懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

鈣思寶, 不過最近有d 悶, 買o左pack 低糖麥精, 都ok o家~
不過, 話是話可唔可以飲麥精o家??

子爵府

原文章由 sasakaka 於 08-9-23 16:03 發表

其實唔飲牛奶咪仲好, 我弟婦在加拿大生bb, 當地醫院仲叫佢千萬不要飲牛奶, 因為會對bb 唔好呀。
而我一開始有左都無飲過牛奶, 只飲豆漿, 放在超市雪櫃內的豆漿我會輪流飲。無特定的, 低糖高鈣的都ok。 ...

唔係吓話, 千期唔好飲牛奶 ? 佢地嘅意思係咪叫唔好飲即楂出來d牛奶呀 ?

全世界都知鮮奶對bb好, 因為有豐富蛋白質. 飲豆奶唔可以代替鮮奶, 因為豆奶係冇蛋白質, 只有鈣質.

好多牌子嘅鮮奶都冇問題. 選d香港做嗰d啦. 我飲開維記.

珍珠宮

我都係飲維記鮮奶
其實豆漿既鈣質係少過鮮奶好多,
唔想飲奶,食多d豆腐、肉類.

複式洋房

我問過我睇開的中醫,佢話豆漿係有點涼,但唔會好似食西瓜咁涼,係呢方面唔係太大問題,反而睇吓飲左有冇敏感反應, 就好似有人飲奶個肚唔舒服一樣

大宅

It's better to make it by yourself. Of courses, it is quite incovenient. Soy milk is good but chinese said it is "cool". I think it's ok to take it some times. Or you may take maternal beverage such as Wyeth MAMA because it is safe according to report released by HK Food and Safety Centre

首頁

尾頁

跳至