懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 wingwong1102 的帖子

唔好意思有好多問題

我想問下陪產要加幾錢?
可以帶電話入去影相嗎?

另外我約左8:30開刀, 想問下你係幾點開刀同埋幾點要起身準備?

同埋醫院有咩奶粉可以選擇?

THANK YOU SO MUCH!

複式洋房

RE: 估唔到寶血的醫院餐都唔錯

好詳盡。。。即刻幫我打左支定心針^^係屋企抖多一陣今晚七點入院報到! thx u ~~~另外想問下屋企人過左深病時間夜啲來俾吾俾架!?會吾會趕人走!?

洋房

我都打算系宝血生,请问宝血剖腹产埋单几钱?请回复,thanks.

大宅

simsimunun 發表於 16-5-17 11:24

唔好意思有好多問題

我930am開刀,要早一晚入院,俾半日房租。
好多奶粉揀,印象中大路的都有,好像沒illuma, 但不肯定,我揀了人奶+澳洲雪印。出院後先全人奶。
陪產加$580

大宅

kawaiikat 發表於 16-5-17 12:48

好詳盡。。。即刻幫我打左支定心針^^係屋企抖多一陣今晚七點入院報到! thx u ...

探病時間朝八晩十,單人房好像不限時,其他房有其他人住緊又熄曬燈的話,總不能入去開燈同嘈住其他人休息吧! 仲有睇bb 時間只到8pm,太夜來就無得睇了。

大宅

welly852 發表於 16-5-17 22:13
我都打算系宝血生,请问宝血剖腹产埋单几钱?请回复,thanks.

唔知你住咩房同join唔join package, 好難預,建議你上佢地official site 睇price list

大宅

我好慶幸今次揀左在私家開刀,上胎在瑪嘉烈順產,令我有陰影,今次不敢再去試公立順產。我上次要陪產無陪產、要無痛沒有無痛、子宮開緊都無得落產房、落到產房都無得聞氣、我子宮結構特別,不夠力收縮,生得耐,成班醫護生生下走曬,仲要不止一次,後來攪到要鉗阿B出來又不先行麻醉,對鉗插到到我死去活來,一直到㩒胎盤出來才俾氣我聞,之後胎盤唔出要俾醫生伸手入去搣返出來....
我是雙子宮結構,瑪嘉烈竟然當左我另一個子宮係纖維瘤。雙子宮收縮困難,產程很長,如果順產大既又要再經歷無止痛開鉗同之後搣胎盤那些可怕事,好在現在不用歷史重演。呢d錢真係唔慳得。

大宅

男爵府

wingwong1102 發表於 16-5-18 01:53
唔知你住咩房同join唔join package, 好難預,建議你上佢地official site 睇price list
...

請問你埋單時幾錢?你有冇join埋產檢?
我打算join package產檢+開刀,不過依家岩岩有仲選擇緊
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

大宅

我埋單$51024,包埋膳食同我自己加的陪產同額外化驗,如果不計呢d optional 項目,埋單只需$50000。因為我book唔切張醫生寶血產檢,唯有去佢診所,所以我算係診所case, 無join 寶血產檢package, 否則可以再平d。5萬蚊住私院雙人房,抵。

別墅

丫飛 發表於 16-5-18 11:43
請問你埋單時幾錢?你有冇join埋產檢?
我打算join package產檢+開刀,不過依家岩岩有仲選擇緊
...

產檢加埋開刀package 其實好抵, 而且好近地鐵站

男爵府

wingwong1102 發表於 16-5-18 13:30
我埋單$51024,包埋膳食同我自己加的陪產同額外化驗,如果不計呢d optional 項目,埋單只需$50000。因為我b ...

雙人房係佢幫你upgrade咖?
你幾多w去book寶血冇位產檢
我上網見有啲jm成32~34w都有位嘅

男爵府

paris16692 發表於 16-5-18 14:37
產檢加埋開刀package 其實好抵, 而且好近地鐵站

係呀!因為我都住附近同埋上網睇過幾間,爬文見到原來寶血有得生又幾抵,因爲第四胎,所以緊張啲
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:

大宅

丫飛 發表於 16-5-18 15:33

有房的話,港媽可以用大房價錢住2人房。我指定要張智所以無位...

男爵府

wingwong1102 發表於 16-5-18 15:40
我指定要張智所以無位...

Ooooo..搶手

紀錄:

別墅

丫飛 發表於 16-5-18 15:33

聽講寶血而家生仔的人唔多, 隨時book都有床

男爵府

paris16692 發表於 16-5-19 03:35
聽講寶血而家生仔的人唔多, 隨時book都有床

唔該哂

紀錄:

大宅

回覆 丫飛 的帖子

床位隨時BOOK都有, 但如耍指定醫生就要快D同醫生約期

大宅

回覆 kawaiikat 的帖子

祝順利
期待你係度分享好消息~

大宅

我想問下你走佬袋帶咗d咩?醫院又包d咩?我都係打算寶血開刀宜家睇緊張智醫生

首頁

尾頁

跳至