想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

回覆 jin_mui 的帖子

但流鮮血,鮮紅色的,你係咪?而家無剛才咁多,但仲係鮮血,不過我已流血幾天。
你一次過,情況好似比我好。

子爵府

引用:回覆+jin_mui+的帖子但流鮮血,鮮紅色的,

原帖由 poonsun 於 15-12-23 發表

但流鮮血,鮮紅色的,你係咪?而家無剛才咁多,但仲係鮮血,不過我已流血幾天。
我係鮮血,冇流過啡

但之後16週又流過一次鮮血,量少了,但都好驚

你而家在醫院定係明天再看醫生?

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

上次入醫院俾人打發我走,唔再去了,先繼續瞓床,再看情況。

子爵府

引用:回覆+jin_mui+的帖子上次入醫院俾人打發我

上次入醫院俾人打發我走,唔再去了,先繼續瞓床,再看情況。 ...
你聽日一早去看私家醫生呀

就來聖誕節到時你想看都冇呀

保重!

大宅

回覆:jin_mui 的帖子

我有朋友試過流鮮血,最後都無事,而家自己也試過流鮮血,而且有血塊,最後無左,所以要留意有無血塊,有血塊就唔樂觀,因流流下,會流埋組織出黎

大宅

回覆:珍寶寶貝 的帖子

我有朋友試過流鮮血,最後都無事,而我自己1年前也試過流鮮血,而且有血塊,最後無左,所以要留意有無血塊,有血塊就唔樂觀,因流流下,會流埋組織出黎

翡翠宮

回覆 珍寶寶貝 的帖子

血塊即係點?我流的有黏黏的,一pat pat,一細粒,一細粒咁,算唔算?

大宅

回覆:poonsun 的帖子

其實都算的

大宅

回覆:珍寶寶貝 的帖子

一細粒,一細粒那些都算血塊

翡翠宮

回覆 珍寶寶貝 的帖子

一pat pat黏黏的就應該不是組織之類?

大宅

回覆:poonsun 的帖子

組織係粉紅色的,一大舊,我經驗係由開始粉紅色的血,慢慢第2日已開始變深色,第3日已係鮮血,慢慢鮮血加一粒粒血塊,幾小時後feel到肚唔舒服,預感會有野流出,去廁所時用袋剩住,咁啱就接住左組織,見到一定分到係組織的,一舊肉咁

大宅

引用:組織係粉紅色的,一大舊,我經驗係由開始粉

原帖由 珍寶寶貝 於 15-12-23 發表
組織係粉紅色的,一大舊,我經驗係由開始粉紅色的血,慢慢第2日已開始變深色,第3日已係鮮血,慢慢鮮血加一 ...
傻瓜,你最好入私家醫院睇,會幫你打安胎針,政府急症浄係叫你瞓床,冇藥食,冇針打架!

大宅

回覆:loveck510 的帖子

當時私家無位,但回望返,咁早期的流產主要都係個胎本身唔得

子爵府

引用:當時私家無位,但回望返,咁早期的流產主要

原帖由 珍寶寶貝 於 15-12-24 發表
當時私家無位,但回望返,咁早期的流產主要都係個胎本身唔得
其實係的,自己就出來比藥流好

但應該盡快看醫生

侯爵府

引用:持續流左幾日血,剛剛肚子痛了一陣,發現大

持續流左幾日血,剛剛肚子痛了一陣,發現大出血,成塊M巾濕透!是否沒有了?有人試過這樣還能保住嗎?現在 ...
JM…依家如何?
都應盡快睇私家呀,祝福

翡翠宮

回覆 Bibima620 的帖子

今早仍有流,似來M,仍然瞓床。

別墅

回覆樓主:

點解仲唔去醫院呢?流血流得咁緊要~

大宅

回覆:大出血!成塊M巾濕晒!

不如去睇醫生先啦,咩情況都好,睇完自己都安心d

男爵府

我懷孕12週左右時都發生過一次大出血, 半夜急尿醒起身去廁所, 發覺有少少肚痛, 行去廁所時feel到有野流出黎, 點知入到廁所除底褲就有舊野跌左出黎同好多血, 即時好驚大叫老公, 一直都唔敢望舊野, 驚係bb, 自己嚇到大喊, 老公好冷靜叫我換衫去急症, 佢就拎膠袋入起舊野, 同我講唔似係組織, 似血塊多d, 出門口用左塊特長夜用, 行落樓下搭的士已feel到d血湧出黎, 十分鐘到醫院m巾已經滿到瀉, 急症醫生幫我聽胎心跳話聽唔到, 又安慰我可能太細未聽到, 安排入醫, 因半夜上到病房都無野做到, 叫我訓下(其間換左幾次m巾都係滿晒血), 第二朝先會有醫生幫我照超聲波, 成晚訓唔著驚bb已離開我, 好彩到第二朝照到bb有心跳無事, 但都仲keep住流鮮血, ,但就無前一晚咁多, 住左2晚流血少左, 醫生就叫我出院, 無咩可以幫到我, 叫我返屋企訓床, 比左幾日假我, 出院我即去平時產檢既私家診所, 醫生話作小產無咩原因, 之後比左d安胎藥同比左一個月假叫我訓床, d血少少地keep住流左一個月先停晒~~呢次大出血真係嚇死我, 但都平安過左, bb都已經出左世!

子爵府

jevaly 發表於 15-12-24 10:23
我懷孕12週左右時都發生過一次大出血, 半夜急尿醒起身去廁所, 發覺有少少肚痛, 行去廁所時feel到有野流出黎 ...
我同你情況都係差唔多。

只是我冇去醫院,直接去左私家醫生到。同埋我留了2個鐘左右就停了,冇組織,只是鮮血,M巾都係連續幾條濕曬。

但我冇特別請假,醫生話冇繼續流就可以。

首頁
12345...7

尾頁

跳至