跳至

首頁
12345...19

尾頁

水晶宮

原來我小朋友讀那班係新老師來的!(今日返學校問左,話有幾個新老師加入)mouth:

別墅

hello!
我仔仔都係返st.peter上午k1的!
大家交流下呀!

大宅

牛年勳章

我今日打咗去問,話d校服已返貨,等我星期六去買先
歡迎進入廸廸仔週記

大宅

hi~

原文章由 apple_girl 於 08-8-7 13:32 發表
hello!
我仔仔都係返st.peter上午k1的!
大家交流下呀!

10-Jul-10: 9w3d  2.25cm 心仔卜卜跳呢~ :)
2-Aug-10: 12w5d  6.10cm 同媽咪say hi~
14-Aug-10: 14w3d 8.48cm 踢腳俾哥哥睇~ Hey!
11-Sep-10: 18w3d 12.86cm 醫生叔叔話我係女仔

:-D 555小寶藏 :-D 555 的 Flickr 相簿

大宅

話時話... 我仍然都未去影相呢

原文章由 小蕃茄 於 08-8-7 16:26 發表
我今日打咗去問,話d校服已返貨,等我星期六去買先

10-Jul-10: 9w3d  2.25cm 心仔卜卜跳呢~ :)
2-Aug-10: 12w5d  6.10cm 同媽咪say hi~
14-Aug-10: 14w3d 8.48cm 踢腳俾哥哥睇~ Hey!
11-Sep-10: 18w3d 12.86cm 醫生叔叔話我係女仔

:-D 555小寶藏 :-D 555 的 Flickr 相簿

大宅

其實新老師都唔駛太擔心o既....

原文章由 emilylam 於 08-8-7 13:18 發表
原來我小朋友讀那班係新老師來的!(今日返學校問左,話有幾個新老師加入)mouth:

大宅

不如我地做個 name list 啦~

name 小朋友(稱呼) 男/女
==== ==== ====
kittenyan 黎浚霖(浚浚) 男

大宅

牛年勳章

不如我地做個 name list 啦~

小蕃茄 李邯廸(廸廸) 男
歡迎進入廸廸仔週記

大宅

我今日打過去學校問,家長會o個日小朋友係唔駛返的

仲有呢,我順便問左浚浚讀咩班,佢話係幼2A喎~

伯爵府

原文章由 小蕃茄 於 08-8-8 14:07 發表
不如我地做個 name list 啦~ ...

pycpo 布綺晴(晴晴) 女

[ 本文章最後由 pycpo 於 08-8-12 17:30 編輯 ]

水晶宮

大家知唔知可唔可以陪課呢?頭幾天?

男爵府

原文章由 pycpo 於 08-8-12 17:28 發表

pycpo 布綺晴(晴晴) 女 ...

joely 梁皓雪 (雪雪) 女

大宅

原文章由 emilylam 於 08-8-13 17:53 發表
大家知唔知可唔可以陪課呢?頭幾天?

咦?你仲未收到信嗎?我上星期已經收到喇喎~
如果未收到你打返學校問下

我收到的信就見到分 A / B part 時間,我就全部都係剔 A 的
時間如下:

8月28日家長日 10:00-12:00
(我問過,小朋友其實唔需要返去的)

9月1-2日 K1 可回校上課 8:45-9:45
9月3-5日第一適應期 8:45-9:45
9月8-12日 第二適應期 8:45-11:00
8月17日開始 正式上課 8:45-12:05

大致上係咁啦~

大宅

Update 下 name list 先~

name 小朋友(稱呼) 男/女 班別
==== ======== ==== ====
kittenyan 黎浚霖(浚浚) 男 幼2A
pycpo 布綺晴(晴晴) 女
joely 梁皓雪 (雪雪) 女

當大家知道班別就 update埋啦

方便資料:
學校網頁 - http://www.spckg.edu.hk/jing/jing.html
學校電話 - 24619133
學校傳真 - 24619112

[ 本文章最後由 kittenyan 於 08-8-14 10:19 編輯 ]

水晶宮

哦...果封信我都有收到啊!是呢..你係咪由N1升上k1架?點解我無得剔既?佢幫我剔埋的...

