跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 waiwai2006 於 08-7-28 10:01 發表
shuetma
無痛係要係背部打針, 要唔知開到幾多度之下先可以打, 如開得太快唔打得架, 所以一入院我就同姑娘講安排無痛, 因為佢地要call 痳醉醫生, 要等既...

打完真係唔痛架, 好舒服, 有人話生個時會減藥力, 會痛等你 ...

我上兩次都有做無痛.. (去年 七 月及 2003 年)

一入院我就同姑娘講安排無痛, 因為佢地要call 痳醉醫生, 要等既 x 2

打完真係唔痛架, 好舒服, 有人話生個時會減藥力 --> 麻醉醫生會俾個圓形制您, 可以噤個制加藥以減輕痛楚. 到生時都唔係好痛呀, 如果姑娘許可, 無痛都可以陪產.

3 度之下先可以做無痛
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

大宅

我想問下, 第2胎你開得快唔快 ? 我好怕痛架, 怕到時開得太快, 打唔到無痛....... 而家好緊張, 日 日睇住有冇見紅, 如果見紅先, 就會多d時間去醫院...

原文章由 Wongpuinok 於 08-7-28 11:12 發表

我上兩次都有做無痛.. (去年 七 月及 2003 年)

一入院我就同姑娘講安排無痛, 因為佢地要call 痳醉醫生, 要等既 x 2

打完真係唔痛架, 好舒服, 有人話生個時會減藥力 --> 麻醉醫生會俾個圓形制您, 可以噤個制加藥 ...

大宅

原文章由 waiwai2006 於 08-7-28 12:37 發表
我想問下, 第2胎你開得快唔快 ? 我好怕痛架, 怕到時開得太快, 打唔到無痛....... 而家好緊張, 日 日睇住有冇見紅, 如果見紅先, 就會多d時間去醫院...

我兩胎都係見紅催生, 第一胎遲一個星期出世 (見紅兩日幾穿水,但未開度數,之後推入產房, 0900 時打催生針催生, 下午大約兩點出世), 第二胎早一日出世 (見紅幾日, 無穿水, 陰道塞催生藥, 無開度數無穿水, 之後推入產房, 0900 時打催生針, 下午大約六點出世), 真係每一胎都唔一樣..  今次就算見紅先,我都會即刻入院, 因為驚生第三個會非徜快.mouth:
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

大宅

畀面勳章 大廚勳章

我都QE生呀,預產期係8月24日
黎緊下星期1去產驗~

大宅

原文章由 yobi 於 08-7-28 21:57 發表
我都QE生呀,預產期係8月24日
黎緊下星期1去產驗~

我都係QE生呀,預產期係8月27日
黎緊下星期又係1星期去一次產檢, 你星期幾覆診 ? 我星期三下午喺 L Block 覆診

大宅

係啦, 真係次次唔同, 希望大家都順利啦

原文章由 Wongpuinok 於 08-7-28 16:32 發表

我兩胎都係見紅催生, 第一胎遲一個星期出世 (見紅兩日幾穿水,但未開度數,之後推入產房, 0900 時打催生針催生, 下午大約兩點出世), 第二胎早一日出世 (見紅幾日, 無穿水, 陰道塞催生藥, 無開度數無穿水, 之後推入產 ...

大宅

原文章由 waiwai2006 於 08-7-29 17:02 發表
係啦, 真係次次唔同, 希望大家都順利啦

大家加油喇 !!

男爵府

BK Milk勳章

我都係QE生呀,預產期係8月13日

複式洋房

我想問吓知唔知QE八月食緊咩奶粉呀?
Little Fish

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

大宅

我同你一樣係23/8,你有幾時放產假呀???

原文章由 kelok 於 08-8-6 10:57 發表
我都係QE生23/8 , 但希望佢會早d出世,

大宅

原文章由 Tehilla 於 08-8-6 10:06 發表
我想問吓知唔知QE八月食緊咩奶粉呀?

I also want to know...

大宅

原文章由 shuetma 於 08-7-23 11:43 發表
聽人講屯門醫院產房裝修過, 好似都幾靚幾新淨

Shuetma,

But I phoned to Tuen Mun Hospital already. The nurse said if I am urgently go to its hospital ( if I am in a hurry and could not go to QEH), I need to go to A & E of Tuen Mun hospital first. The doctor will have simple check-up for me to see whether I need to be delivered to "Chan Fong" or not. Moreover, they would need to ask QEH for the medical record. I wish better I could go to QEH. mouth:

大宅

愛他美 是剛生完媽媽報料..... 但聽都未聽過個名

原文章由 Wongpuinok 於 08-8-6 13:59 發表

I also want to know...

大宅

吓, 你都是生得但趕唔切去qe先至去TMH啫..... 佢仲有咁多時間做咁多嘢咩??

原文章由 Wongpuinok 於 08-8-6 14:05 發表

Shuetma,

But I phoned to Tuen Mun Hospital already. The nurse said if I am urgently go to its hospital ( if I am in a hurry and could not go to QEH), I need to go to A & E of Tuen Mun hospita ...

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

大宅

原文章由 shuetma 於 08-8-6 19:02 發表
吓, 你都是生得但趕唔切去qe先至去TMH啫..... 佢仲有咁多時間做咁多嘢咩??

Wish to QEH

首頁

尾頁

跳至