自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原來而家d人咁易呃架?

想嫁想到失理智?

教會中人會信男,唔信女?

太多問號喇!

層樓問題,就搵律師啦!
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:marksix123+發表於+16-1-4+12:34+律

原帖由 ninjarabbit 於 16-01-04 發表
有名有業權,一定有得搞,有供款證據更加無得走雞。
不過上車難,兩邊都想要屋,咁就會變成結局係賣左雙方 ...
寫錯,女生不要間屋,想賣

男爵府

畀面勳章

引用:原來而家d人咁易呃架?想嫁想到失理智?教

原帖由 my005 於 16-01-04 發表
原來而家d人咁易呃架?

想嫁想到失理智?
教會信女的,但男的不斷抹黑吧⋯⋯口在他的口,如何封殺呀!

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

marksix123 發表於 16-1-4 12:41
寫錯,女生不要間屋,想賣
咁就更加簡單,只要錢就唔好慳律師費,有乜鬼好傾。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 aptcan 於 16-01-04 發表就算

原帖由 marksix123 於 16-01-04 發表
律師可以做到咩?女生想賣樓,不想層樓拖住。這樣下去她的人生就完。日日以涙洗面,家人很是擔心她會做儍事 ...
可憐……

男爵府

畀面勳章

引用:咁似另一個帖.+首先,+成交咗未?+個女仔比咗

原帖由 ope 於 16-01-04 發表
咁似另一個帖.

首先, 成交咗未? 個女仔比咗幾多錢?
已成交,供緊

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:原來而家d人咁易呃架?想嫁想到失理智?教

原來而家d人咁易呃架?

想嫁想到失理智?
專業人士都上當……

男爵府

畀面勳章

引用:標題都寫到好亂律師問啦

原帖由 greenpea 於 16-01-04 發表
標題都寫到好亂
因鄧女生不值連標題也打亂了😔

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

marksix123 發表於 16-1-4 12:43

佢有口,你朋友都有口。若教會中人信你朋友,亦當你朋友係姊妹,理應勸止那男人,當無人聽那男人

時,那男人仲可向邊個教友散播「謠言」,自言自語咩?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+my005+於+16-01-04+發表原來

原帖由 Sumyeema1 於 16-01-04 發表
專業人士都上當……
因太天真囉,對男生百分百信任,部分也是因大家已定婚了,斷估都唔會有問題瓜

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:如題背景:男的做地盟,收入萬多女的是專業

原帖由 marksix123 於 16-01-04 發表
如題
背景:男的做地盟,收入萬多
女的是專業人士
搵律師啦,洗咩煩

翡翠宮

事主聰明得咁緊要, 更加要搵專業人士幫手
上網藥石亂投一錯再錯咁點搞?

翡翠宮

回覆:大家評下他是否下是人......

叫你朋友搵律師,同律師交代之後律師會再搵佢個ex 拆。仲有叫你朋友唔好返個間教會轉間新嘅,如果唔係見到舊教會嘅人轉告返個ex 點唱佢又係影響心理質素。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆:大家評下他是否下是人......

標題和內容都有點亂,最好問專業人士意見,唔好亂估

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

marksix123 發表於 16-1-4 12:40
律師可以做到咩?女生想賣樓,不想層樓拖住。這樣下去她的人生就完。日日以涙洗面,家人很是擔心她會做儍事 ...
有冇咁嚴重?人生因此完?唔好供囉,佢又冇份住,男既應該急過佢,到時銀行收樓,賣左有錢分錢,冇錢就當執返身彩,唔好望返轉頭了。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

marksix123 發表於 16-1-4 12:43
老實講, 如果有男人不停係咁訴說佢前度又如何又菠蘿, 我會覺得個男既問題多......
一般男人, 分得手就各奔前程, 成個死8婆咁死唔斷氣, 似咩男人?
信女信個咁既男人, 都唔係唔信女。

你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:marksix123+發表於+16-1-4+12:43+教

佢有口,你朋友都有口。若教會中人信你朋友,亦當你朋友係姊妹,理應勸止那男人,當無人聽那男人

時,那 ...
女生有口徳,不像男的去抹黑對方,你覺得男的對嗎?
男是要求分手的,為何不肯出來處理間樓問題?
你覺得他應否出來處理呢?
如何外理好?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:marksix123+發表於+16-1-4+12:40+律

原帖由 tester5 於 16-01-04 發表
有冇咁嚴重?人生因此完?唔好供囉,佢又冇份住,男既應該急過佢,到時銀行收樓,賣左有錢分錢,冇錢就當執 ...
分手就分手,點解拖泥帶水,沒完沒了,這是她家人最擔心的

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

marksix123 發表於 16-1-4 13:01
女生有口徳,不像男的去抹黑對方,你覺得男的對嗎?
男是要求分手的,為何不肯出來處理間樓問題?
你覺得他 ...

呢個男人擺明有居心有問題, 第一日就上女方屋企食飯見家長, 3個月就求婚, 9個月就一齊供樓偷跳。
你朋友遇人不淑, 日久見人心, 你朋友最大問題只係太心急太易俾人騙。

你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

網上討論誰對誰錯沒有意思, 亦幫不到事主.
既然都講到男既不出來處理, 擺明拖字,
搵律司尋求專業意見, 早早解決方為上策.

首頁
12345...7

尾頁

跳至