古屋, 我都係得7日咋.

我都會去白川鄉, 高山同上高地
我都係丫!上年去過快閃玩左3日咋.
所以今次再玩過.

你7月定8月去?

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

moniquechoy 發表於 15-9-22 18:58
我去9日呀, 好似名古屋9日都玩唔哂! 唔去北海道啦!
係丫!9日都玩唔晒架. 你幾時出發丫. PLAN去邊?

大宅

我13/7 - 21/7 / 2016. 未PLAN 實, 所以未BOOK 酒店. 又咩好提議呢?

大宅

引用:回覆+holidaybb+的帖子2次都直航?+勁呀

原帖由 bplam 於 15-09-23 發表
回覆 holidaybb 的帖子

2次都直航? 勁呀
係呀
直航

大宅

我上星期都換咗下年暑假名古屋呀!睇嚟名古屋係比較容易換!
原本想換福崗,但每日得一班直航來回,wait到嘅機會好似細好多…
剛過去暑假都換到去北海道,不過只換到商務,回程又無直航,最後揀咗大阪轉機,變相玩埋大阪再返香港

伯爵府

moniquechoy 發表於 15-9-22 18:58
我去9日呀, 好似名古屋9日都玩唔哂! 唔去北海道啦!
請問9日點PLAN ? 我諗唔到有咁多景點合小朋友玩咁多日, 請指教!

侯爵府

moniquechoy 發表於 15-9-23 11:31
我13/7 - 21/7 / 2016. 未PLAN 實, 所以未BOOK 酒店. 又咩好提議呢?
HOTEL好多都未有, 所以可以睇定D先BOOK.
我就16/8-22/8/2016

不過我心中已有D地方. 因之前都去過名古屋,有D無去既可以去返.

1. 長島OUTLET, WATERPARK 樂園. 打算住1晚. (OUTLET我去過. 未去過樂園)
2. 水族館
3.鈴木賽車場樂園
4. 豐田車廠
5. 上高山, 白川鄉, 金澤等地. 住1-2晚

鐵路博物館, 名古屋城, 大須觀音街果D都去過. 視乎情況再睇去唔去.

暫時心目中既地方係甘多先.

侯爵府

cute_melody 發表於 15-9-23 11:49
我上星期都換咗下年暑假名古屋呀!睇嚟名古屋係比較容易換!
原本想換福崗,但每日得一班直航來回,wait到 ...
係..我都睇過好多地方無名古屋D時間甘靚同甘易換. 所以最後都決定去名古屋.

首頁

尾頁

跳至