跳至

首頁

尾頁

別墅

其實我一直全家都係生男孫..所以我最親的人生BB全部係男....所以我媽咪都好想我係生仔....所以佢好失望.....我老公個哥哥都係生女..所以我好想生返個仔....想奶奶開心D...

原文章由 ChrisAlfred 於 08-10-3 16:19 發表

你全家都生男孫, 你生個女孫, 會唔會仲"經"貴 d , 多人錫呀 一般都係咁架, d 人抱掛左仔, 就想抱女孫, 你都想你個女多人錫架嘛, 寧願佢多 人錫, 好過滿足自己生仔生女的願望囉. ...

別墅

我都係諗住追落去架..但老公話只會生兩三個...就係驚第二胎好大壓力呀!我好好明白您的心情啊!

原文章由 ROSEC 於 08-10-3 16:24 發表
我上一胎都係囡囡, 當時情況同你一樣, OSCAR....醫生話8成係囡,因為照到有三條線似係陰部,我當時情緒同你一樣好低落咯,醫生一講我都係好想喊出黎.
因為我老公係圍村人, 我老公阿嫂生咗個囡, 當時好大壓力,足足唔開心 ...

大宅

我唔知有無影響,不過有人話如果係囝囝,因為男性荷爾蒙和媽媽的荷爾蒙有別,會嘔得利害d!

原文章由 可愛小寶貝 於 08-10-6 15:17 發表
我都係諗住追落去架..但老公話只會生兩三個...就係驚第二胎好大壓力呀!我好好明白您的心情啊!

大宅

唔系呱?????????????我生第一胎系囡,嘔到9彩呀,飲水都嘔呀,而家第二胎都有嘔,但系無咁勁,淨系食左D唔岩口味嘅野先會嘔返出來,我都好希望呢一胎系仔呀!!!!!!!!!
原文章由 yyyokehk 於 08-10-8 00:08 發表
我唔知有無影響,不過有人話如果係囝囝,因為男性荷爾蒙和媽媽的荷爾蒙有別,會嘔得利害d!

大宅

昨日照完OSCAR好大可能係仔仔...
我有咗沒有嘔過,很憎食肉,好鍾意食零食...
另外肚池上有好多毛直達胸口(好長架)
SIZE * 不是太大 12weeks--5.75cm

複式洋房

照左 OSCAR 醫生話7成係仔~

我既徵象:
- 無嘔
- 個肚好細,仲未見肚
- 有一兩粒暗瘡,但黑頭少左好多 (無做facial)
- 頭一兩個月勁想食酸野 <-- 因為條"利"好"掛"
- 宜家好怕食甜野,平時至愛既維他Lemon Tea (平時接受到佢既甜味),宜家都覺得勁甜,少甜既飲品都覺得好甜
- 宜家鍾意食咸味野~

大宅

我星期一都照左oscar,醫生話係囡囡黎,但因為我嘔得好勁,而家外形似陀仔,所以無乜人信係囡囡

男爵府

BK Milk勳章

我16wk喇...但仲係吐得好犀利呀...
塊面d粒粒多到暈...
左右兩邊肚仔都輪住刺痛...都有d驚bb
會唔會有事...有無人之前試過呀
mouth:

別墅

係呀..我都有少少肚痛架初時...開頭都好驚..但而家15週就放心d啦....同埋痛係正常的..因為子宮擴大...兩邊係會有時有扯住排住痛的感覺架..
個時我肚好痛...好驚..所以去問醫生..點知自己嚇自己...但千其唔好摸咁多個肚仔呀...因為您越係"初"個肚就越痛..因為您"初"個肚係會令子宮收縮架...
我照左係囡..而家都接受到啦..仲同我老公改埋名啦...個肚臍上有毛毛....無以前生咁多暗瘡.....手毛同陰毛都幼左軟左架..哈哈!以前d毛毛好硬好粗架感覺....

男爵府

吓.. 乜唔可以"初"咁多肚架咩? 我仲成日"初"住佢添... 我個肚有時都扯住扯住架.. 咁咪唔好郁,抖吓囉~~ 有D個肚都會痛痛地, 醫生都話係正常嘅...

原文章由 可愛小寶貝 於 08-10-17 16:25 發表
係呀..我都有少少肚痛架初時...開頭都好驚..但而家15週就放心d啦....同埋痛係正常的..因為子宮擴大...兩邊係會有時有扯住排住痛的感覺架..
個時我肚好痛...好驚..所以去問醫生..點知自己嚇自己...但千其唔好摸咁多個 ...

大宅

原文章由 可愛小寶貝 於 08-10-17 04:25 PM 發表
個時我肚好痛...好驚..所以去問醫生..點知自己嚇自己...但千其唔好摸咁多個 ...

咁快就改定名啦,我仲未諗呀,只係改左乳名

大宅

原文章由 chole16 於 08-10-17 04:48 PM 發表
吓.. 乜唔可以"初"咁多肚架咩? images/smilies/bb21.gif我仲成日"初"住佢添... 我個肚有時都扯住扯住架.. 咁咪唔好郁,抖吓囉~~ 有D個肚都會痛痛地, 醫生都話係正常嘅...

...

係啦,我老公仲成日摸我個肚添,今晚要話佢知唔好搓咁多先得

複式洋房

哈哈!您地改左個咩乳名呀?

我同老公都幫bb改左個乳名(因為上次oscar醫生話9成係女,但後尾我諗番當時醫生根本冇照到bb下面,所以都係等16-20wk睇私家醫生時先confirm一下,所以叫住乳名先)…:)

原文章由 hey930 於 08-10-17 17:26 發表

咁快就改定名啦,我仲未諗呀,只係改左乳名

大宅

原文章由 purplebb1016 於 08-10-17 05:36 PM 發表
哈哈!您地改左個咩乳名呀?

我同老公都幫bb改左個乳名(因為上次oscar醫生話9成係女,但後尾我諗番當時醫生根本冇照到bb下面,所以都係等16-20wk睇私家醫生時先confirm一下,所以叫住乳名先)…:)

...

我就有左個幾月就幫bb改左啦,因為方便自己同bb溝通

複式洋房

哈哈!我地都係呀,6WK已經改左個名喇!

原文章由 hey930 於 08-10-17 18:42 發表

我就有左個幾月就幫bb改左啦,因為方便自己同bb溝通

別墅

原文章由 可愛小寶貝 於 08-10-17 16:25 發表

聽到你話接受左bb係囡囡都好安心, 希望你越黎越鍾意佢, 我相信你地一定會好愛錫佢架~ 我都未知係囝定囡, 希望下星期照oscar會睇到, 我鍾意囡囡呀

男爵府

BK Milk勳章

咁都無咁驚...但原來摸肚肚係唔得咁咪好唔舒服...
仲有呀...你地幾wk check到你囡囡定仔仔呀

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 ivykinder 於 08-10-18 00:03 發表
咁都無咁驚...但原來摸肚肚係唔得咁咪好唔舒服...
仲有呀...你地幾wk check到你囡囡定仔仔呀

上胎13week做oscar己話係仔~~啱左
今胎12week做oscar都話係仔~~未知

男爵府

好開心 知道你接受再囡囡呀. 咁你會陀得開心d架.

你有時間去行街睇下d bb 野. b女d野真係多款同得意好多架. .

大宅

我做OSCAR時私家醫生話睇唔到…
WEEK14去政府醫院超照聲波時醫生又話睇唔到住…話過多兩個星期先我知;
我十月三十日號去政府照, 希望到時醫生會話我知啦!我好心急想知係生定女呀!

首頁

尾頁

跳至