夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

過去左就算LA...
安守本份吧....

複式洋房

原文章由 shsaa 於 08-10-31 11:11 發表
同佢一齊咗2次,每次都唔知邊個發生問題,都分開。第2次時候拍拖,可能係我一腳踏2船,同佢又同我老公一齊,每次最後都因為我太愛佢ge 原因,同佢分手佢都要返美國讀書,咁我就返去我老公身邊,之後果一年就結婚。要擇好老公就一定唔 ...

既然貢唔舍得, 味得閒出黎則番劑 law, 佢都係想咁啫 ...:;pppp:

複式洋房

嘩... 樓主都好唔 "化" bor ...
已為人妻母, 收心養性啦 ...

呢個世界, "得唔到"既梗係會被美化 e.g 劉德華, ex

係米d殘男人想食 free lunch 呀 ? 用你既家庭幸福黎pay呀 ! 叫佢去死啦 !

still love you = want to make love with you (但後果唔關我事, 你自己"鍾"買黎咋!) 唔好同我講話只要love不要sex

公爵府

原文章由 shsaa 於 08-10-30 16:54 發表
就好似一場夢一樣,轉眼已經10年了,今日佢知我有老公&仔女時,透過msn 同我講 he is still love me..我真的迷失了???
佢係我puppy love..but 咁又可以點?
me2 la~唔好話你10年,我結婚1年已經發現咁啦!我而家先結婚5年,不過唔知係咪大家都知道唔會再有機會一齊,佢覺得大家愛對方就夠啦!而家做返好朋友就算,因為一齊返最終可能連做朋友的機會都無埋,

洋房

樓主我都唔想講的太多啦,因為"bk"嘅姐妹都講o左我嘅心聲,做人真係唔可以"不負責任"

男爵府

樓主,

已為人妻人母, 唔可以再咁任性架啦..... 過去既都會過去..... 如果你同ex無問題, 根本唔會分開, 你當初都唔會一腳搭兩船, even你而家放棄個家一定會有好結果嗎, 無人知..... 到時可能一無所有, 值得咩, 還記得你同你老公結婚時既誓言麻?? 回想一下, 你一簽婚書, 而家係無法回頭亦係你對呢段婚姻既承諾, 呢到好多bk媽咪老公都有第三者, 你好幸褔架啦, 呢個世界上有兩個愛你既人, 唔係人人都有架, 一個係老公, 一個係守護天使, 我都有一個異性朋友暗戀我, 每當我同我c6有事佢都一定係我身邊, 但佢每次都唔會叫我離開c6, 佢會安慰我, 呢d先係愛呀, 埋於心底, 佢以為我唔知, 但係其實佢既行為出賣左佢, 我地大家都唔講, 係唔想破壞我呢個幸福家庭, 如果你ex同我個好朋友一樣一定會祝褔, 唔會講d說話出黎搞搞震, 記住愛一個人, 唔一定要擁有, 呢個愛先係最高境界

在此祝褔你和你老公白頭到老!

[ 本文章最後由 060905 於 08-11-1 01:46 編輯 ]

男爵府

原文章由 shsaa 於 08-10-30 16:54 發表
就好似一場夢一樣,轉眼已經10年了,今日佢知我有老公&仔女時,透過msn 同我講 he is still love me..我真的迷失了???
佢係我puppy love..but 咁又可以點?

好多人選擇結婚的那位並不是自己最愛的.
但你最愛的是否又能與你一起經歷人生種種?
為甚麼當初會和最愛的分開?
事實証明和你經歷人生種種的是你身邊的那位.
別出賣你身邊人.
你最愛的仍然愛你. 而你身邊人亦愛你, 你有得到雙重的愛. 就當發了一場美麗的夢.
shsaa 該用戶已被刪除

10月31號約會見面了。

翡翠宮

pick him because he is the most suitable man at that moment,
now he has promoted to the man I love most already

男爵府

原文章由 shsaa 於 08-11-1 18:13 發表
尋日同佢去咗好多地方,佢黎等我放工,then go to 尖沙嘴攞返我隻介子,再去觀塘,雖然只係用咗3個鐘頭,但已經好開心。開心係因為同佢咁耐冇見,竟然一d陌生ge感覺都冇,仲係有果種好怕羞同又要做到唔係果隻....雖然一路大家都係 ...

