夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

嘻嘻 , 我個隻係無手尾 , 每日換第 2 對鞋都好似手揪根 , 識出唔識入 , 永遠唔會將D鞋放入鞋柜 , 咩都叫我搵,叫我攞. 成日都大咸十咁
誠意推介 : [fly]蘆薈啫喱[/fly]
~~~介傷/燙傷 ~~ 一塗上即
" 掂 "  yeah vv

男爵府

我個係佢做野一陣有手尾跟既,有時佢唔幫好過幫呀:;pppp:

別墅

回覆 #1 ~仔仔媽咪~ 的文章

呵呵呵...
從來只有我老公話我笨手笨腳....

男爵府

我都係..

原文章由 2on 於 08-10-24 17:05 發表
呵呵呵...

水晶宮

原文章由 sandy1425 於 08-10-24 12:04 發表

我都覺得係

水晶宮

原文章由 tingchichi 於 08-10-24 12:11 發表
仔仔媽,
所以... 呢個屋企要妳睇住先得. 靠哂妳啦

真係要睇實佢至得...!!!

大宅

我老公成日激到我好嬲o架!
無手尾!
叫佢做少少野都做唔好o架! 我一定有手尾跟!

成日粗心大意..做野唔上心..
我睇見就抆..

但係又唔會成日話佢..費事佢嫌我煩喇..
但我又真係好鬼嬲喎!

水晶宮

原文章由 傲祺媽咪 於 08-10-24 13:54 發表
嘻嘻 , 我個隻係無手尾 , 每日換第 2 對鞋都好似手揪根 , 識出唔識入 , 永遠唔會將D鞋放入鞋柜 , 咩都叫我搵,叫我攞. 成日都大咸十咁

同我隻佬一樣,又係放工番黎除鞋又係周圍PAT~!我隻佬反而又無成日叫我幫佢搵野,通常佢係自己搵到發哂脾氣,我至勞氣問佢搵乜,佢至叫我幫手搵... 不過我隻佬係連自己D tee同底褲都唔識搵架!明明擺滿哂响佢個衣櫃度,佢都可以沖完涼嗌哂救命話無衫同褲着,話搵唔到喎!連呢D野都要我幫佢搵,真係好火~~~

水晶宮

原文章由 sylviawong 於 08-10-24 16:40 發表
我個係佢做野一陣有手尾跟既,有時佢唔幫好過幫呀:;pppp:

係啦,同埋我本身又係鐘意自己一個人執野做家務既人黎,唔鐘意人幫,有時我煮飯或者執屋時,我老公話幫手,我都叫鬼停佢,費時佢越幫越忙仲更加會俾我鬧到成頸血啦~~~mouth: mouth: mouth:

水晶宮

原文章由 2on 於 08-10-24 17:05 發表
呵呵呵...

咁我老公就無乜話我,淨係我做家務或者煮飯成日整親手時佢咪恥笑我囉... 話番我輪盡.

水晶宮

原文章由 E@V 於 08-10-24 22:34 發表
我老公成日激到我好嬲o架!
無手尾!
叫佢做少少野都做唔好o架! 我一定有手尾跟!

成日粗心大意..做野唔上心..
我睇見就抆..

但係又唔會成日話佢..費事佢嫌我煩喇..
但我又真係好鬼嬲喎! ...

查實我都無乜話佢架~~不過有時忍住度氣唔出氣由得佢繼續出事時,越睇越火滾我就會BANG一聲鬧鬼停佢囉~~~~所以我隻佬成日都提醒我仔話媽咪好容易會爆炸(發嬲),叫我仔小心D唔好曳!

複式洋房

肯幫你做就算好啦,我果個啊!大爺來咖,我而家有兩個五歲個仔,剩系識返工,乜鬼都系等我做,除左唔似個仔要等我幫佢抆屎,咩都叫肥婆。。

水晶宮

原文章由 OCT2008 於 08-10-25 00:58 發表
肯幫你做就算好啦,我果個啊!大爺來咖,我而家有兩個五歲個仔,剩系識返工,乜鬼都系等我做,除左唔似個仔要等我幫佢抆屎,咩都叫肥婆。。

我隻佬都唔係好肯幫我做野架咋~~~只係耐唔耐佢大爺突然心情好至會話一齊做家務囉!我隻佬又係成日乜都唔理,淨係識番工砌模型同整亂間屋咁咋...連打電話嗌外賣同埋填FORM都要我代佢做埋...依家先知做人老婆原來係咁鬼多野做...

複式洋房

有時都覺得沒老公仲好D,唔使煩咁多,反正我自己搵錢又唔會少得過佢,大家都要返工,我返都要照顧阿仔仲要照顧埋C6.
原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-10-25 01:23 發表

我隻佬都唔係好肯幫我做野架咋~~~只係耐唔耐佢大爺突然心情好至會話一齊做家務囉!我隻佬又係成日乜都唔理,淨係識番工砌模型同整亂間屋咁咋...連打電話嗌外賣同埋填FORM都要我代佢做埋...依家先知做人老婆原來係咁 ...

洋房

~仔仔媽咪~:

身為一個男人的心聲: 平日在外工作, 已經用腦用到好疲累, 家中的事希望老婆不會介意我做得慢or做到拿手唔成勢.

佢肯分擔家務已經不錯. 相反你可以分擔佢的工作嗎??

水晶宮

原文章由 OCT2008 於 08-10-25 15:00 發表
有時都覺得沒老公仲好D,唔使煩咁多,反正我自己搵錢又唔會少得過佢,大家都要返工,我返都要照顧阿仔仲要照顧埋C6.

我之前都係要番工架,都係今年五月至辭工全職湊仔,所以都好明你有幾辛苦~~~放工已經攰到成隻野咁,仲要獨力搞掂亞仔功課,仲要煩埋隻佬D野,確係幾攰....所以我同D師奶朋友都話,仲係女時仲好過依家~~~

水晶宮

原文章由 SadDaddy 於 08-10-25 16:12 發表
~仔仔媽咪~:

身為一個男人的心聲: 平日在外工作, 已經用腦用到好疲累, 家中的事希望老婆不會介意我做得慢or做到拿手唔成勢.

佢肯分擔家務已經不錯. 相反你可以分擔佢的工作嗎?? ...

多謝分享.不過我隻佬份工好HEA,佢都係做我之前個職位,所以我都唔覺佢份工需要用腦...佢隻野成日番工响OFFICE度訓晏覺又上模型網架啦~~~人做上司佢做上司,邊有人好似佢咁HEA咁得閒先得架~~~~

首頁

尾頁

跳至