婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:一句\'你有鬼煲湯咩!\'觸發左我的怒火!

其實你有工人姐姐,點解仲要卜一放孩子去99家?

同老公講,唔想6299年紀大,瞓梳化,你帶孩子和工人,一係回娘家,一係出去短租,老公自己搞掂佢一家。

我寧願自己俾錢出去住避左佢。同老公分開一陣無問題,反正你老公的一家人,你排咁後

仲可能小別勝新婚呢?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

queenie3y 發表於 16-6-7 07:56
黑面?我老公情願我反娘家住都要比佢地屋企人住呀!我永遠都係放在最後考慮因素,或者不用考慮!
...

咁返娘家避一排啦,咁輪廁所輪到幾時先有得用?由佢地客家佔地主一排,但至少唔駛日日見面勞氣

珊瑚宮

畀面勳章

shky 發表於 16-6-7 02:23
11個人仲要兩個月!!爭廁所都爭到癲……小朋友又嘈 有無得拒絕架?叫c6出面啦
...

一間兩房屋點放11個人呀?
樓主個老公有冇 reject 6299 呀!

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

返娘家啦……實痴線架

伯爵府

11個人,兩間房?
轉個身都撞到啦,點樣訓呀?你老公根本唔尊重你,咩都唔同你商量!咁你,都唔洗俾面佢啦,帶埋呀女同工人姐姐翻娘家住,佢地幾時走就幾時搬翻去!

美菲絲    發表於 16-6-7 09:51
pig_pig_pig    發表於 16-6-7 09:17

珊瑚宮

畀面勳章

queenie3y 發表於 16-6-7 07:55
無可能!叔仔收入在貧窮線下!老公都吾知幾錫佢地一家幾口,對佢老婆仔女仲好過對我地呀!保險都100%比叔 ...

鄧樓主妳慘!
連收工返屋企 relax 下都唔得!

大宅

引用:唉!我老爺奶奶自從在我地搬出去後(雖然每

原帖由 queenie3y 於 16-06-07 發表
唉!我老爺奶奶自從在我地搬出去後(雖然每日都見),就怕我無服侍好佢個仔同d孫!驚我屋企無好飯送,無湯 ...
嘩你工人到時應付到咁多人架? 做死佢都似

比我都寧願返外家, 不過要帶埋d仔女, 工人日頭去外家照顧小朋友

你老公一人對住佢全家, 無眼睇佢地

prefect, 有時要比d 教訓佢地, 佢地自己選擇, 無理由迫你一齊挨2個月

美菲絲    發表於 16-6-7 09:50

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

帶埋工人姐姐同小朋友齊齊返外家住。

大宅

BBqueenie 發表於 16-6-7 08:44
帶埋工人姐姐同小朋友齊齊返外家住。
帶埋工人姐姐同小朋友齊齊返外家住 x2

迫走姐姐就麻煩 x2

美菲絲    發表於 16-6-7 09:50

侯爵府

俾你6299叔仔一家住咁耐,拆屋都似,佢裝完修應該到你裝修了

8-)

子爵府

間屋你有無份?如果有,我會同老公講唔想佢地過黎,老公都要尊重我意見,最多sponsor 下佢地出去租屋既錢(當係老公比6299既補貼)。11個人住2房點住

子爵府

潮州男人....你要搵方法, 你越軟弱, 越被忽略

首先, 你只需通知你c6, 你會帶工人+小朋友返娘家住, 你又話c6忽略你, 又話怕見唔到c6, 你咁好恰!!!!

你62.....佢無理取鬧, 你每次也要冷靜反擊, 否則你只會硬食, 無人可憐

潮州男人, 又大男人, 又愚孝, 又自以為是, 你唔做小辣椒, 必定恰c你, 反擊!!!

e.g. 你62話你有鬼煲湯, 你泠靜答: 你又知我無? 我煲完飲完啦, 99見到, 佢冇話你聽呀? 長輩不能亂講野呀

子爵府

虎到金來勳章

叫你老公同叔仔一家, 6299出去短租一家團聚, 你同工人小朋友留返係呢間屋度, 否則只會日日嘈, 工人都頂唔順辭工睇佢點算

男爵府

小可愛11 發表於 16-6-7 08:31
鄧樓主妳慘!
連收工返屋企 relax 下都唔得!

其實每日收工見到佢地我已經無得relax架啦!不是佢地衰,而係大家性格吾格,我份人快靚正,事情中意有planing!時間有規律,重視效益!但佢地比較麻煩,隨意做咩就做咩,經常因瑣碎事而拉扯!同埋好多時只會企自己立場去考慮,吾會理人同佢地講既野!你有你講,佢有佢做,所以經常令到我措手不及經常要改變自己去就佢地!所以住左幾年我忍得超辛苦,搬開左,算好d,依家又話要一齊住兩個月,吾好話兩個月,兩日我都吾得呀!我係怕自己到時忍吾住爆咋!

男爵府

依家月租酒店好平,起碼有2張床加1張梳化. d衫可以拎出去磅洗, 好方便.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mrschan127 發表於 16-6-7 00:36
接收6299就話姐,仲要接收埋叔仔一家,想死。
我99長期話佢個孫我個仔跟我六日就瘦一個碼,一至五跟佢就肥 ...
係真唔真?我會攞個磅一磅.大家. 齊睇下係真定假.

水晶宮

回覆樓主:

點解唔叫叔仔一家出去租兩個月?

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 美好大世界2017勳章

queenie3y 發表於 16-6-7 07:56
黑面?我老公情願我反娘家住都要比佢地屋企人住呀!我永遠都係放在最後考慮因素,或者不用考慮!
...
既然老公都唔考慮你... 你要對自己好D啦, 諗自己多D!!帶埋姐姐, 小朋友返娘家住!! 11人點住呀!!
我係姐姐唔做啦, 到時要服侍埋咁多其他人...
人地唔俾面你, 你都唔好俾面人, 要對自己好!!

大宅

queenie3y 發表於 16-6-7 07:55
無可能!叔仔收入在貧窮線下!老公都吾知幾錫佢地一家幾口,對佢老婆仔女仲好過對我地呀!保險都100%比叔 ...
保險100%比叔仔, 對叔仔好過對老婆仔女---絕不能接受! 難道叔仔如手足, 老婆仔女如衣服, 早知老公甘樣, 寧願唔嫁, 叫老公立刻將保險大部分轉給你及不叫6299叔仔來住, 否則各行各路

男爵府

iamlazy 發表於 16-6-7 12:31
點解唔叫叔仔一家出去租兩個月?

叔仔係低收入人士!排緊公屋!

首頁

尾頁

跳至