樓主.
睇到你嚟段野, 真替你担心.
你好像開始有點想越軌, 你在替自己找藉口找機會.
請記著, 你有丈夫的, 就算舊愛沒有女朋友也好未結婚也好, 你不能背叛你先生的.
再下去的話, 你一定不能自拔
有和舊愛說清楚嗎?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Ms.Peg 於 08-10-31 14:36 發表

Yes 句句到肉
最愛的通常唔係結婚嗰位
最愛那位永藏心裡

講中我想講嘅

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

做咩野好朋友呀?!
你咪踩鋼線啦!
分分鐘跌死你呀,
見多兩次包佢昆你上床,
到時你對唔住你老公,
更加對唔住你既仔女,
你想你d 仔女做單親兒童,
咁你繼續啦!:;pppp:
shsaa 該用戶已被刪除

回覆 各位

子爵府

30號晚我直頭見番我結婚前最愛ga人
我夠膽講一句佢係我一生最愛,
而我同c6結婚同樣地與愛無關.
當時我都有幾秒迷失,
但我知道:愛唔係大晒嫁~
我會將呢份感覺收到最深處,
因為一切已成泡影......
我會記住呢段令我心動ga回憶
同令我心跳ga感覺......

回到現實,我係c6 ga最愛,係仔仔ga唯一

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

女人都會不自覺加大量幻想同美化整件事
樓主
你或者認為好浪漫
但你唔鍾意我都想老實咁講
你而家叫偷情!!!
可能好刺激嘅
但如果你認定要同喱個人一齊
咪索性結束而家段婚姻
再開始第二段感情囉
要向自己良心負責呀
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

水晶宮

原文章由 shsaa 於 08-11-2 01:08 發表
今次我諗係我人生中ge一個大轉捩點,可能會破壞我自己一手建立ge屋企,但係我ge心話俾我知我係,想唔好放過呢段感情,同佢真係愛情仲要係好痛,好愛佢但係唔可以係埋一齊....
唔可以白白放過自己ge青春,唔好擔心我會做錯事,因為 ...

咁快d離婚啦. 除左你要青春, 你老公都要架. 放生自己放生別人啦.
天空之城, 快樂之地

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 kateyu 於 08-11-2 01:22 發表
30號晚我直頭見番我結婚前最愛ga人
我夠膽講一句佢係我一生最愛,
而我同c6結婚同樣地與愛無關.
當時我都有幾秒迷失,
但我知道:愛唔係大晒嫁~
我會將呢份感覺收到最深處,
因為一切已成泡影......
我會記住呢段 ...

我好認同

男爵府

反而係我老公同我講話結婚時唔係最愛
唔係因為佢最愛佢d(ex),係因為佢依家發生婚外情先咁樣同我講~
傷心到不能用筆墨形容

大宅

原文章由 shsaa 於 08-11-2 01:08 發表
今次我諗係我人生中ge一個大轉捩點,可能會破壞我自己一手建立ge屋企,但係我ge心話俾我知我係,想唔好放過呢段感情,同佢真係愛情仲要係好痛,好愛佢但係唔可以係埋一齊....
唔可以白白放過自己ge青春,唔好擔心我會做錯事,因為 ...

我淨係想問樓主
如果你老公最愛個ex而唔係你
仲同佢去街而家個心仲好愛佢
你會有乜感受?

你一路講你自己嘅故事
你老公同你啲仔女好似只係你報告嘅現狀
而唔係你嘅家庭、親人咁...
我覺得你其實边個都唔愛
只愛自己!!!

複式洋房

如果樓主你真係覺得自己對EX的愛多過晒你對老公同仔女O既愛,咁你不如早日放生你老公同仔囡喇!

首頁

尾頁

跳至