懷孕前後

跳至

首頁
12345...18

尾頁

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

咁o既人都有?!咪出黎做醫生啦,害死人呀!!

大宅

回覆 #3 thundersml 的文章

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1

大宅

我在東區政府做產檢,個醫生查乳房時好專業,唔會好像妳個醫生甘,只是弄上弄下,而他有時會在腋下按下有無硬塊,妳在那政府生?

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

呢個E生的確好無良:;pppp:
我在八月時第一次去佢度照超聲波,佢又係唔比c6入房.
一入去姑娘叫我解胸圍扣&將條褲除到去大肶中間,我問點解除咁低,姑娘答:驚d Gel整污糟條褲,我唔叫你除,一陣E生都会幫你除...
E生入黎照咗都唔知有冇2分鐘(勁趕),,無啦啦就話做胸部檢查,
重點黎喇:佢隻右手掃咗我陰部一下,再唔戴手套雙手揸我個胸
(搖咗兩三下)又用食指&姆指揸住我乳頭轉
之後只係講低一句:你餵母乳應該無問題.
又在我無心理準備之下拉開我條底底睇我陰部,問我多唔多分沁,
我立刻拉番起條褲.

別墅

好似係第一次先會禁下個胸既兩邊~ 其他好似無咩郁wo,尼個醫生 好似好咸濕咁既..
好彩你無聽佢話去人工流產咋.. 咁鬼衰= ="
我始終都覺得 應該要搵多一兩個來睇~~~
上次我老公因為皮膚有小小敏感去睇一個醫生, 個醫生講到我地成家都會傳染咁~又介紹我地即係要去一間專科睇!!嚇到我地兩個啊!!因為我果時已經成7個幾月啦~~個醫生講到勁誇張..又話睇到老公同我隻手有層滿,有黑點喔~又話我都已經開始有 ~又話老公一拖住我3分中~就會傳染~又話老公同人握手不可以超過 中分中..嚇到老公驚餐屎= =
所以我就再捉老公去政府睇過~~ 醫生反而話怕係水豆~不過因為我同老公都係小時候已經出過了, 所以唔怕~ 後來再睇~再問埋老公做野既地方~就說應該係玻璃棉既敏感~就比左d藥老公食了~老公食左兩日~就一d事都無了
我地問返尼個政府醫生~睇唔睇到我地手有黑點=.= 又問係唔係有層滿~ 醫生都話睇唔到~ 話食左藥睇下點先~好彩老公食左兩日藥都無晒事啦~~
反而果個黃綠醫生 果日收左我地成 2000元=.=勁呃錢!!!!仲要咩鬼敏感藥都無比啊!!:

公爵府

呢單野我屈喺個心都屈得耐喇~
原來受害人唔止我
我原本只想照BB姓別,無啦啦做咩胸部檢查??
佢又話照到BB有臍帶纏脛一圈,當時我個心好亂,
成個人"方"晒,,如果唔係都唔洗比佢揸波

男爵府

我開頭以為自己多心,照咁睇呢個醫生真係好有問題,想問下仲有無人睇呢個醫生係有覺得有古怪架?

[ 本文章最後由 thundersml 於 08-9-13 21:49 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁佢好似有少少變態

大宅

通常話睇唔到有心跳都會叫MAMA一個星期或十日後再返去照,我個FD都係咁,仲要過咗成2個星期先照到聽到,邊有醫生一次過就話叫人去流產...黐線...
以后有咩事,都係睇多過一個醫生攞多個意見先好做決定.

大宅

畀面勳章

"用兩隻手楂住兩個胸上下郁",我一見到你咁形容個醫生就覺得他好有問題囉,我之前都有諗過睇男醫生,不過....同事又介紹左林文英醫生俾我,同事系佢接生0架,我諗諗下都系女醫生好d,我6w3d去照,都系照陰道超音波,但冇檢查胸部喔

大宅

我睇個e生由我第一次睇到現在 36 weeks 都唔洗驗查胸部, 每次e生都叫我 c6 入來一齊,
呢個姓鄧嘅 e 生, 我以前都睇過佢, 佢真係每次都會用手楂住兩個胸上下郁, 同埋真係唔用手套, 我上年係浸會見到佢用手按住 護士條腰, 不過...個 護士無反抗law.....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

個醫生甘樣o黎驗個胸......感覺上有d變態 mouth: mouth:

男爵府

我第一次睇我嗰個私家醫生係5weeks嘅時候, 佢已經同我照肚了, 從來都未試過陰照. 因為我流啡, 怕bb有事, 所以個醫生同我搵咗一輪, 但係最尾都見到個胎囊, 不過心跳係無咁早見到架喎, 點解您個醫生可以咁快就話佢無心跳, 要您做人流架! 好無醫德呀! (唔計佢嗰啲成日無啦啦check乳房嘅行徑.)

要BB沖上雲霄, 努力中!我呢個仔呀玩就最叻!

男爵府

佢唔單止無醫德,
仲唔係人...
度日如年的感覺,
我想我都唔係咁易忘記!

大宅

回覆 #1 thundersml 的文章

寫信去香港醫務委員告佢啦...

