跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

fifi,
wing530日日忙 , 約左"周公"唔遲得架~
我都體諒佢架, 養足精神等anson放學同佢溫習做功課~

你講得o岩呀, p2就無晒玩o既時間, 係連d自己o既時間都無, 返學全日, 返來做功課, 溫默書, 考試, 評估....

仲辛苦過返工呀!

男爵府

hello hello

原文章由 wing530 於 08-10-24 02:32 發表
我都黎喇~

好耐無見大家喇, 呢個TOPIC應該早D 開麻, 攪到我之前無地方落腳呀! 好慘啊~

>JAISY
生左未呀?? 屈指一算..........應該都差唔多喎~ ...

伯爵府

醒目開學勳章

我好激氣呀! 頭先打左一大篇野.....無哂呀!

裝左VISTA 就會無啦啦LOGOUT 關機喇, 激C 人呀!

男爵府

呢個係細妹, 而家7個月 咁你地個間幼園即係边間呀, 我好奇八卦下啫

原文章由 fifi 於 08-10-24 10:31 發表
係我地的小朋友以前讀過的一間幼稚園。

你bb幾大啊?好可愛!

;-)

禁止訪問

子爵府

o甘你去訓先啦~~

原文章由 wing530 於 08-10-25 03:12 發表
我好激氣呀! 頭先打左一大篇野.....無哂呀!

裝左VISTA 就會無啦啦LOGOUT 關機喇, 激C 人呀!

伯爵府

醒目開學勳章

>hinhinmom
唔係化! 你到P2 真正感到做媽媽O既辛苦?? 你真幸福呀! 你個衰野, 成日話我忙訓覺! 攪到我好似………好懶咁呀! :tongue: :tongue: :tongue:

查實呢……..我有苦衷架! 我夜訓….咁日頭咪訓晏 D ! :lol :lol

>fifi
收到E-MAIL! 唔該哂~:loveliness:
STEPHANIE 可以做完功課先食晚飯呀! 咁都好啦, ANSON唔得架, 佢通常放學返黎就練琴, 做功課, 做左一半先食飯, 食完再做功課, 之後就溫書, 最後就做網上功課 (中文, 英文, 數學, 常識), 日日都係咁, 而家平日好少出街食飯喇!

日頭忙咩呀? …….無咩架! 訓晏D, 食下野, 睇下電視, 去下taste 買送, 有時去下圖書館, 咁差唔多放學喇, 又開始最忙O既時候喇!

>HALAHA
CALL你傾計好耐喇! 你唔舒服呀? 咩事呀?
係呢, 上次聽你講, 想搵 D 數比wingwing, 攪成點呀? 我都想想地呀!

係呢, 毛毛報邊間幼稚園呀? 都差唔多要報喇喎, 決定好未呀? 出唔出城呀?

子爵府

wing530,
係呀, 你唔知p1仲係"蜜月期"o羊?

all,
點呀? 我地11月幾時gathering呢??
我free架~ 你地約我, 我推晒其他人, 包括我老公架~~

男爵府

wing530,

如果可以日日都飯前做完就好,但唔係啊,如果興趣班較早或係學校活動,果日就超忙

你同halaha仲想搵數學練習,我盡做網上都夠啦。今年我地轉o左另一間,唔係每日o甘分。可以不停做。

不過真係小朋友越大,功課壓力越大

原文章由 wing530 於 08-10-25 13:49 發表
>hinhinmom
唔係化! 你到P2 先真正感到做媽媽O既辛苦?? 你真幸福呀! 你個衰野, 成日話我忙訓覺! 攪到我好似………好懶咁呀! :tongue: :tongue: :tongue:

查實呢……..我有苦衷架! 我 ...

男爵府

hinhinmom,

原來你o甘掛住我地o架

原文章由 hinhinmom 於 08-10-25 20:47 發表
wing530,
係呀, 你唔知p1仲係"蜜月期"o羊?

all,
點呀? 我地11月幾時gathering呢??
我free架~ 你地約我, 我推晒其他人, 包括我老公架~~

別墅

Hi...............Everybody

大宅

未生得呀~尋日去左睇醫生跟住同Vanna 去左拎回鄉card, 之後再去e max '錄'lin 呀~~幾busy.

