自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

回覆:22w,嚴重胃酸倒流好想喊

我嗰時食梳打餅都唔得,食去雲吞麵舖食嗰D枧水麵(唔系全蛋麵喎)先舒服。

男爵府

好媽媽勳章

我陀2胎都係嚴重胃酸倒流,一訓低就流酸水,朝朝起身嘔胃酸,要坐喺到訓先得,試左好多方法都無用,真係要生完先好返

男爵府

太餓或太飽都唔得,唔好食酸野

子爵府

引用:我陀2胎都係嚴重胃酸倒流,一訓低就流酸水

原帖由 manyeebb 於 16-02-23 發表
我陀2胎都係嚴重胃酸倒流,一訓低就流酸水,朝朝起身嘔胃酸,要坐喺到訓先得,試左好多方法都無用,真係要 ...
我都係... 一直胃酸倒流到生... 生完即刻勁食野, 終於有飽嘅感覺

胃酸倒流嘅好處係... 減肥成功! 我陀b 過程塊面 v 咗. bye bye 肉冇咗

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

食野要食D「正氣」野如蒸肉病、sap菜芯之類
瞓前3~4個鐘唔好食野同飲水
坐係到瞓、或坐sofa瞓
冇計、加油!

大宅

引用:而加第2胎22w。。嚴重胃酸倒流到完全訓唔到

原帖由 紫紫媽 於 16-02-23 發表
而加第2胎22w。。嚴重胃酸倒流到完全訓唔到。琴晚9點上床準備訓,一直胃酸倒流訓唔到,忍到12點食左嘉胃c康 ...
試下食陳皮,我果時都係食陳皮可頂到幾個鐘,你可以試試,訓時含住黎訓…

珍珠宮

而加第2胎22w。。嚴重胃酸倒流到完全訓唔到。琴晚9點上床準備訓,一直胃酸倒流訓唔到,忍到12點食左嘉胃c康 ...
你試吓去執中藥嘅地方買啲烏賊骨,打碎做粉末,有需要嘅時候就攞啲烏賊骨粉末加溫水攪勻,飲咗佢可以止住胃酸。如果你食麵包或者餅乾,可以夾啲烏賊骨粉喺裏面一齊食。

烏賊骨微溫。如果不放心可以先詢問一下中醫。

男爵府

回覆 紫紫媽 的帖子

煲 果皮水嘛, 一定幫到妳

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

瞓前半個鐘飲杯熱鮮奶,我就work

首頁

尾頁

跳至