另外..頭兩天家長可以陪同一起上課嗎?(封信無寫可以陪上課)因之前聽人講可以陪..但我打電話去問又話無得陪同喎!!當然..我梗係想陪啦..一日都好..等我做家長的可以了解下呢間學校和新老師是如何...講真..我有點擔心個新老師...之前成日聽人讚st.peters d老師幾好幾有愛心...但我小朋友讀那班是新老師來的..(k1有幾個新老師教)唔係岐視新老師...只是有點擔心....唔知點講....

原文章由 kittenyan 於 08-8-14 10:12 發表

咦?你仲未收到信嗎?我上星期已經收到喇喎~
如果未收到你打返學校問下

我收到的信就見到分 A / B part 時間,我就全部都係剔 A 的
時間如下:

8月28日家長日 10:00-12:00
(我問過,小朋友其實唔需要返去的)

9月1-2日 K1 ...

大宅

大家好,我係童童媽媽呀!
我女女n1係青山聖彼得讀的,k1就會轉去兆麟。
青山聖彼得堂的老師好好架,今年n班會有新老師,不過有d係以前係個度實習過的,所以都會好熟悉環境。個度的老師都係好有愛心架,特別係張老師,我個女好喜歡佢。就算隔離班既老師都會好關心我地既小朋友,見親我地都會好親切咁傾下計,所以你地唔駛太擔心。
不過因為私人原因,我地會轉去另一間,但我地都好唔捨得。

大宅

唔係我剔架,都係佢剔,浚浚係直接入K1,無讀N1架,因為o個時上午班無位,所以無同佢讀N1啊。
頭幾日唔會無得陪掛? 我無 expect 過呢樣野添 mouth:

原文章由 emilylam 於 08-8-15 01:38 發表
哦...果封信我都有收到啊!是呢..你係咪由N1升上k1架?點解我無得剔既?佢幫我剔埋的...

另外..頭兩天家長可以陪同一起上課嗎?(封信無寫可以陪上課)因之前聽人講可以陪..但我打電話去問又話無得陪同喎!!當然..我梗係想 ...

[ 本文章最後由 kittenyan 於 08-8-15 11:30 編輯 ]

大宅

童童媽媽你好!
轉校小朋友要重新適應喇,會唔會擔心啊?

原文章由 CHERRYIEONG 於 08-8-15 09:25 發表
大家好,我係童童媽媽呀!
我女女n1係青山聖彼得讀的,k1就會轉去兆麟。
青山聖彼得堂的老師好好架,今年n班會有新老師,不過有d係以前係個度實習過的,所以都會好熟悉環境。個度的老師都係好有愛心架,特別係張老師,我個女好喜歡 ...

大宅

kittenyan,

我都有考慮過呢個問題,不過唔係太擔心,因為小朋友的適應能力好強,只要有足夠的心理輔導,加上家校合作,應該ok的。
當然啦, 都預左要2個星期過渡期,會好似剛入n1咁喊,唔肯返學。但相信佢會逐漸適應。

原文章由 kittenyan 於 08-8-15 12:04 發表
童童媽媽你好!
轉校小朋友要重新適應喇,會唔會擔心啊?

大宅

我好奇想問下,返 St Peters o既小朋友 (頭兩星期除外) 會唔會有間中唔肯返學o既情況呢?佢地對學校o既感覺如何?

原文章由 CHERRYIEONG 於 08-8-15 13:57 發表
kittenyan,

我都有考慮過呢個問題,不過唔係太擔心,因為小朋友的適應能力好強,只要有足夠的心理輔導,加上家校合作,應該ok的。
當然啦, 都預左要2個星期過渡期,會好似剛入n1咁喊,唔肯返學。但相信佢會逐漸適應。

...

首頁
12345...19

尾頁

跳至