自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

引用:Quote:龍蝦+發表於+15-12-18+22:23+講好左

原帖由 good_pig 於 15-12-18 發表
要我去排果D我一定唔會去...
Me too, 不過除非是同父母飲茶,我會願意排隊的。

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

大宅

8個人去飲茶, 有個人唔食牛肉, 就牛肉腸, 牛肉球, 牛肉燒賣, 所有牛肉類唔比人叫.

佢唔食茄子, 就話茄子有毒, 又唔比人叫.

仲要飲茶, 唔比人開茶, 話飲水喎!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-12-18 發表要

原帖由 Wingwingm 於 15-12-19 發表
Me too, 不過除非是同父母飲茶,我會願意排隊的。
揾間少d人既排

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:8個人去飲茶, 有個人唔食牛肉, 就牛肉腸,

原帖由 Remido 於 15-12-19 發表
8個人去飲茶, 有個人唔食牛肉, 就牛肉腸, 牛肉球, 牛肉燒賣, 所有牛肉類唔比人叫.

佢唔食茄子, 就話茄子 ...

寶石宮

引用:早幾年撞反小學女同學,本來堅開心,但漸漸

原帖由 Wingwingm 於 15-12-19 發表
早幾年撞反小學女同學,本來堅開心,但漸漸發覺佢人很討厭,愛比較又常單打人.....。

嗰期每1至2個week都 ...
咁痴線?

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:約一班朋友食晚飯,有人食素、有人唔食牛、

原帖由 Lumbini 於 15-12-19 發表
約一班朋友食晚飯,有人食素、有人唔食牛、有人唔食豬、有人唔食海鮮都唔知點 ...
緊係自助餐,或日式放題,各有各叫

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:8個人去飲茶,+有個人唔食牛肉,+就牛肉腸,+

原帖由 Remido 於 15-12-19 發表

佢唔食茄子, 就話茄子 ...
一個人算什麼,其餘7個照剔照叫,茶照開,佢飲水。茶位係咪都計左啦。

如果都吾得,分枱吧,今次之後無下次

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

我記得去到一個茶餐廳

叫咗香茅豬扖面, 餐牌其實有好多種豬扒的

點知,個伙記執外賣時,得我一個叫呢個面,佢大大聲問: 豬扒,邊個叫豬扒

至此之後,無去過呢間食

arjo    發表於 15-12-19 15:32

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

引用:仲有一齊去旅行, 見到特色野...有人想去試,

仲有一齊去旅行, 見到特色野...有人想去試, 點知有人話屋企成日都有得食, 唔去.....

後來比人串~ ...
想知點寸佢?

大宅

回覆:一人一句,印象中最經典既乞人憎約食飯/用餐事件

一人幾樣得唔得?
1)大陸親戚食飯,廿幾個人唔開兩圍,歡樂滿東華塞多一個多十萬咁迫埋一檯,細個果陣唔夠位叫我夾啲餸行埋一邊食
2)同一班大陸親戚,好鍾意叫果啲細到搵唔到肉嘅白灼蝦,食完啲蝦殼連埋紙巾牙籤煙頭倒返落隻大碟度,隔離啲餸未食完

子爵府

回覆:一人一句,印象中最經典既乞人憎約食飯-用餐事件

D人真係好西,問食乜又話冇所謂,咁咪我話事囉!

話食韓燒,佢話熱氣。咁食日本嘢啦,又話生冷。去中高級餐廳啦,又話貴。去食buffet,又話唔食得幾多。我話!咁你返屋企自己煮啦!我約我老公出黎嗱!

purple_onion    發表於 15-12-19 15:21

公爵府

最憎成日以share一齊食為明義,借d椅唔比錢走數,食飯又摷餸

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-12-18 發表仲

原帖由 docomo 於 15-12-19 發表
想知點寸佢?
想食果個人話,我屋企冇成日食wo....

寶石宮

引用:我記得去到一個茶餐廳叫咗香茅豬扖面, 餐牌

原帖由 奇異果小邱 於 15-12-19 發表
我記得去到一個茶餐廳

叫咗香茅豬扖面, 餐牌其實有好多種豬扒的
冇心既

寶石宮

引用:一人幾樣得唔得?1)大陸親戚食飯,廿幾個

原帖由 irisbbiris 於 15-12-19 發表
一人幾樣得唔得?
1)大陸親戚食飯,廿幾個人唔開兩圍,歡樂滿東華塞多一個多十萬咁迫埋一檯,細個果陣唔夠 ...
你咁講,我其實好驚d人倒返d骨去出去,成碟廚餘係咁轉,如果自己個碟滿呢,叫伙計換碟好正常者

寶石宮

引用:D人真係好西,問食乜又話冇所謂,咁咪我話

原帖由 siuba 於 15-12-19 發表
D人真係好西,問食乜又話冇所謂,咁咪我話事囉!

話食韓燒,佢話熱氣。咁食日本嘢啦,又話生冷。去中高級 ...
其實唔明點解咁多呢d人

公爵府

講核突,又係我果個已unfriend同學,試過買過一盒十幾粒果d即整日本墨魚丸,果陣天氣凍,我都好肚餓,諗住咁貴,又未食過,就有d開心,點知佢個(sorry我忍唔住啦),個職員整好成盒比左佢,佢一二三放入口,但因為太熱啦辣口,佢頂唔順嘔番落果盒仲有好多未食過嘅墨魚丸度,我即刻想反胃同埋成盒比左佢。

黑心d諗,可能佢由果陣已經有諗縮數呢個情況出現(盒野我有比錢,但一粒都無食過)。

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:一人一句,印象中最經典既乞人憎約食飯-用餐事件

點菜時,abcd都話好食,叫其他人點,自己點個頭盤e。上菜時當然係大家share。埋單大家除人頭,就話自己只點e所以呢到100俾多左架啦!

呢D人,一定無下次。

山豬    發表於 15-12-19 12:37
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

寶石宮

引用:講核突,又係我果個已unfriend同學,試過買

原帖由 熱狗媽 於 15-12-19 發表
講核突,又係我果個已unfriend同學,試過買過一盒十幾粒果d即整日本墨魚丸,果陣天氣凍,我都好肚餓,諗住 ...
.......

珍珠宮

引用:Quote:littleduckwong 發表於 15-12-18 22:

你有冇問佢有乜野介紹?

食齋?

首頁

尾頁

跳至