自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

回覆:新手父母拜年的悲哀

所有的新手父母都要加油加油啊!

新年簡直係練習聾耳陳神功的特訓班!

男爵府

啲說話聽咗“哦”完就算
以後聽足一世

瑪瑙宮

引用:Quote:cholewong29 發表於 16-2-10 09:48

原帖由 ian723 於 16-02-10 發表
諗起"2公婆一個仔同驢子"嘅故事 !

閑雜人等可以不理
有咁嘅故事講黎聽下

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

唔使理,ED嘢會一直講,講到小朋友老都重有嘢講

唔好點評我,電話睇唔到點評

象牙宮

cholewong29 發表於 16-2-10 09:48
著件褸,又話會熱親個b。
除件褸唔夠兩份鐘,就話你凍親個b。

很明白。。做人難。做人也很累。
你很會表達。。
人人經歷過。。。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

係有呢啲親戚架喇,最好就係唔拜年

大宅

睇字都鄧你慘

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

點止家中長輩

周街d丫婆都大把意見!我都冇問你我點照顧我個b那你鬼事咩!我每次眼都唔望一聲「哦」就走咗去!

加油呀!

男爵府

陪月勳章

你eq已好高
新手父母成日被人批評架,我做第二次都會,但我會黑面,所以無人敢批評我信自己就ok!

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

男爵府

不嬲都唔理班無知婦孺講既野

伯爵府

我都係遲職做FTM, 我係英國讀完U 回來的,個個親戚男家親戚都話好嘥,話請姐姐,我繼續工作,老公又無咁大壓力。我會話,我覺得自己湊緊要d la.

有親戚話快d 生多個啦,我就會話無錢啦,之後就話你出返黎做野,請姐姐囉。我會好大反應答,緊係唔得啦,自問自己一個湊兩個都辛苦,還要交比姐姐湊兩個+ 家務+放狗,好多人接受到,但我唔放心

珍珠宮

回覆 cholewong29 的帖子

八婆係世界上最乞人憎嘅人.
樓主唔好理佢地, 你地做好好

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

男爵府

唔駛理班3姑6婆,佢地講咩’當聽唔到

男爵府

做人唔可以太林善,要適當地黑面同串嘴,可以唔見就唔見。

伯爵府

HiPP勳章(2)

同我99一Q樣
琴晚99拎住條菜(我炒的 偏咸咗 大人食ge .)俾吖仔啜 話唔怕 話見到我哋大人食 佢咀仔郁郁

我即晚爆老公 吖仔得5個半月 都未加固 這俾大人餸佢啜 係咪想個仔腎大事

吖仔暫時全人奶 水都極少俾佢飲 99又話我水都唔俾佢飲 煩到嘔電

男爵府

她點都會話你,你咪當她唱歌,唔好咁上心

當初她做新手媽媽時,可能俾人話得更勁

大宅

引用:不用上心,請緊記回應三寶:嗯,哦,係! +

原帖由 panyeung 於 16-02-10 發表
不用上心,請緊記回應三寶:嗯,哦,係!
路過,依3寶可用到B至18歲,到B大些,又會數返你媽又唔同你......😢記住不要理會其他閑人,爸媽先至對小朋友成長重要💪💪

男爵府

回覆:cholewong29 的帖子

見到你寫奶奶『望實我地』,真係心同感受。我地次次同老爺奶奶食飯,佢地成家冇咩講好靜,於是我個仔由出世到而家五歲就會成為佢兩老嘅焦點,除食飯夾餸外就係望實我個仔,成日搵錯處,捉我點樣教得唔好同個仔點樣做得唔好,係好大壓力,同埋好似其他jm講一定係到18歲仲有野講。

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

佢哋咁多聲氣,叫佢哋自己生番個吖嗎

amk650191    發表於 16-2-10 15:07
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

男爵府

引用:做人唔可以太林善,要適當地黑面同串嘴,可

原帖由 alice06_hk 於 16-02-10 發表
做人唔可以太林善,要適當地黑面同串嘴,可以唔見就唔見。
認同,容忍都有限度,兩個月前忍唔住鬧完老爺,結果做冬同團年我同個仔歷史性地冇出現,到年初一喺阿伯度見到佢地大家都冇睬,我個仔係第一次見到佢地唔使俾佢地話。

首頁
12345...8

尾頁

跳至