跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 carol700 於 08-11-4 01:37 發表

我仲係著緊d大肚牛仔褲呀!d衫全部唔啱著要買過晒呀!唉...

衫我冇問題,我大肚時唔係肥左好多...不過hip就大左,so而家都仲係穿大肚牛仔褲同leggings咋

男爵府

原文章由 luckymic 於 08-11-4 17:49 發表
ME 2! 特別係個肚腩. 正方形咁突出黎. 醫生話因為D肌肉鬆哂, 肚入面好多空位, 所以D腸因為地心吸力"DUR"左出黎, 只可以靠sit up收返..... 呢排巳經日日做, 但係好似冇乜進展咁.... 醫生仲話肌肉可以收到....但係皮膚 ...

有對尖頭鞋好似緊緊地,唔知係腳大左定太耐冇穿既關係
生完幾耐可以做呼拉圈好SIT UP呀?

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

now (6 weeks), i begin to do situp la, still have 5 lbs, but belly, hip, waist are still fat, hope can back to normal when i back to work

原文章由 ho_yan2406 於 08-11-4 22:18 發表

有對尖頭鞋好似緊緊地,唔知係腳大左定太耐冇穿既關係
生完幾耐可以做呼拉圈好SIT UP呀?

大宅

我仲係比未大肚前重 20 磅呀...有排減

別墅

買1-2條正常平平地既牛仔褲,岩宜家腰圍同坐圍著住先,起碼唔好俾D肉繼續放鬆,用埋腰封更加好,始終大肚褲都係鬆嘛,我個陣都係咁,好快已經著得返晒D褲

原文章由 ho_yan2406 於 08-11-4 22:14 發表

但係拉唔上...點穿?

男爵府

原文章由 Carina11 於 08-11-5 00:39 發表
買1-2條正常平平地既牛仔褲,岩宜家腰圍同坐圍著住先,起碼唔好俾D肉繼續放鬆,用埋腰封更加好,始終大肚褲都係鬆嘛,我個陣都係咁,好快已經著得返晒D褲

...

好...等我試下

大宅

原文章由 luckymic 於 08-11-4 17:49 發表
ME 2! 特別係個肚腩. 正方形咁突出黎. 醫生話因為D肌肉鬆哂, 肚入面好多空位, 所以D腸因為地心吸力"DUR"左出黎, 只可以靠sit up收返..... 呢排巳經日日做, 但係好似冇乜進展咁.... 醫生仲話肌肉可以收到....但係皮膚 ...

我對對鞋都唔啱著(波鞋都唔啱!!)
我懷孕時肥得小,得20幾磅,
諗唔到依家仲有20磅要.....!!!
我開頭有用腰封,不過喂人奶時覺得好熱,
用了2WKS就無用!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

複式洋房

我仲有20幾磅呀 mouth: , 第一胎我成8個月先收得番哂, 唔知呢胎要幾耐?
唔知係咪最初坐月時食得太勁, 一日食成8碗雞飯, 由瞓醒開始就係食食食, 仲有過左12朝又要食羗醋蛋, 補品等等, 想瘦都幾難, 肥到隻豬就有

洋房

停滯不前, 仲有20磅...
唔知隻腳大左一個size, 會唔會細得番ga la???

別墅

我都係仲有成15磅先減到,又係肥曬落肚腩,pat pat,同埋大脾位,以前d衫太短都著唔到,要著晒d長衫先至出街,最慘以家要返工,日日出街食,都唔知點減好

男爵府

我就大肚時重咗 44 磅度, 生完 B 女後無咗 32 磅, 一路都未做過運動; e+ 仲有 12 磅賤肉向晒肚度呀... 唉...
星期一返工 lu, 早兩日試咗之前 d 褲, 好彩都有一半著到... 係緊 d 啫~

男爵府

原文章由 hannah616 於 08-11-5 11:50 發表

我對對鞋都唔啱著(波鞋都唔啱!!)
我懷孕時肥得小,得20幾磅,
諗唔到依家仲有20磅要.....!!!
我開頭有用腰封,不過喂人奶時覺得好熱,
用了2WKS就無用!

你生完輕得咁少?
我大肚都係肥左20lbs,生完都冇左10lbs囉...而家仲有4lbs咋

男爵府

我腰同肚仲差2吋先同以前一樣,而家d size同有左3個月差不多,坐o係度時個肚都仲係有舊腩肉,好想搣走佢....仲有個pat仲有1吋要減 呢樣最難減

複式洋房

我仲有15lbs 呀, (5lbs係生完大女仲未減哂, 10lbs係今胎...)
最勁就係個肚, 又鬆又大, 好似仲有佐4, 5個月bb咁,,,
跟住就係個pat, 同埋大腿.總知就好肥...自已照鏡都嚇親自已
已家就開始做運動, 做sit-up, 玩乎拉圈+節食
修肚內衣褲我都買佐, ,,希望用半年時間減哂 15lbs同埋會細粒返...

複式洋房

唔知大家有冇著束腹褲呢? 我著左一個禮拜到, 好似好D, 但係其實同一時間我又日日做sit up. 又可能係sit up既功效. 不過著左束腹褲起碼著衫時個肚腩冇咁大, 好睇D.

PS.
未有BB時107磅
生之前168磅
BB出世第2日, 160磅
依家131.6.
仲有24.6磅~~~

[ 本文章最後由 luckymic 於 08-11-24 15:14 編輯 ]

大宅

你已經好好la,腰同肚差兩吋,pat差一吋...
我仲慘呀...腰同肚差3-4吋,pat差兩吋...
再加多個五花腩同大脾...
宜家我係節食減肥呀!!

原文章由 ho_yan2406 於 08-11-24 01:50 發表
我腰同肚仲差2吋先同以前一樣,而家d size同有左3個月差不多,坐o係度時個肚都仲係有舊腩肉,好想搣走佢....仲有個pat仲有1吋要減 呢樣最難減

複式洋房

我岩岩今日開始第一日著, 可能唔慣, 都小小辛苦, 不過著左束腹褲個肚腩真係冇咁大同咁鬆,確實 好睇D.
係呢, 你買邊隻?我見Wacol有, 我買wacol..

我做女果陣:98lbs (生完第一胎去返:103lbs (跟住又有佐)
生之前 :142lbs
生完bb:120lbs
已家:116lbs

我以前最引以為榮既腰:23吋ja, 家陣未食野都27吋...真係傷心...)

你每晚做幾多下sit-up?
我每次做先100下都想死...最叻果次都係做到150 ja.
我諗我晚開始要加碼

原文章由 luckymic 於 08-11-24 15:06 發表
唔知大家有冇著束腹褲呢? 我著左一個禮拜到, 好似好D, 但係其實同一時間我又日日做sit up. 又可能係sit up既功效. 不過著左束腹褲起碼著衫時個肚腩冇咁大, 好睇D.

PS.
未有BB時107磅
生之前168磅
BB出世 ...

大宅

仲有20多磅, 今年12月同埋出年9月仲話做姐妹, 點算....

男爵府

原文章由 marwai_1030 於 08-11-24 15:56 發表
你已經好好la,腰同肚差兩吋,pat差一吋...
我仲慘呀...腰同肚差3-4吋,pat差兩吋...
再加多個五花腩同大脾...
宜家我係節食減肥呀!!

我都食少返d野,有左bb個陣好一食,而家食返細個胃...
個坐o係度都有d腩肉....做得situp架la?咁我要努力la

男爵府

我想問玩得乎拉圈未?

首頁

尾頁

跳至