單親天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

原文章由 阿藍2006 於 08-8-21 01:23 發表
我都係呀
諗住等個仔返學之後就可以返出黎做嘢,但到時要搵人幫我湊仔

咁你諗住揾咩人湊啊?

大宅

點解唔等佢讀小學先.我覺得咁會好D..
因為幼稚園有好多活動....
旅行啦.家長觀課..等活動.我個時好多活動都參加.睇到佢玩個時.上課既時候..個感覺會覺得....他長大了..個一刻真係好開心

大宅

回覆 #1 日日天天 的文章

但再過多三年先做個人又更脫節

大宅

原文章由 SingleDaddy 於 08-8-20 13:53 發表
If you need a job, pm me la and I think i can help you out

what job?

禁止發言

大宅

Hi, my baby just 7.5 months and live in Tai Po. Hey! How about gathering?? I am a working mami.....

禁止發言

男爵府

開心吸收勳章

我都算係單親媽咪,今年廿二歲,岩岩有左5week,但係我打算唔要bb,因為bb爸爸已經結左婚,但係自從照完超聲波之後,我好唔捨得bb,自己會好不自覺地係飲食方面會注意d,又會休息多d....我真係好唔捨得bb,但係生佢出黎,我又會覺得害左佢....唉...我都唔知點算,我淨係覺得好對bb唔住...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我pm左比你啦
]
原文章由 日日天天 於 08-8-21 19:11 發表

你介唔介意PM我留低MSN.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢出年先讀書呀....
佢出年先3歲

原文章由 日日天天 於 08-8-22 10:08 發表

你仔仔讀邊間幼稚園?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果屋企人唔湊,或者搵屋企人幫我請工人,我自己出返錢
你呢???

原文章由 yanlotus 於 08-8-22 19:59 發表

咁你諗住揾咩人湊啊?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係住大埔ga,不過我係全職媽媽

原文章由 ElsaHY 於 08-8-23 12:47 發表
Hi, my baby just 7.5 months and live in Tai Po. Hey! How about gathering?? I am a working mami.....

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果你唔要個bb,bb仲慘呀.....
因為生左佢出黎,睇住佢慢慢大,你會覺得好開心
但如果你真係唔要bb,都無人可以阻止到你,不過想你做之前諗清楚,做左唔好後悔呀.....你唔會害左佢,當bb知道你唔理任何人,都生佢出黎,佢會好開心
我後悔左一次,所以個時我同老公有bb,決定生左出黎,而家我同仔仔都過得好開心

原文章由 honeykerry 於 08-8-23 16:42 發表
我都算係單親媽咪,今年廿二歲,岩岩有左5week,但係我打算唔要bb,因為bb爸爸已經結左婚,但係自從照完超聲波之後,我好唔捨得bb,自己會好不自覺地係飲食方面會注意d,又會休息多d....我真係好唔捨得bb,但係生佢出黎,我又會覺得害左 ...

大宅

hihi

原文章由 阿藍2006 於 08-8-23 22:51 發表
如果你唔要個bb,bb仲慘呀.....
因為生左佢出黎,睇住佢慢慢大,你會覺得好開心
但如果你真係唔要bb,都無人可以阻止到你,不過想你做之前諗清楚,做左唔好後悔呀.....你唔會害左佢,當bb知道你唔理任何人,都生佢出黎,佢會 ...

我都同意你講野.. honeykerry你要認真唸下呀...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

既然你帶得佢黎呢個世界,你有責任照顧佢
佢都有生命ga,希望你諗真d,當bb一日一日係你肚裡面長大,你亦都會覺得開心,就算將來你會好辛苦,但都係值得,因為你做左一樣嘢令到bb會覺得你好偉大.....
bb係無罪,當日就係我自己唔錫自己,同ex bf有左bb,佢知道後第一句講嘅就係落左佢,當時我個心好痛,點解你可以咁殘忍,最終係佢老豆比錢下我落左個bb,我一直都好後悔,因為係我一時做錯嘢,令到bb黎到呢個世界,但係就因為一個負心男人一句落左佢,我要親手送走個bb,到我識到老公個時,我地無幾耐就有左,但老公一知道後就話生佢出黎,無講過一句落左佢,我地堅持生左個bb出黎,當我感受到佢一日一日咁大,聽到心跳聲,踢我,個一刻真係好開心.......
到生佢出黎,雖然係好辛苦,好痛,但你一見到bb出世,個一刻咩都抵返晒,湊佢係好辛苦,但係慢慢慢你就會覺得好恩惠,因為上天賜左個bb你,仲要咁錫你..........
女人無左男人唔會死,就算無左個男人,我地一樣可以好好生活,一樣可以好好湊大bb.......希望你諗真d先做決定
加油~~~