複式洋房

實在..太鄙賤咧~~~ 聽完都好嬲!要記住呢個醫生名,通知街坊朋友千祈唔好睇佢~

公爵府

其實全程都有個護士在場,
但係個護士好似見慣個e生的"手法"
護士只係不停負和個e生講d野

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

好彩冇事咋!!! 你地真係要多謝政府醫生同埋第二個醫生救番 bb!!!

話時話 d 醫生一知我地去政府生, d 態度可以好快變. 我果陣話一係去 qe 一係去外國生, 又冇幫襯佢介紹既醫生度做oscar 我果醫生都好似照得好求其, 連結構性都冇叫我做啦.

不過你都要努力去戒煙, 仲要唔好咁易自暴自棄, 做個好榜樣俾bb. bb 永遠都係支持你架.

大宅

5年前, 我有左bb, 當時係c6個妹介紹我睇鄧遠釗,入到房, 我同佢講我好似有左, 因為自己驗左, 但係我個肚有d痛, 唔知咩事, 想叫佢check下, 佢就叫我去隔離間房做檢查, 入到去, 有個姑娘一齊, 姑娘叫我解開個bra帶同埋除左條under之後訓上床, 我當時都已經好尷尬, 因為第一次做婦科檢查, 仲要比個男醫生睇晒, 心諗, 都算啦, 有姑娘o係度睇住, 應該冇問題, 之後佢行入尼同我檢查, 第一時間佢都係用兩隻手楂住我兩個胸上下郁, 同你一樣, 我都覺得佢個手勢怪怪地, 唔似檢查, 不過因為有姑娘o係度, 所以我都冇出聲......跟住佢就用陰超幫我check子宮, 佢話我有個水瘤, 所以會覺得個肚痛痛地, 不過遲d個水瘤會慢慢消失, 叫我放心, bb唔會有影響,照完陰超, 我知道枝野已經"蚊"左出尼, 佢再用手指(好似有戴手套)插入我陰道兩次, 今次我就唔知佢check咩, 佢冇講, 姑娘又冇出聲, 不過感覺真係好差, 但係我又唔知係咪個個dr.都係咁樣check,所以我都冇問....
之後一個月我都有睇佢, 次次睇親都會check胸&照陰超, 兩個星期睇佢一次, 睇第二次果陣, 佢已經話我個bb有心跳, 不過佢就冇指比我睇邊度係心跳, (我宜家諗番, 我都冇好似第二d sis咁睇到有野閃閃下囉).....佢話比我知我已經有10weeks, 過左一個星期, 我應該有11weeks, 上午一起身見到塊護墊有一點紅色血, 只係一細點, 因為好擔心, 當時仲係好早, 鄧遠釗未開門, 所以叫c6唔好返工, 陪我去廣華睇急症, 點知要上房先有機幫我check, 個女dr. 都係用陰超同我check, 佢問我幾多week, 我話應該11weeks, 佢就照左一陣, 就話我個bb冇左心跳, 我一聽到"冇左心跳" lee幾個字, 我成身好震, 即刻喊左出尼, 佢同我檢查之前, 我仲一心諗住, 一點血姐, 應該冇事掛, 可能作小產, 休息下就會冇野, 點知得出尼個結果係咁, 個dr.仲叫我即刻簽紙做手術, 不過我冇簽到, 我話要去睇番自己睇開個dr., 個女dr.話如果我強行要走, 我有咩事係唔可以再返廣華, 佢地唔會負責....卒之我都係走左, 再打的去睇鄧, 我同登記個姑娘講左話唔知係咪bb冇左心跳, 我好想快d睇, 不過我都係等左2hrs先有得睇, 入到去, 我同佢講左之前發生嘅野, 佢就同我check左一次, 就話bb真係冇左心跳, 我又再喊多次, 唔知係咪佢見慣lee d場面, 佢only問我想去邊間醫院做手術, 佢要寫紙比我即時入院, 唔可以等, 一d安慰說話都冇, 我唔可以返廣華做, 咁我就叫佢寫qe比我......我一直喊住咁離開間診所, 我c6就一直唔出聲陪住我, 落度樓下, c6仲即刻拉我上的士, 不過我自己仲未接受到, 所以我死都唔去, c6叫我去酒樓度坐一陣, 食d野, 冷靜一下先, 唉....仲食乜鬼丫....死龍肉都冇味啦, 過左成個hr, 我都唔知自己想點, c6 o係冇晒辦法之下, call左我個好朋友, 叫佢即刻請半日假勸我&陪我去醫院.....最後我都去左....
宜家諗番起, 我單野又好似有d疑點:
1. 鄧遠釗嘅檢查手法真係好有問題
2. 我當時究竟係咪真係11weeks呢? 我宜家都唔知, 我果時又唔識計, 佢講幾多week我就信(實質係唔係我都唔知)
3. 廣華個女dr.問我幾多week, 我就同佢講11weeks, 佢幫我check完就話bb冇左心跳, 宜家諗諗下, 我個bb果時都唔知係咪真係冇心跳定係未有心跳)!!!!!!

首頁
12345...18

尾頁

跳至