想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

看完都哭了.......請加油呀..........好快健康ge寶寶又會再來林架啦

侯爵府

引用:Quote:原帖由 misschingching 於 15-11-03

原帖由 YY1111 於 15-11-03 發表
JM 唔知你記唔記得我,同是9月做ivf的,你既心情我好明白。
我8w無心跳,醫生話個胎停左,我等左2年半終於 ...
我都係9月ivf 的谷友,一樣失去了

點解無流啡無血,佢靜俏俏咁離開我

侯爵府

引用:謝謝大家。ivf之路不易走,ivf bingo然後小

原帖由 misschingching 於 15-11-03 發表
謝謝大家。ivf之路不易走,ivf bingo然後小×更加傷心難過,希望有生之年,我能夠明白上帝給我這苦楚的原因 ...
我仲係

好想快d撐過呢星期

好不容易等bingo,等一次又一次閃閃,而家等排出等解決

大宅

不斷喊、不斷喊,心情宣洩了很多,希望今晚不用吃安眠藥,一覺到天光。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我都係9月第一次做ivf成功,但6週無左,完全好明白樓主既感受 難過係一定會有,你要努力捱過呢段時間.

侯爵府

引用:不斷喊、不斷喊,心情宣洩了很多,希望今晚

原帖由 misschingching 於 15-11-03 發表
不斷喊、不斷喊,心情宣洩了很多,希望今晚不用吃安眠藥,一覺到天光。
我都係不停諗下喊下

但我仲未真正釋放,可能要到解決晒所有野先

大家努力撐過呢關,重新出發

別墅

哭了!完全明白!呢種痛真係晤係三幾日就可以痊癒,就算身邊最親密的人都不能100%感受到!
現在嘅你絕對有權晤開心,想喊就喊吧!不過要比一個期限自己!
當日我入手術室嘅時候,麻醉科姑娘同我講過,我嘅人生衰運quota已經用左, 我相信的。

Misschingching, Dot0716, YY1111, 日子總會過的,傷心要比個期限自己,養好身邊,健健康康嘅雪bb們仲等緊我哋架!

別墅

shirleykt 發表於 15-11-3 17:13
好明白你的感受,我也是剛剛在7.5週時bb 心跳停了,當時哭到崩潰了。醫生話無原因,大概係bb 本身有問題唔 ...
加油!

大宅

回覆:我的寶貝天使走了……8週停止長大沒有心跳……(純呻)

加油!我上星期都知道自己ivf 失敗,好明白個種痛係身邊人都無辦法理解。。。

希望大家一齊努力,小天使再回來我們身邊!

大宅

牛年勳章

回覆:我的寶貝天使走了……8週停止長大沒有心跳……(純呻)

希望你堅強,加油。這是一個經歷,過後又是新開始。只要你相信,健康寶寶總有一天在你懷中。
祝福您

大宅

回覆樓主:

要多点休息,養好身体
小天使会再來的

大宅

謝謝大家的鼓勵。雖然仍然很難過,想起寶寶就會哭,但是心情慢慢平伏,我相信今天會比昨天好,明天又比今天好,亦感恩手術後沒有腹痛,流血好少,希望身體能好好復原。我相信,只要再準備得好一些,寶寶會回來。

大宅

引用:謝謝大家的鼓勵。雖然仍然很難過,想起寶寶

謝謝大家的鼓勵。雖然仍然很難過,想起寶寶就會哭, ...
小天使攞齊嘢就會好快返嚟你身邊 首先你要好好坐月 呢排天氣轉涼要着夠衫保暖帶條頸巾唔好吹親 只要保養身邊得宜 要向前看 就當發咗場夢 只要心情開朗隨時 都會有意外驚喜
我去睇開個e生 那裏有位護士小姐【人工受孕】第一胎早我三個月 但我28w早產 bb出世後三日也離開了我 護士姐姐女而就後一天出世 所以望着佢女而我都會想着自己在天上的小天使 分外掛心 之後冇耐我就懷上現在的小皇子 昨天我病倒了 就去睇e生 護士姐姐已自然懷孕六個多月 我同佢講 我真係好替你開心 重開心過第一胎
所以樓主你心情要調校一下 學懂放開 當準爸媽無論在任何情況下失去寶貝 亦是同樣傷心難過 你要盡快走出苦難 從新出發 當時間性一過 你會發現【其實掛念係一種好奇妙嘅感覺】上天準備得好好 安排呢個平台俾你 因為呢度有好多姐妹都是過來人 你隨時可以上來抒發心中困惑 使你得到平安及絕不獨單 我們會陪着你向前走和你分擔憂愁 加油

侯爵府

引用:謝謝大家的鼓勵。雖然仍然很難過,想起寶寶

謝謝大家的鼓勵。雖然仍然很難過,想起寶寶就會哭, ...
對,今朝起身,感覺比昨日好d
我都會努力撐過

大宅

今早起床,情緒有點不穩,哭了好一會,當我想起寶寶一眼也沒有看過這世界便走了,心情特別難過。不知他現在怎麼了,沒有媽媽照顧和陪伴,他又怎麼了?若寶寶知道媽媽這樣掛念他,為何會捨得離我而去?天父為何給我倆2個月快樂日子,這樣快便收回?

大宅

Jm你要養好身體,小天使一定會好快再番你身邊!

侯爵府

引用:今早起床,情緒有點不穩,哭了好一會,當我

原帖由 misschingching 於 15-11-04 發表
今早起床,情緒有點不穩,哭了好一會,當我想起寶寶一眼也沒有看過這世界便走了,心情特別難過。不知他現在 ...
我返工又諗,只開心咗2個月

別墅

misschingching 發表於 15-11-3 10:37
為何這段路這樣難走?
我跟老公關係很好很恩愛,一直很想要寶寶,為什麼上帝不肯成全我們?備孕4年,戒絕冷 ...

之前見你咁耐無上嚟我都有問羅醫生你有冇事,當然,佢冇答過我啦。 想私信比你但係我又唔識。
睇完你個post我都係啲眼濕濕,因為我之前都係9週離開咗我。 我同老公都好難過所以完全明白你現在心情! 加油呀~ 休息之後再努力過啦。 其實我中醫師話係因為身體啲血未適合供血比bb所以先會停止咗。 今次我都用咗差不多3個月針灸先放胎,如果你有興趣,可以PM我(因為我唔識呀)加油呀! bb係度等緊一個堅強嘅媽媽! 主一定會聽到你地嘅要求!或者做多啲慈善,我每個月都會捐錢去唔同嘅機構!希望幫到你地!

別墅

Dot0716 發表於 15-11-4 12:30
我返工又諗,只開心咗2個月

加油呀! 調理好身體再出發啦!

大宅

lovelybb727 發表於 15-11-4 15:34
之前見你咁耐無上嚟我都有問羅醫生你有冇事,當然,佢冇答過我啦。 想私信比你但係我又唔識。
睇完你個pos ...
羅醫生做的手術很好,前天做完手術後,沒有肚痛,今天已沒有流血,他亦安慰我,7個孕婦就有1個會流產,我只是唔好彩,不會影響下次懷孕。但我仍然好難過,為什麼上天要這樣對我?

首頁

尾頁

跳至