原文章由 靚靚教主 於 08-8-23 23:22 發表

我都同意你講野.. honeykerry你要認真唸下呀...

男爵府

開心吸收勳章

原文章由 阿藍2006 於 08-8-24 02:53 發表
既然你帶得佢黎呢個世界,你有責任照顧佢
佢都有生命ga,希望你諗真d,當bb一日一日係你肚裡面長大,你亦都會覺得開心,就算將來你會好辛苦,但都係值得,因為你做左一樣嘢令到bb會覺得你好偉大.....
bb係無罪,當日就係我自 ...

我都好想要個bb,但係我好怕將來bb大咗,問我點解無爸爸,我覺得我俾唔到一個完整嘅家庭俾bb對佢唔好,我又怕當我一個人對住bb嗰陣,我無精神支持落去,我好怕自己無有抑鬱症,到時唔知對bb做d乜仲衰....

大宅

hihi

原文章由 honeykerry 於 08-8-24 09:39 發表

我都好想要個bb,但係我好怕將來bb大咗,問我點解無爸爸,我覺得我俾唔到一個完整嘅家庭俾bb對佢唔好,我又怕當我一個人對住bb嗰陣,我無精神支持落去,我好怕自己無有抑鬱症,到時唔知對bb做d乜仲衰.... ...

HONEYKERRY唔駛擔心LA.養好個胎好過.我地好多媽咪都會支持你生個肥肥白白BB嫁.仲有你屋企人同樣會支持你.你唔好要咁大人為你擔心.BB一日一日咁大.係肚裡面轉黎轉去.你會覺得好奇妙.好想快D見到BB來臨.唔好唸咁多.其實呢個世界冇話冇左邊個唔得.最重要係你自己點睇.開心又係要過.唔開心亦都要過.點解唔選揀開心而過呢.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係一個無左老公嘅人,開頭我會覺得好辛苦,但日子耐左我已經習慣左咩都靠自己,唔會靠人,你唔會無精神支柱,個bb就係你精神支柱,仲有我地班媽咪都係你精神支柱呀
bb問你點解佢無爸爸,你可以照實同佢講點解,係唔應該呃個小朋友,就算個小朋友無左爸爸,但仲有媽媽,唔係任何人一結婚就可以白頭到老,只要睇你自己有無心去做,無嘢係唔得ga
原文章由 honeykerry 於 08-8-24 09:39 發表

我都好想要個bb,但係我好怕將來bb大咗,問我點解無爸爸,我覺得我俾唔到一個完整嘅家庭俾bb對佢唔好,我又怕當我一個人對住bb嗰陣,我無精神支持落去,我好怕自己無有抑鬱症,到時唔知對bb做d乜仲衰.... ...

大宅

完全同意阿藍2006講法.honeykerry加油呀

男爵府

開心吸收勳章

回覆 #38 阿藍2006 的文章

好多謝你地嘅支持...我自從知道自己有左BB之後,我一直都好迷網,唔知點好...因為我唔單止要面對一個問題,我要面對嘅問題實在太多,我媽媽係一個好保守嘅人,如果俾佢知道我有左BB兼要生埋出黎,我怕佢會俾我激到爆血管,同埋我唔想俾我公司D同事知我有左BB,如果我決定生的話,我就會辭職唔做,到我時我無收入....唉 ...太多問題要面對...不過我會聽你地講好好考慮清楚要唔要個BB。呢幾日我都又暈又嘔,但又嘔唔出,我感覺到係BB令到我咁樣,雖然好辛苦,但我都好開心~~

首頁
12345...6

尾頁

跳至