等左咁耐, 終於有人同我係bk 到傾計啦~~

原文章由 fifi 於 08-10-24 14:34 發表
今日見唔到jaisy,可能生o左啦

[ 本文章最後由 jaisy 於 08-10-25 22:15 編輯 ]

子爵府

好野, 表妹都知訂呀~ 呢度好多人呀~~ GOOD~!

原文章由 anson表妹 於 08-10-25 22:02 發表
Hi...............Everybody

子爵府

jaisy,
我地個個以為你生左呀, msn又唔見係, fb都唔見你呢...
你就生得仲去look ling? 你宜家點呀? 個肚仲有無痛呀? 小b好快同你見面啦~~

原文章由 jaisy 於 08-10-25 22:13 發表
未生得呀~尋日去左睇醫生跟住同Vanna 去左拎回鄉card, 之後再去e max '錄'lin 呀~~幾busy.

等左咁耐, 終於有人同我係bk 到傾計啦~~

大宅

我係屋企都少左上網, 因VANNA考試放半日我要陪佢呀~
今日又去左溜冰行街, 行到腳都軟埋. 如果突然要生都無力啊....
我老公呢幾日都會放假等我生, 但唔知小B會唔會咁乖呢幾日出世呢, 唔係我地呢幾日又出街睇戲行街等生...

原文章由 hinhinmom 於 08-10-26 00:34 發表
jaisy,
我地個個以為你生左呀, msn又唔見係, fb都唔見你呢...
你就生得仲去look ling? 你宜家點呀? 個肚仲有無痛呀? 小b好快同你見面啦~~

子爵府

jaisy,
行多d反而容易d生呀, 反正你老公放假, 再一齊出去enjoy下2人世界啦~ 有佢陪你可以安心去下街~
pack好入院野未呀?

原文章由 jaisy 於 08-10-26 21:13 發表
我係屋企都少左上網, 因VANNA考試放半日我要陪佢呀~
今日又去左溜冰行街, 行到腳都軟埋. 如果突然要生都無力啊....
我老公呢幾日都會放假等我生, 但唔知小B會唔會咁乖呢幾日出世呢, 唔係我地呢幾日又出街睇戲行街等 ...

男爵府

wing530,

果日遲o左返來,見你唔到添。anson玩得開心嗎?

jaisy,

好好休息下,e+小b生肉,食多d,訓多d。出街一定要有人陪哦。不過幾時生就好難講。我生bear一路覺得會早,提前準備曬野,最後遲o左唔催都唔出。攪到成日有人問點解仲係屋企?

伯爵府

醒目開學勳章

>hinhinmom
係喎, 又話gathering O既? 幾時呀? 如果11月, 我自己就最好係...15 OR 29/11喇, 你地呢? 乜你會推埋你老公咩? 佢唔黎呀? 你唔係唸住....全"女"班呀?

>fifi
Anson梗係玩得好開心啦, 如果唔係....都唔會玩到....6點3呀! :lol
你去左邊榭買奶粉呀? 咁耐呀! 係咪行下街呢?

>jasy
就生喇喎, 緊唔緊張呀? 時間過得真快呀, 你地個個都係2個小朋友喇, 得我同hinhinmom唔係咋~

大宅

你地就好啦, 有得去威, 唔知幾時到我添呀~

wing530,
anson 係咪有係天平到學cambridge english? 我幫vanna 報左, 下個月星期6開始, 話要學成年啊!

原文章由 wing530 於 08-10-27 15:39 發表
>hinhinmom
係喎, 又話gathering O既? 幾時呀? 如果11月, 我自己就最好係...15 OR 29/11喇, 你地呢? 乜你會推埋你老公咩? 佢唔黎呀? 你唔係唸住....全"女"班呀?

>fifi
Anson梗係玩得好開心啦, 如果唔係....都唔會 ...

男爵府

wing530,

我係訂o左兩箱奶粉,自己上去儸,想買埋d bb糊仔,但點知去幾間都斷貨,毒奶粉事件我地都受害,日本奶粉都加曬價,連糊仔都比人搶曬,唉

我地各個都有兩個小朋友,所以你同hinhinmom要努力啦,希望以後攪party,d小朋友可以分兩個groups玩啦!

你如果想見我話o甘易啦,你少訓d就得啦。

jaisy,

你好快自由,生o左,坐完月就得啦。有人幫你湊啦。

今次gathering唔預你啦,下次湊埋係b來。

可唔可以幫手通知pinkpink,希望侷都可以參加啊。

首頁
12345...8

尾頁

跳至